Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 14:28:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Srpen v plném proudu s nejlepšími dokumenty na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 18.08.2014



Let Fénixe, nespoutané Andy, Marko Polo, Zakázané město, obdivuhodné pandy, vesmír zblízka, trocha radioaktivity, válečná vřava, mimozemšťané i Ztracený svět – to je týdenní porce úchvatné podívané na vašem dokumentárním kanálu! A to samozřejmě není všechno. Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!


Dokumentární skvosty pro vás: vzlétněte s námi na Dlouhý let Fénixe; představíme vám opravdu Nespoutanou tvář And; vydáme se Po stopách Marka Pola i do Zakázaného města; uvidíte, co nám prozradí Středověcí mrtví; rozkryjeme Rodokmen člověka; poznáte Skutečný Ztracený svět – možná skrytý Jurský park a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00:


18. 8. 18.00 – Dlouhý let Fénixe

Každý rok se to na pobřeží Středozemního moře hemží plameňáky, kteří hledají vhodné místo k páření. Není divu, že tento překrásný a vzácný pták už dlouhá staletí fascinuje mnoho civilizací. Právě díky němu se zrodil mýtus o bájném Fénixovi. Pták Slunce, jak se mu přezdívalo ve starověkém Egyptě, už existuje miliony let a pořád nás neopustil. Dnešní Fénixové přebývají na jihu Španělska, kde v mírném a útulném prostředí charakteristického bohatou potravou tráví zimu. S příchodem jara jim přesto Slunce dává na vědomí, že nastal čas hledat vhodné hnízdiště. Díky dokumentárnímu filmu Dlouhý let Fénixe se staneme svědky toho, jak se plameňáci vypraví najít to správné místo k početí potomků.


18. 8. 19.00 – Nespoutaná tvář And

Horské pásmo And, které se táhne od severu k jihu v délce více než 7500 kilometrů, je nejdelším na světě. Kromě toho, že jeho vrcholy dosahují výšky 7000 metrů, takže je na ně vskutku impozantní pohled, mají také vliv na meteorologické podmínky. Země ve stínu And je plná kontrastů, je to místo ohně a ledu, horka a zimy. Na vlhkém bouřlivém jihu převládají ledovce, zatímco suchým oblastem vrchoviny dominují vulkány, gejzíry a horké prameny. Andy jsou domovem nepřeberného množství druhů zvířat a rostlin. Dokumentární film Nespoutaná tvář And proto představuje nejen podobu, ale i podstatu tohoto úctyhodného pobřeží. Zároveň je někdy fascinujícím, jindy zábavným a veselým příběhem o životě i smrti ve stínu And.


18. 8. 20.00 – Zapomenuté námořní katastrofy

Byla to námořní katastrofa mnohokrát horší než potopení Titaniku. Když sovětské ponorky na konci druhé světové války v Baltském moři torpédovaly tři uprchlické lodě, o život přišlo 20 tisíc německých civilistů. Dokument Zapomenuté námořní katastrofy se noří pod rozbouřené vlny k troskám lodí Wilhelm Gustloff, Steuben a Goya a přináší výpovědi přeživších, kteří celý život sbírali síly, aby o svém příběhu mohli vyprávět.


19. 8. 18.00 – Po stopách Marka Pola (Z Benátek do východního Turecka)

Tvůrci čtyřdílné dokumentární mini série Po stopách Marca Pola se vydali Hedvábnou stezkou ve šlépějích nejznámějšího cestovatele na světě: středověkého objevitele a spisovatele Marca Pola. Čtyři dokumenty ve stylu road movie se v myšlenkách vracejí do minulosti, kterou srovnávají s dnešní realitou zemí, jako je Turecko, Izrael, Sýrie, Irán, Afghánistán nebo Čína. Díky tomu odhalují, co se stane, když se někdo v dnešní době rozhodne zopakovat cestu Marca Pola celých 700 let po něm. Jak? Jak jinak než vyzbrojený Polovými zápisky, výhradně po souši pomocí místních způsobů dopravy, na starověké obchodní cestě, jež se táhne z Benátek až do Pekingu.


