Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 11:14:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nový seriál na Viasat Explore: Těžká monstra

  Autor: CHILLICOM , e-mail: info@viasatexplore.cz Přidané: 19.08.2014


Říká se, že každá situace má řešení. Občas je však zapotřebí takové, které váží desítky tun a pod kapotou ukrývá stovky koní... Televizní kanál Viasat Explore uvede v premiéře seriál, který vás seznámí se skutečnými monstry mezi těžkou technikou. Neomezí se pouze na pozemní stroje, ale podívá se i do vzduchu či na moře.


Všude tam se nacházejí gigantické stroje, které se za nejdrsnějších podmínek, jaké si jen lze představit, pouštějí do plnění extrémních úkolů. A pokud si myslíte, že jste někdy viděli těžké stroje pracovat v extrémních podmínkách, mýlíte se – tedy za předpokladu, že jste nekopali příkop pro ropovod v permafrostu, nevrtali díry do žuly pro sloupy elektrického vedení v mrazivé pustině nebo netěžili dřevo vrtulníkem. Vítejte u seriálu Těžká monstra.


Těžká monstra

Převážet kamení v lomu? Proč „troškařit“, když můžete najednou naložit stovky tun? Nákladní automobily zvané „dampry“ patří mezi nejsilnější stroje, které se pohybují po zemi. Skutečným titánem mezi nimi je běloruský stroj BelAZ 75710, který uveze rekordních 450 tun. Největší kolové vozidlo světa je více než 8 m vysoké, přes 20 m dlouhé a na silnici zabere tři jízdní pruhy.

Že ropné plošiny na moři jsou obrovitá, složitá monstra, to ví většina z nás. Méně známé je, že při jejich stavbě pomáhají obří plovoucí jeřáby. Rekordmanem mezi nimi je loď SSCV Thialf, částečně ponorné plavidlo na dvou pontonech o výtlaku přes 70 tisíc tun, které dokáže zvednout neuvěřitelných 14 200 tun do výšky 31,2 metru.


… pro těžké úkoly…

Pokud jste na počátku přemýšleli, o jakých strojích je řeč, máte už určitě jasno. Každá epizoda seriálu Těžká monstra představí příběhy dvou takových gigantů. Navštívíte s nimi doly ve Skalistých horách v nadmořské výšce přes dva tisíce metrů, budete kácet kolosální stromy na Aljašce nebo v napětí sledovat, zda speciální pásové vozidlo dokáže urazit desítky kilometrů bílou pustinou za rozbitým generátorem dříve, než padne noc a přižene se sněhová bouře.


… v nejtěžších podmínkách

A pokud místo bouře právě zuří požár, v nepřístupném terénu jsou jedinou možností hasicí letadla a těžké nákladní helikoptéry. Největším, nejtěžším a nejvýkonnějším sériově vyráběným vrtulníkem na světě, který vedle vojenských účelů slouží mimo jiné právě k hašení požárů, je ruský Mil Mi-26 podobných rozměrů jako zmíněný „dampr“ BelAZ. Unese sice „pouhých“ 20 tun, ale mezi vrtulníky se jedná o držitele řady výškových a zátěžových rekordů.

Těžká monstra kombinují sílu neuvěřitelných strojů s extrémními podmínkami a ukazují, že lidé dokáží přežít a pracovat i v nekonečně nehostinném prostředí. Velké stroje v akci v nejhorším možném počasí na světě jste už možná viděli, ale garantujeme vám, že ještě nikdy jste je neměli možnost sledovat zblízka na hraně jejich možností tak, jako teď.

Nenechte si ujít tyto zážitky. Sledujte seriál Těžká monstra každé pondělí od 25. srpna, vždy ve 21:00 hod., pouze na Viasat Explore.

Pro více informací o televizním kanálu Viasat Explore navštivte profil na Facebooku s názvem Viasat Explore nebo webové stránky www.viasatexplore.cz. Pokud vás seriál zaujal, využijte možnost prohlédnutí fotogalerie k pořadu.


O společnosti Viasat Broadcasting:

Viasat Broadcasting UK Ltd. je součástí mezinárodní mediální skupiny Modern Times Group (MTG) pokrývající čtyři kontinenty a zahrnující bezplatné a placené televizní kanály, rádio a produkci obsahu. Společnost Viasat Broadcasting poskytuje bezplatné i placené televizní kanály, které jsou k dispozici na vlastních satelitních platformách Viasat, sítích třetích stran a TV obsah je také distribuován prostřednictvím internetu. Skupina MTG je rovněž největším akcionářem v CTC Media, což je přední ruský nezávislý televizní vysílatel. Modern Times Group je rozrůstající se společnost kotována na Nasdaq OMX stockholmské burze. Pro více informací navštivte www.mtg.se.


David Rippl, CHILLICOM.


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/MGok9O Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.08.2014 • Srpen v plném proudu s nejlepšími dokumenty na Prima ZOOM
17.08.2014 • Zápasy UEFA 19. a 20. srpna na Prima COOL
14.08.2014 • Speciální vysílání a Události v regionech živě z Masarykova okruhu
13.08.2014 • Extra tip na Film+: Frankensteinka
12.08.2014 • Podzim na regionalnitelevizi.cz - nové Výlety s labužníkem, Dobré rady lékaře či cyklus o textilním průmyslu
10.08.2014 • Parádní filmy, skvělé seriály – skutečný život na Prima ZOOM v 33. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist