Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 21:28:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Parádní filmy, skvělé seriály – skutečný život na Prima ZOOM v 33. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 10.08.2014


Co jste ještě neviděli, co jste možná netušili – pravdivá, divoká, zajímavá, záhadná a napínavá podívaná. Dokumentární skvosty pro vás: záběry, jaké zatím nikdo v Evropě nezveřejnil ani nenatočil – Divocí vlci v Německu; představíme vám dějiny peněz a nejrůznějších platidel – Peníze: Od mušlí po kreditky; neuvěříte, jaké byly Nejpodivnější zbraně druhé světové války; a samozřejmě další dávka Vetřelců dávnověku IV, kteří spojí mimozemšťany a megakatastrofy a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM...


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00:

11. 8. 19.00 hod. – Divocí vlci v Německu

Zatímco někteří vidí vlky jako nebezpečné dravce, v romantických představách jiných to jsou mystická zvířata. Jenže – existuje bájná vlčí hierarchie i v divočině? Autorům dokumentárního filmu Divocí vlci v Německu se během tří let podařilo získat jedinečné záběry rodinky divokých vlků, jaké zatím nikdo v Evropě nezveřejnil ani nenatočil. Sledujte vůbec první dokument o divokých vlcích v Německu, který vznikl kompletně v jejich přirozeném, divokém prostředí. A zjistěte, jak hodně se společenská struktura vlků podobá naší lidské nebo že nejznámější mýty o tomto fascinujícím zvířeti nejsou pravdivé.


12. 8. 21.00 hod. – Peníze: Od mušlí po kreditky

Dějiny peněz a nejrůznějších platidel jsou skoro stejně staré jako celé dějiny lidstva. Vzhled a podoba peněz se během historického vývoje neustále měnily a bude se to tak dít i v budoucnosti. To proto, že peníze jsou jedním z nejdůležitějších prvků ekonomického, společenského a sociálního vývoje naší civilizace. Dokládají to také různé známé formy platidel: od starobylých primitivních mincí přes vůbec první bankovní směnky až po virtuální měnu budoucnosti. Dokument s názvem Peníze: Od mušlí po kreditky zachycuje všechny tyto podstatné charakteristiky měny a přímo z důležitých center finančních toků, jako je Londýn nebo Frankfurt, rafinovaným způsobem osvětluje dějiny peněz.


13. 8. 20.00 hod. – Universum: Hyeny z Masai Mara

Vychutnejte si neobvyklý hodinový portrét dvou rodilých lovců, kterými jsou gepard a hyena. Jejich dramatický příběh vypráví o vzájemném soupeření o kořist a loviště i nekompromisním souboji o holé přežití. Tito dva rivalové totiž mají společného úhlavního nepřítele: lva. Velké kočkovité šelmy úmyslně zabíjí hyeny i mladé gepardy, kdykoli se jim k tomu naskytne příležitost. Dokumentární film Universum: Hyeny z Masai Mara vysvětluje, proč k tomu dochází a kdo je skutečným králem oblasti Masai Mara.


14. 8. 21.00 hod. – Nejpodivnější zbraně druhé světové války (Spojenci)

Pořad se zabývá nejpodivnějšími zbraněmi, které za Druhé světové války vynalezli spojenci. První nápad měla Británie. Měla to být letadlová loď vyrobená z ledu. Později svůj nápad vylepšili a led smíchali s pilinami. Podle vynálezce Geoffrey Pykea se tento materiál jmenoval Pykrete. Problém byl ve výrobě. Trvalo by to velmi dlouho, výroba byla náročná, a tak se celá akce musela zastavit. Další zbraní měly být tanky, které dokážou plavat. V Normandii bylo nasazeno 36 těchto tanků, ale jen šest jich vyplulo z vody. A další kuriózní zbraně v tomto seriálu.


15. 8. 18.00 hod. – Vetřelci dávnověku IV (Mimozemšťané a megakatastrofy)

Čtvrtá řada mysteriózního dokumentárního seriálu zkoumá nové druhy mimozemských intervencí na naší planetě. Nechybí pozorování a nevysvětlitelné jevy zaznamenávané od dávných dob až po dnešek. V Japonsku 11. března 2011 bylo masivní zemětřesení. Přišla vlna Tsunami. Po této události došlo k mnohočetnému pozorování UFO nad Japonskem. Na Haiti v roce 2010 proběhlo velké zemětřesení. UFO bylo pozorováno těsně před zemětřesením. A spousta dalších příkladů z minulosti i současnosti. Je to náhoda?


15. 8. 21.00 hod. – Tajemství mizejících ostrovů

Odlehlé a neprobádané Chesterfieldovy ostrovy leží asi v polovině cesty mezi Austrálií a Novou Kaledonií. Jsou tvořeny korálovým atolem o rozloze 3500 kilometrů čtverečních, který vznikl tektonickou činností před 8 miliony let. Korálové atoly jsou důležitým ekosystémem, jsou nazývány také mořskými deštnými pralesy. Zaujímají sice jen desetinu světových oceánů, ale odehrává se na nich 50 procent všeho mořského života. Dech beroucí podmořský svět Chesterfieldských ostrovů je vůbec poprvé k vidění na televizní obrazovce. Vydejte se s námi do tohoto úžasného, ale křehkého světa.


16. 8. 19.00 hod. – Druhé Pompeje: Život a smrt v Herculaneu

Pompeje jsou kouzelným místem, které uchvátilo celý svět už před dvěma a půl stoletími. Ale jen šestnáct kilometrů od nich leží místo, jež vrhá ještě lepší světlo na to, jak se v oblasti opravdu žilo, než v roce 79 našeho letopočtu explodovala sopka Vesuv. Tím místem je Herkulovo město nazvané Herculaneum. Pohřbila ho ta samá sopečná erupce, ale pětinásobně hlubší vrstva prachu zakonzervovala dřevěný nábytek, okenice, nebo dokonce střechy v tak perfektním stavu, že se na nich zachovaly jasně barevné malované dekorace. Jako by to samo o sobě nestačilo, ve městě se našlo nejvíce koster z celého antického období. Druhé Pompeje: Život a smrt v Herculaneu vypráví fascinující příběh nejen o tom, jaký byl život před výbuchem sopky, ale i jakých hodnot si místní obyvatelé cenili.


17. 8. 20.00 hod. – Mapinguari: Amazonská příšera

Poslední lenochod, který žil na zemi na rozdíl od jeho dnešních „potomků“ celý život zavěšených na stromech, vyhynul před deseti tisíci lety. Přesto se teď jeden muž rozhodl riskovat vlastní pověst i živobytí, aby dokázal, že pravěký lenochod stále přežívá v hlubinách Amazonské džungle. David Oren, ředitel brazilského přírodovědného muzea, se setkal s velkým množstvím lidí, kteří tvrdili, že v džungli narazili na zvíře velikosti medvěda s tváří opice. Jenže k přesvědčení skeptické vědecké komunity potřebuje přímý důkaz. Dokumentární film Mapinguari: Amazonská příšera kráčí v jeho stopách do pouště v Nevadě, na břehy Tapajos a až do srdce deštného pralesa ve společnosti nevěřícného paleontologa Grega MacDonalda. V poslední den expedice Oren narazí na něco neuvěřitelného.


17. 8. 21.00 hod. – Past na dinosaury

Představte si, že by dinosaury z Jurského parku – tyranosaury, raptory, stegosaury, létající plazy a starověké pancéřované krokodýly – najednou uvěznila v čase přírodní katastrofa na způsob sopečné erupce v Pompejích. Někteří z nich by se na útěku před zkázou propadli do hlubokého popela a jejich těla by byla dobře zakonzervovaná na dalších 160 milionů let. Přesně to se stalo v dnešní čínské poušti Gobi. V prostředí připomínající pustiny Marsu paleontologové postupně odkrývají místo, o kterém se domnívají, že je důsledkem dávné přírodní katastrofy. Jedinečně zachovalé hromady dinosauřích pozůstatků představují odpověď na řadu dlouho pokládaných otázek. Mimo jiné i tu, proč byli dinosauři tak velcí.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz, facebook – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 10. 8. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/iUr2dw Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.08.2014 • Nejžádanější festival planety Tomorrowland pouze na MTV
06.08.2014 • Extra tip na Film+: Až vyjde měsíc
03.08.2014 • 32. týden na Prima ZOOM ve znamení vizuální podívané
01.08.2014 • Srpnové programové tipy HBO a HBO HD
01.08.2014 • Super víkend na SPORT 5!
31.07.2014 • Život na hraně - adrenalinové dokumenty na AXN a AXN Black

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist