Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:32:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Léto vrcholí a premiérové Prostřeno! začíná: svorně kolem grilů

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.08.2014


Nové Prostřeno! startuje stylově a na úrovni – grilovacím speciálem, kde uvolněná a zábavná partička Severomoravanů předvede grilovací párty na pokračování. Voňavé pochoutky jsou obohaceny grilovanou zeleninou, protože tak zní úkol týdne. „Kombinace tři holky a dva chlapi je úplně optimální,“ těší mladou maminku Martinu, které se líbí, že „kluci jsou pro každou legraci a ani uprostřed týdne není cítit žádná přehnaná rivalita.“


Sestava a průběh týdne vyhovuje i lektorce angličtiny Ivě: „Já jsem si moc přála, aby se sešla taková parta lidí, aby nešlo tolik o hru jako o to, že si užijeme. Znamenalo to pro mě moc a myslím si, že mám čtyři nové přátele.“ Slezané se překonávají nejen u grilu, ale i v pořádání nevšední zábavy. Komu se povede nejhezčí mřížka? A kdo nakonec vyhraje tento vyrovnaný boj? To uvidíte už od pondělí 18. srpna jen na Primě!


Pondělí: tolerantní důchodkyně Vanda (62)

„Ke štěstí mi nechybí vůbec nic,“ říká o svém spokojeném životě milá důchodkyně Vanda, která si užívá zasloužený odpočinek v domě s pěstěnou zahradou v Petrovicích u Karviné. Usměje se na ni štěstíčko ještě o kapku víc? Možná, ale na začátku vaření se jí srazí šlehačka, jež patří na moučník, který našim soutěžícím trochu zamotá hlavu. Co předchází sladké tečce s grilovanými jahodami? Zvědavost vzbudí chřestový salát a ne všichni vědí, co si mají představit pod wrapem s kuřecím masem. To je druhý předkrm, ten první nevšedně kombinuje vodní meloun s černými olivami, fetou a bazalkou. Osvěžující! Vanda se nebojí požádat o pomoc při manipulaci s grilem a pánská asistence provází i grilování vepřových kotlet. „Měl jsem strach, že kotleta se vysuší, což se potvrdilo,“ vytýká hlavnímu chodu šprýmař týdne Standa, „panenka dopadla lépe.“ A jakou si paní Vanda přichystala zábavu? Kousek od Polska si hosté zahrají ruské kuželky!


Úterý: montér a hláškař Standa (42)

Provozní montér Stanislav, který baví celý týden společnost u stolu, jako jediný nepozve hosty do domu se zahradou a rozbalí svůj gril nejen v kuchyni. „V panelákovém bytě budu dnes grilovat na balkoně a předvedu, že se to dá,“ slibuje druhý hostitel, který si věří. Má šanci? „Nejvíc sázím na sladkou tečku, ostravský frgál. Kachní prsa jsem dělal teprve dvakrát, a pokaždé se povedly,“ přibližuje trumfy svého menu muž, který se prý doma motá kolem sporáku stejně často jako jeho žena. A hosté se těší, Standa je svým „vytuněným menu“, kam patří ještě pečená rajčátka na chlebových žetonech se salátem a krémová hrášková polévka s grilovanou šunkou a krutony, příjemně překvapil. Z komunikativního kuchaře se jen lije, své snažení musí občas zkontrolovat na internetu, což se týká i omáčky k masu, kam přidá pro vůni a chuť i rozmarýn a víno. Nad plán musí ugrilovat kukuřici a troufne si na pečený koláč z kynutého těsta s drobenkou. Bude Standa stíhat? Humor ho neopouští… Jak moc pobaví hosty slalom na babetě uprostřed sídliště?


Středa: mladá maminka a potápěčka Martina (26)

V Sedlnicích, jedné z nejstarších obcí na Příborsku, otevře dveře svého domu jako z pohádky nejmladší soutěžící, usměvavá Martina. Jaké pochoutky připraví ve své letní kuchyni na parádním grilu? Úkol týdne se zatím podařilo utajit, na hostitelku čeká grilovaný salát s chilli. „Nejvíc spoléhám na tu rybu, protože ještě nebyla, tak by hosty mohla potěšit,“ představuje hostitelka svůj hlavní chod – lososa na grilu s opečenými brambory. Co si ale máme představit pod kuřecími nudličkami v politickém kabátku? To mladá maminka, která bylinkami nešetří, přestože prý ne vždy tuší, o jaké rostlinky se jedná, teprve vysvětlí. Hostům ještě předloží zeleninový krém a tiramisu. VPP (velmi pohodová partička) pokračuje i ve středu, s dezertem se podává i dobrá nálada. Proč mají hosté na hlavách klobouky? A proč si měli přinést plavky? Nadšená potápěčka totiž tento prožitek dopřeje i hostům ve vlastním bazénu!


Čtvrtek: labužnický inženýr Petr (34)

Moderní a hezký dům má na venkově mezi Ostravou a Opavou také inženýr řízení jakosti Petr, který se netají tím, že má k jídlu nadstandardně kladný vztah. A jídlo také moc rád připravuje. Zaskočí ho ale úkol týdne, baklažán doma nemá, ani v místním konzumu neuspěl, pomůže mu babička? A jak se vůbec dělá „kaviár chudých“? Určitě jinak než ho připraví ve výsledku Petr, který lilek nakonec ugriluje. Všichni touží po šťavnaté krkovičce, strefí se jim hostitel do chuti? Plánuje vepřový šašlik s originálním ukrajinským kořením, polévku s příchutí česneku a „bombardinovou bábovku“. Má recept od tchyně něco společného s oblíbeným italským alkoholickým nápojem? Bude to bomba? „Doufám, že to nebude nějaká pomsta,“ žertuje hostitel. Nálada je nenucená, hosté totiž dorazili v župáncích, pyžamech, trepkách a natáčkách - ať mají sousedé a diváci něco ze života! Prostě jako z italské komedie, která se snad nezvrhne v českou tragédii. I když na úvod Martina píchne kolo a předkrm se chytne tak, že z ´minihambáčů´ se neplánovaně stala ostravská specialita. Čtvrteční porcí aktivní zábavy je malá lekce v lukostřelbě – a spacích úborech!


Pátek: jazyková lektorka Ivana Adéla (39)

Žena mnoha zájmů a dvou křestních jmen, které všichni svorně říkají Iva, má novotou vonící dům, kde bydlí s rodinou i vyučuje. Poslední úkol týdne by mohl poslední hostitelku rozplakat, protože si bude muset poradit s cibulí v alobalu. Dočkají se hosté, kteří na finále přijdou patřičně v gala, krkovičky nebo žebírek aspoň v pátek? Každopádně mohou porovnat, čí losos je lepší – Markétin, nebo Ivin? Místo polévky budou špízy halloumi, což by mohlo napovědět těm, co zažili dovolenou v Řecku. Menu je totiž poněkud zaheslované, dalším oříškem jsou brambůrky ratté i lehký dezert garden party fruit. Očistit exotické ovoce dá Ivě zabrat, ale nejvíc ji vypeče počasí a technika! Přestože má hned několik grilů i flambovací pistoli, přístroje stávkují. Přitom Iva je perfekcionistka, všechno by bylo dokonalé, losos a holandská omáčka jsou výborné. Ještě že nezklame lidský faktor, muži pomohou a týden i večírek, který pokračuje na vysoké noze na chůdách, skončí stejně pohodově, jako začal.


MgA. Barbora Šimové, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/Vruijb Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.08.2014 • Televize Barrandov navyšuje investice do programu * Hollywoodské trháky * Ještě více vlastní tvorby * Nové stanice
14.08.2014 • Adela Banášová v éteri Slovenského rozhlasu
13.08.2014 • Ve zprávách na TV Barrandov usedne po boku Petra Převrátila nová moderátorka Denisa Jeřábková
12.08.2014 • Česká televize živě odvysílá koncert na podporu rodin padlých vojáků
12.08.2014 • Srpen 68: z pohledu Čechů i Rusů, v dokumentu i muzikálu
11.08.2014 • TV Barrandov nejrychleji rostoucí stanicí v zemi

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist