Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 17:08:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zakončete léto s Prima ZOOM - unikátní dokumenty 35. týdne

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.08.2014


Nejfantastičtější přírodní scenérie a fascinující zvířecí druhy na dosah. Rozmanité katastrofy a dotek válek z první ruky. Prostě celý svět zblízka na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ztratíte se V lese černých čápů v blízkém Německu; zažijete Katastrofy zblízka a začneme rovnou zemětřesením; film Neobyčejný levhart je příběhem o dospívání mladého levhartího samce jménem Dikeledi; Pearl Harbor: Záhada prvního výstřelu – dozvíte se, jak to skutečně bylo; vydejte se na Azory: Ráj v nekonečném moři a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM...


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00:

25. 8. 18.00 – Moksgm´ol: Pátraní po medvědím přízraku

Les, který žije z ryb, bílý medvěd, co není ledním medvědem, a vlci, kteří se krmí přímo z oceánu. Great Bear Rainforest v Kanadě je zvláštní nedotčenou krajinou a místem takřka zapomenutým v čase. Úchvatné severní pobřeží Britské Kolumbie je plné fjordů ne nepodobným svým slavnějším norským příbuzným a poskytuje domov mnoha zvířatům. Vedle sebe tady žijí vlci, havrani, lososi, medvědi. Prohánějí se mystickým deštným pralesem a jejich životy jsou vzájemně provázané. Je mezi nimi i medvěd hnědý s netypicky bíle zbarvenou kožešinou. Právě v jeho stopách vyrážejí průzkumníci vyzbrojení kamerami, aby se zblízka seznámili s legendárním zvířetem a nejvzácnějším druhem medvěda na světě.


25. 8. 19.00 – V lese černých čápů

Černý les a pohoří v německém regionu Vosges jsou jako od sebe odtržená dvojčata. Před mnoha miliony let je nekompromisně rozdělilo údolí řeky Rýn. Dnes proto tvoří dva úplně jiné biotopy. Vosgeské hory jsou pokryté lesy opadavých stromů ve všech odstínech zeleně. Pod jejich větvemi našli útočiště mnohá vzácná zvířata, včetně rysů, nad nimi a vlastně i celým územím v hejnech přelétají neobvykle černí čápi, kteří si zvykli hnízdit v nedalekých městech. Jehličnatý porost Černého lesa plného tajuplných tvorů se na první pohled zdá tmavší, ale když ho v zimě pokryjí husté sněhové závěje, rozehraje se všemi barvami. Dokumentární film V lese černých čápů je emocemi nabitým portrétem neobyčejné přírody doplněným o pohled na zdejší přežívající tradice a zvyky.


25. 8. 20.00 – Katastrofy zblízka (Zemětřesení)

Sopky, zemětřesení a hurikány jsou každoročně smrtelným nebezpečím pro stovky milionů lidí po celé planetě. Jenže zatímco dříve si vědci nemysleli, že tyto přírodní jevy a katastrofy spolu vzájemně nesouvisí, dnes se začínají zaměřovat na jejich společné prvky. Díky třídílné dokumentární mini sérii se stanete svědky toho, jak se neohrožení odborníci odvážně vydávají na nejextrémnější a nejnebezpečnější místa na světě. Jejich cílem je vyvinout a využít nejmodernější vynálezy, které mají lidstvo ochránit před zuřivými bouřemi, otřesy země i vulkanickými erupcemi. Hrdinové ve službách vědy se dostávají blíž než kdo před nimi k horkým bublajícím lávovým jezerům a vzdorují škodlivým plynovým výparům i seismickým otřesům, které jsou předzvěstí budoucích katastrof.


27. 8. 20.00 – Neobyčejný levhart

Dokument líčí příběh o dospívání mladého levhartího samce jménem Dikeledi, který má neobyčejnou povahu. Sledujte jeho život v různých věkových obdobích od neohrabaného kotěte přes tvrdohlavého teenagera až k nezávislému dospělému. Mladému levhartovi se nechce opouštět teplo domácího brlohu, kde má díky pilné a obětavé matce ode dne narození dostatek jídla i společnosti. Když je ponechaný o samotě, užívá si neplechy, a postupně dorůstá do věku, kdy se, stejně jako jeho lidští pozorovatelé, ocitá na křižovatce.


27. 8. 21.00 – Říše velbloudů

Velbloudi kráčí po naší planetě už čtyřicet pět milionů let a za tu dobu se naučili kolonizovat některé z nejvíce nehostinných oblastí na Zemi. Šedesátiminutový snímek Říše velbloudů zkoumá překvapivě široký rozptyl velbloudí rodiny. Vrací se ve stopách rodinné historie, aby odhalil a určil kvality, díky nimž jsou velbloudi tak houževnatí. Věnuje se také vzájemnému vztahu mezi velbloudem a člověkem, lidskému vnímání těchto starověkých zvířat a roli, kterou velbloudi sehráli během formování základů společnosti a civilizace.


28. 8. 19.00 – Jak těžba stvořila Austrálii (Peníze)

Těžební průmysl už 150 let neobyčejnými způsoby mění životy v Austrálii. Zažehl vlny hromadné migrace, překonal všechny ministerské předsedy a chudé domorodce zbavil i jejich posledního majetku. Celou Austrálii zároveň zachránil před finančním krachem a vygeneroval neuvěřitelné jmění. Jeho dějiště se stalo bitevním polem, které rozdělilo, a přesto utvořilo a zformovalo celý národ. Od dob zlaté horečky v polovině 19. století až do současnosti je těžba úzce provázána s penězi. Zároveň vždy souvisela s politikou a dělnické hnutí i obchodníci se prostřednictvím těžebního průmyslu snažili ovládnout moc ve státě. Často tak činili slepě k následkům, které původní obyvatele Austrálie připraví o jejich tradiční území. Peníze, moc a území jsou třemi klíčovými faktory třídílné série, jež je epickým příběhem o australském těžebním průmyslu.


28. 8. 21.00 – Pearl Harbor: Záhada prvního výstřelu

Bylo brzy ráno 26. listopadu 1941. Námořní letka vyrážející z místa setkání u Kurilských ostrovů před sebou měla ještě 5 600 kilometrů. Jejím cílem byla Havaj. Admirál Isoroku Yamamoto, velitel japonské imperiální flotily, doufal, že se drtivým preventivním úderem podaří demoralizovat celé Spojené státy americké a do půl roku zvítězit v nadcházející válce. Jeho vojenská strategie se nepodobala ničemu, co přišlo předtím. Mezi potápěči, kteří o více než šedesát let později zkoumají dno u havajského ostrova Oahu, jsou mořští biologové i inženýři. Jejich nečekaný objev se dá přirovnat k nalezení Titaniku. Tři sta šedesát šest metrů pod hladinou narazili na Trpaslíka – japonskou ponorku, jež měla být součástí plánu na zničení Pearl Harboru. Co je na ní zvláštního? Mohlo by jít o toho samého Trpaslíka, na kterého americký torpédoborec Ward střílel ráno 7. prosince 1941 jen hodinu před útokem na Pearl Harbor.


29. 8. 21.00 – Azory: Ráj v nekonečném moři

Azory leží uprostřed Atlantského oceánu a patří Portugalsku. Břehy souostroví omývané teplými vodami Golfského proudu leží 1000 mil od Lisabonu a 1200 mil od kanadského Newfoundlandu. Azory mají svůj vlastní ekosystém. Jejich počasí je tak nepředvídatelné, že se říká, že během jediného dne se dají zažít všechna čtyři roční období. Místní mýty a legendy sahají daleko do historie až před Platonův příběh o potopení Atlantidy. Nejviditelněji se nad souostrovím tyčí třítisícová hora Pico, která je nejvyšší v celém Portugalsku a věčně zahalená v mracích. Seznamte se zblízka s překrásným světem plným magických zákoutí na půl cesty mezi Evropou a Amerikou.


31. 8. 20.00 – Mamut: Vzkříšení z mrtvých

Po letech nepodařených pokusů se vědci konečně ocitli na prahu úspěšného vzkříšení jednoho z nejslavnějších zvířat, které kdy kráčelo po naší planetě. Řeč je samozřejmě o huňatém mamutovi. Jedná se o největší, nejambicióznější a vědecky nejvyspělejší pokus o naklonování mamuta, ke kterému je zapotřebí jediné životaschopné buňky. Šance zvyšuje objev 150 tisíc let staré propadlé ledové krusty na Sibiři, jež odhalila na kost zmražené pohřebiště mamutích pozůstatků. Vydejte se na epickou expedici napříč chladnou tundrou a zažijte hon za pokladem v podobě jediné buňky, která unikátní vyhynulé zvíře znovu přivede k životu.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz, facebook – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 24. 8. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/0Oah43 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.08.2014 • Zářijové filmové lahůdky na Cinemaxu
24.08.2014 • Zápasy Ligy mistrů UEFA 26. a 27. 8. na Prima COOL
21.08.2014 • Španělská Vuelta opět na Eurosportu
20.08.2014 • Extra tip na Film+: Báječný život po životě
19.08.2014 • Nový seriál na Viasat Explore: Těžká monstra
18.08.2014 • Srpen v plném proudu s nejlepšími dokumenty na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist