Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 01:26:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zářijové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Europe , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 25.08.2014


Placený filmový kanál Cinemax v září uvede např. americký psychothriller TICHÝ ZLODĚJ, drama o hlubokých rozdílech mezi křesťanskou a muslimskou civilizací MAY SE VRACÍ DOMŮ, biografie TEMPLE GRANDINOVÁ a MANDELA: DLOUHÁ CESTA KE SVOBODĚ, příběh z venezuelských slumů BRÁCHA, palestinské drama OMAR, dobové drama režiséra Davida O. Russella, inspirované skutečnou kauzou a nominované na deset Oscarů ŠPINAVÝ TRIK, anebo francouzsko-belgickou komedii JSEM FANDA STANDARDU...



TICHÝ ZLODĚJ (THE SILENT THIEF)

Hlavní postavou amerického psychothrilleru je mazaný ničema, který se pod falešnou záminkou vloudí do seriózní rodiny Hendersonových. Všehoschopný Brennan (hraje ho Toby Hemingway) se vydává za britského sirotka a rozehraje rejstřík svých pochybných dovedností, aby získal přízeň svých dočasných živitelů. Musí to stihnout do doby, než se z vysokoškolských studií vrátí jejich skutečný syn Mike... Příběh o tenkých hranicích soucitu a vemlouvavé abnormality režírovala Jennifer Claryová.

Premiéra: sobota, 6. září ve 20:15 hod.


MAY SE VRACÍ DOMŮ (MAY IN THE SUMMER)

Americké drama režisérky Cherien Dabisové zkoumá důsledky hlubokých rozdílů mezi křesťanskou a muslimskou civilizací. Úspěšná spisovatelka May Brennanová, jež žije v New Yorku, se má provdat za milovaného snoubence. Brzy po jejím návratu do rodného jordánského města Ammán, kde má proběhnout svatba, se však v jejích vztazích s okolím objeví povážlivé trhliny. Dívčina matka, jež konvertovala ke křesťanství, odmítá požehnat sňatku s muslimem. Vynořují se další konflikty a May začne pochybovat o správnosti svého rozhodnutí...

Premiéra: neděle, 7. září ve 20:00 hod.


MANDELA: DLOUHÁ CESTA KE SVOBODĚ (MANDELA: LONG WALK TO FREEDOM)

Biografické drama režiséra Justina Chedwicka přibližuje život slavného černého aktivisty, jež strávil sedmadvacet let ve vězení a díky svým nezlomným postojům se stal ikonou boje proti rasové diskriminaci. Kronika mapuje jeho spletitý osud, včetně angažmá v Africkém národním kongresu, duchovního zrání a nástupu do funkce prezidenta JAR. Rekapituluje jeho předchozí jednání s prezidentem De Klerkem, na němž velkorysý rebel hájí politiku nenásilí a odmítne pomstu vůči bílým utlačovatelům. Film si podrobně všímá i Mandelova rozporuplného vztahu k manželce Winnie (Naomie Harrisová), jež statečně snáší jejich dlouholetou odluku, v odporu vůči mocenskými orgánům je ale příliš radikální... Hlavní roli ztvárnil Idris Elba, finální song od skupiny U2 byl oceněn Zlatým glóbem.

Premiéra: sobota, 13. září v 19:30 hod.


BRÁCHA (HERMANO)

Daniel a Julio vyrůstají v jednom z venezuelských slumů jako nevlastní bratři a sní o kariéře profesionálních fotbalistů. První z kluků je výjimečně talentovaný útočník, druhý je rozený vůdce a stojí v čele týmu jako kapitán. Jednoho dne se objeví nečekaná šance v podobě lovce talentů z fotbalového klubu z Caracasu, který jim nabídne angažmá. Do slibně nastartované kariéry však vstoupí rodinná tragédie… Režii příběhu s autentickými průhledy do jihoamerické každodennosti měl Marcel Rasquin.

Premiéra: neděle, 14. září ve 20:00 hod.


TEMPLE GRANDINOVÁ (TEMPLE GRANDIN)

Titulní postavou unikátního biografického dramatu, které v produkci HBO natočil režisér Mick Jackson, je skutečná žena, jež byla od dětství postižená autismem. Temple Grandinová však s pomocí své matky, tety a osvíceného učitele svůj handicap překonala. Svůj zvláštní dar využila v činnosti vědkyně, spisovatelky, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání pro postižené autismem. „Nejsem jako jiní lidé. Já myslím v obrazech,“ shrnula své jedinečné nadání... Hrdinku ztělesnila Claire Danesová, další klíčové role ztvárnili David Strathairn, Catherine O‘Haraová a Julia Ormondová.

Premiéra: sobota, 20. září ve 20:15 hod.


OMAR

Palestinské drama – uvedené na loňském MFF v Karlových Varech – rozehrává novodobou variantu příběhu o Romeovi a Julii. Titulním hrdinou je mladý pekař, který bez ohledu na riziko pravidelně překračuje přísně střeženou zeď na území věčných konfliktů. Navštěvuje svou tajnou lásku Nadiu, která však netuší, že Omar spolu s jejím bratrem Tarekem patří k palestinským radikálům. Zvrat nastane v momentě, kdy po atentátu na izraelského vojáka Omar padne do zajetí. Nepřátelská policie jej přiměje ke spolupráci a mladík začne kličkovat mezi dvěma zly. V okruhu původních kamarádů je proto považován za zrádce...

Premiéra: neděle, 21. září ve 20:00 hod.


ŠPINAVÝ TRIK (AMERICAN HUSTLE)

Špičkový podvodník Irving Rosenfeld (Christian Bale) spolu se svou vychytralou britskou partnerkou (Amy Adamsová) jsou přinuceni ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem. Nevypočitatelný muž, jenž se vymkl kontrole svých nadřízených, zatáhne dvojici do polosvěta mafiánů a politických šíbrů z New Jersey. Další klíčovou postavou je špičkový politik, vehnaný do pasti kvůli svým obojakým kontaktům... Dobové drama režiséra Davida O. Russella
– inspirované skutečnou kauzou – bylo nominováno na deset Oscarů.

Premiéra: sobota, 27. září v 19:45 hod.


JSEM FANDA STANDARDU (JE SUIS SUPPORTER DU STANDARD)

Milou pracuje jako instruktor v autoškole a jeho obdiv vůči fotbalovému klubu Le Standard hraničí s obsesí. Mladíkovo zaryté fandovství narušuje veškeré normální vztahy s jeho okolím. Jednoho dne však potká půvabnou Martine a po sérii neúspěšných pokusů pozvat dívku na rande si uvědomí nebezpečnost své fotbalové závislosti. Dokáže kvůli obyčejnému děvčeti podstoupit „odvykací terapii“ a milovaný klub opustit? Francouzsko-belgickou komedii o jednom nevšedním dilematu natočil režisér Riton Liebman.

Premiéra: neděle, 28. září ve 20:00 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink, T-Mobile Televize, freeSAT a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor 2/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a freeSAT na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Europe, 25. 8. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/1Gvh0W Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.08.2014 • Zakončete léto s Prima ZOOM - unikátní dokumenty 35. týdne
24.08.2014 • Zápasy Ligy mistrů UEFA 26. a 27. 8. na Prima COOL
21.08.2014 • Španělská Vuelta opět na Eurosportu
20.08.2014 • Extra tip na Film+: Báječný život po životě
19.08.2014 • Nový seriál na Viasat Explore: Těžká monstra
18.08.2014 • Srpen v plném proudu s nejlepšími dokumenty na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist