SES s novými orbitálními pozicemi 48° západně a 64° západně
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 21.08.2014
Skupina SES informovala, že její dceřiná společnost SES DTH do Brasil podepsala s brazilskou telekomunikační agenturou Anatel smlouvu týkající se podmínek využití dvou orbitálních pozic 48° západně a 64° západně. Výběrové řízení agentury Anatel bylo zahájeno v květnu 2014. Od té doby byly přezkoumány dokumenty pro výběrové řízení a nakonec v srpnu byla podepsána smlouva se satelitním operátorem SES.


V souladu s podmínkami smlouvy skupina SES bude mít čtyři roky na to, aby zpřístupnila kapacitu na orbitální pozici 48° západně a šest let pro obdobné operace na orbitální pozici 64° západně.

Orbitální pozici 48° západně skupina SES využije pro různé aplikace (model FSS - Fixed Satellite Services) a nabídne transpondery v pásmech C, Ku a Ka. Avšak na orbitální pozice 64° západně se soustředí služby DTH (BSS - Broadcasting Satellite Services).

Práva k využívání těchto orbitálních pozic platí 15 let, s možností prodloužení o dalších patnáct let 15 let. Skupina SES investovala do těchto pozic celkem 59,8 miliónů brazilských realů (1 brazilský real = cca 9,30 Kč).


S využitím zdroje: SES; Anita Kaźmierska, Satkurier.pl, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20693/ses-s-novymi-orbitalnimi-pozicemi-48-zapadne-a-64-zapadne/