Zápasy UEFA 19. a 20. srpna na Prima COOL
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 17.08.2014
Již příští týden ovládne Prima COOL opět fotbal, na co se můžete těšit?


BESIKTAS ISTANBUL - ARSENAL FC

Novou sezónu Ligy mistrů UEFA otevírá Play-off, které určí poslední účastníky hlavní části milionářské soutěže. V Istanbulu se očekává pekelný souboj mezi Besiktasem a Arsenalem a také českými fotbalisty Tomášem Sivokem a Tomášem Rosickým.

Arsenalu je v posledních dvou letech turecký soupeř v Play-off souzený. Loni vyřadili Kanonýři Fenerbahce a teď jim stojí v cestě Besiktas. Ten je z trojice nejznámějších istanbulských klubů tím nejméně úspěšným. Ale kvalita Besiktase je obrovská a Arsenal se musí mít na pozoru. V týmu je mj. český obránce Tomáš Sivok a celá řada hráčů, kteří mají v Evropě zvuk, jako Julien Escudé nebo kapitán Manuel Fernandes.

Arsenal konečně začal sbírat po dlouhých letech trofeje a ke květnovému zisku FA Cupu přidal i Community Shield, což je obdoba anglického Superpoháru. Mistrovský Manchester City vyřídil tým Tomáše Rosického 3:0.

Arsenal je určitě proti Besiktasi favoritem, ale domácí prostředí s ďábelsky hlučnými fanoušky dokáže hru tureckého mužstva výrazně pozvednout.

Ve studiu nebude samozřejmě chybět moderátor Libor Bouček, ambasador Ligy mistrů na Prima COOL a vítěz Ligy mistrů z roku 2007 Marek Jankulovski a legendární osobnost evropského fotbalu Rudolf Baťa. Přímý přenos vysílá Prima COOL v úterý 19. srpna ve 20.15. Zápas komentuje Jiří Vrba.


LILLE OSC - FC PORTO

Na severu Francie se odehraje první část tuhého boje o Ligu mistrů mezi Lille a FC Porto. Francouzský tým startuje v elitní soutěži sice nepravidelně, ale velice často. Porto je pak tradičním účastníkem, který navíc slavný pohár dvakrát vyhrál, naposledy před deseti lety.

Lille doma obvykle neztrácí a před dvěma lety zdolalo v odvetě Play-off v prodloužení FC Kodaň. Na krásném novém stadionu Lille umí předvést velké věci. V jeho kádru stále figuruje český stoper David Rozehnal.

FC Porto má k dispozici zkušený tým, který se podařilo přes léto zkvalitnit. Do obrany přišel nizozemský tvrďák narozený v Portugalsku Bruno Martins Indi a z Atletika Madrid útočník Adrian Lopez, který doplní střeleckou hvězdu Jacksona Martineze.

V Lille se všichni připravují na vyrovnanou bitvu, kterou na Prima COOL komentuje Milan Štěrba. Ve studiu se na diváky těší s moderátorem Radkem Šilhanem Marek Jankulovski. Přímý přenos vysílá Prima COOL ve středu 20. srpna ve 20.15 hod.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20680/zapasy-uefa-19-a-20-srpna-na-prima-cool/