19. 8. 20.00 – Středověcí mrtví (Ztracená kaple Richarda III.)

Kdyby středověcí mrtví mohli mluvit, co by nám asi prozradili? Vyprávěli by neobyčejné příběhy o pohanských rituálech, smrtících morových epidemiích a krutém světě, ve kterém obyčejní lidé trpěli jen proto, aby se udrželi při životě. A teď, několik staletí poté, co byli pohřbeni, se středověcí mrtví chystají vstát ze svých hrobů. Seriál Středověcí mrtví zkoumá kosterní pozůstatky ukryté pod povrchem země a odhaluje pravdivé události z každodenního středověkého života. Díky dramatickým rekonstrukcím napínavých příběhů Středověcí mrtví zavedou diváky hlouběji do středověkého světa než kdy předtím.


19. 8. 21.00 – Zakázané město (Střed světa)

Zakázané město v Pekingu je ikonou starověkého čínského impéria i symbolem moderní Číny. V průběhu věků se stalo sídlem dvou velkých dynastií a celkem 24 císařů, ale také stovek tisíců eunuchů, konkubín a úředníků. Bývalé centrum celého světa se stalo svědkem velkolepé ukázky císařské moci, grandiózního triumfu a nakonec nevyhnutelně také ponižujícího úpadku. Zakázané město je dokument s dramatickým dějem, který odhaluje velký plán za zrodem největšího palácového komplexu na světě a vysvětluje jeho politické pohnutky: Jak bylo toto město postaveno a jak fungovalo? Co se skutečně dělo za jeho neprostupnými císařskými zdmi. Kdo mohl za jeho zkázu? Zjistěte více o fascinující historii tohoto magického místa.


20. 8. 20.00 – Divoké pandí stěhování

Kai Kai a Jia Jia jsou dvě nejvzácnější čínské pandy. Jenže jestli se je nepodaří přimět k páření, jejich úžasný zvířecí druh začne brzy vymírat. Velkou komplikací přitom je, že příležitost k páření se pandám naskytne jen během pouhých dvou dnů ročně. V Singapuru si přesto myslí, že dokážou tyto roztomilé medvídky před tragickým osudem zachránit. Aby se to povedlo, je prý potřeba vystavět luxusní milostné sídlo na tropickém ostrově v ceně osmi a půl milionů dolarů, letecky přepravit Kai Kai a Jia Jia do jejich nového, tři tisíce kilometrů vzdáleného domova a přemluvit je k tomu, aby zplodili nové pandí medvídě. Nebude to jednoduché. Rychle se blížící konstrukční uzávěrky a koordinace neobvykle velkého stěhování jsou teprve začátek.


21. 8. 18.00 – Neviditelný vesmír II (Kouzlo pohybu)

Pouhýma očima jsme schopni rozeznat, že svět je zajímavým, pestrobarevným místem. Jenže náš zrak je nedokonalý, takže vnímáme jen zlomek toho, co se kolem nás skutečně děje. Díky nejnovější technologii jsme však schopni odhalit paralelní vesmír, o kterém nemají naše smysly ani ponětí. Je to svět v podobě, jakou jsme nikdy předtím neviděli. Ve dvou nových dílech úspěšné dokumentární mini série Neviditelný vesmír dojde k objasnění řady vědeckých mystérií a to, co je obvykle neviditelné, se změní v hostinu vjemů přímo před našima očima. Odhalte dokonale synchronizovaný pohyb cirkusových akrobatů a baletních tanečnic, noční akrobacii netopýra vodního, který loví v takřka naprosté temnotě, jedinečnou motýlí metamorfózu nebo dokonalost lidské nohy.


21. 8. 19.00 – Radioaktivní město

Film je investigativní cestou do jistého ukrajinského města, které je úplně odříznuté od okolního světa a ve svých útrobách střeží tajemství, jež si s každým dalším dnem vyžádá stálé víc životů. Mnoho z těch lidí, co tady žijí, dokonce ani neví, že už se v jejich orgánech usadila smrtící nemoc: rakovina způsobená radioaktivitou. Díky exkluzivnímu přístupu na jinak těžko dostupné místo vznikl unikátní portrét moderní tragédie lidstva, která se prakticky úplně vymyká pochopení. Nejen v černobylské oblasti, ale na celém území Ukrajiny.


21. 8. 20.00 – Vize války: Svět v plamenech (Válka na Západě)

Po první světové válce se Německo cítí ponížené a kvůli celosvětové hospodářské krizi je na pokraji svých ekonomických sil. Inflace rapidně roste a extremistické politické skupiny se postupně dostávají k moci, především Hitler a jeho Národně socialistická německá dělnická strana. V Německu v roce 1933 dochází k velkým politickým čistkám, když se Hitler stává kancléřem a kumuluje funkci prezidenta a kancléře do jediné funkce – Führera, vůdce. V roce 1935 dochází k vyhlášení Norimberských zákonů a Židé jsou vyhnáni na okraj německé společnosti. V roce 1936 Hitler porušuje mírová ujednání z Versailles a obsazuje demilitarizovanou zónu v Porýní. Když v roce 1938 dochází k Anšlusu Rakouska, a Západní svět opět nic nenamítá, tak Hitler získává silnou pozici a v roce 1939 obsazuje Československo, Maďarsko a Polsko. Hitler útočí dále na Dánsko, které se okamžitě vzdá, a Norsko, které brání i Británie a Francie. Přesto má Hitler velkou převahu a Norsko obsazuje. Na řadě je Francie…


22. 8. 19.00 a 19.30 – Odhalení: Mimozemské spisy I (Mimozemská encyklopedie; Armáda a UFO)

V roce 2011 byla veřejnosti zpřístupněna řada dosud utajovaných materiálů. Byly mezi nimi i dokumenty Projektu modrá planeta obsahující tisíce svědectví o pozorování UFO a aktivitách mimozemšťanů na Zemi. Právě tyto dokumenty jsme neměli nikdy vidět! Dokumentární seriál Odhalení: Mimozemské spisy zkoumá nově získané informace a sleduje dosud neznámé stopy k hromadným pozorováním neidentifikovatelných létajících objektů, únosům osob, vládním krycím operacím a nečekaným zprávám o mimozemšťanech pocházejících ze všech koutů světa.


22. 8. 21.00 – Zapomenutý atol

Sto čtyřicet mil od pobřeží Brazílie leží člověkem nedotčené útočiště. Jeho vody jsou přeplněné rybami a nebe nad ním se černá hejny ptáků. Toto útočiště se nazývá Rocas a je jediným atolem v jižním Tichém oceánu. Je tak odříznuté od světla, že jeho tajemství dlouho zůstávala skrytá před světem i člověkem. Dokonce i dnes je velká část atolu stále nezmapovaná. Atol představuje složitý organismus tvořený mnoha různými prostředími: ostrovy, lagunami, otevřeným oceánem, kanály a přílivovými jezírky zakousnutými do útesu. Navíc je domovem různorodých živočišných i rostlinných druhů. Místní krásy jako první zkoumá malá skupinka brazilských dobrodruhů. Čeká je překvapení v podobě chobotnic, které přecházejí po souši, nebo žraloků sdružených v bizarních útvarech.


23. 8. 18.00 – Dědictví civilizací (Egypt: Matka světa)

Dnešní svět stojí na základních stavebních kamenech minulosti. Příběh celého lidstva je ovlivněný několika významnými civilizacemi. Dědictví civilizací je sérií samostatných dokumentárních filmů o starověkém Egyptu, Maroku, Řecku, mexickém dědictví mayské civilizace nebo mezopotámské revoluci v Sýrii, které vychází nejen z archeologického a historického výzkumu, ale i současných sociologických, politických a ekonomických poznatků a nabízí nový pohled na naše dějiny. Dědictví civilizací nalézá překvapivé spojitosti mezi minulostí a budoucností, které zároveň pobaví a poučí.


23. 8. 19.00 – Starověký Egypt: Život a smrt v Údolí králů – 1. část

Za horami zářivého zlata a polodrahokamů lapis lazuli, v pozadí mocných faraonů a jejich impozantních hrobek stojí a tepe skutečné srdce Egypta, kterým je egyptský lid. Archeolog doktor Joe Fletcher by nás chtěl seznámit s dvojicí Kha a Meryt. Tito manželé jsou mrtví už více než tři tisíce let. Přesto je to právě tento mumifikovaný pár, díky kterému může doktor Fletcher převyprávět příběh všedních Egypťanů i o tom, jak se jim podařilo vybudovat tak výjimečnou civilizaci charakteristickou rituály a kulturou, že nás do dnešního dne nepřestává udivovat.


24. 8. 20.00 – Rodokmen člověka

Na nejrozmanitější ulici v nejrozmanitějším městě z nejrozmanitější země na světě se skupina vědců z National Geographic rozhodla prozkoumat tváře nějakých dvou stovek náhodně vybraných obyvatel New Yorku. Jejich cílem je vystopovat společné dědičné znaky a dokázat, že v rodokmenu lidstva jsme si všichni navzájem bratranci a sestřenicemi. Ulice Astoria v newyorské čtvrti Queens je sama o sobě tavicím hrníčkem v pověstném tavicím hrnci. Mezi jejími obyvateli najdeme široké spektrum barevných odstínů pleti, výšky, váhy, stavby těla, typů vlasů, tvarů očí, rysů tváře, a o mnoha rozdílných náboženstvích a filozofiích ani nemluvě. Ale jak moc se skutečně vzájemně lišíme? Snímek přináší odpovědi na některé z nejpalčivějších otázek lidstva a přinutí nás změnit způsob, jakým přemýšlíme nejen o vztazích s vlastními sousedy, ale i sami mezi sebou.


24. 8. 21.00 – Skutečný Ztracený svět 1. část

Tento speciální dokumentární film zve diváky na epické jihoamerické dobrodružství s cílem najít skutečné místo, které inspirovalo sira Arthura Conana Doylea k napsání knihy Ztracený svět – prvního románu o lidech a dinosaurech, jinými slovy původního Jurského parku. Ve stopách týmu moderních dobrodruhů a vědců vstupujeme na mlhami zahalenou plošinu Roraima ve Venezuele a setkáváme se s exotickými zvířaty, domorodci a extrémními životními podmínkami cestou přes Gran Sabanu. V horské výšce takřka tří tisíc metrů tým objevuje neznámý jeskynní systém, ve kterém by se klidně mohly ukrývat nové formy života. Jejich objev je tak nečekaný, významný a fascinující, že se NASA rozhodla na místo vyslat vlastní skupinu vědců, aby dále prozkoumala, co by se mohlo ukrývat ve venezuelských hlubinách.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz, facebook – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 18. 8. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/Os81Vp Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.08.2014 • Nový seriál na Viasat Explore: Těžká monstra
17.08.2014 • Zápasy UEFA 19. a 20. srpna na Prima COOL
14.08.2014 • Speciální vysílání a Události v regionech živě z Masarykova okruhu
13.08.2014 • Extra tip na Film+: Frankensteinka
12.08.2014 • Podzim na regionalnitelevizi.cz - nové Výlety s labužníkem, Dobré rady lékaře či cyklus o textilním průmyslu
10.08.2014 • Parádní filmy, skvělé seriály – skutečný život na Prima ZOOM v 33. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist