Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 07:59:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Prostřeno! Na Liberecku radši chlup v jídle než bujón z kostky!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 01.09.2014


Barvy Libereckého kraje budou hájit čtyři ženy a jeden muž, kterému patří finále. Severočeský týden bude o aspiku, což je úkol týdne, který soutěžící zaskočí. Také o klasické české kuchyni a hráčské taktice, bodování, psychologii i upřímnosti. I kdyby nevyhrála, tak morální vítězkou týdne je už nyní nejmladší, teprve sedmnáctiletá Bára, která nejenže umí vařit, ale zvládne i krizovou situaci a sama sobě dokáže, že na to má!


V této jinak tolerantní partě se jako bílá vrána vyjímá mladá maminka Eva, která hraje o s to šest. Chce vyhrát za každou cenu a na kameru přiznává, že jí nevadí, že „bude před ostatními vypadat jako svině“. Vyjde Evě taktika počítání chlupů, vlasů, skvrn na ubrusech, věčných stížností a nimrání se v jídle? Vyjde jí sázka na nízké bodování? Sledujte Prostřeno! na Primě a uvidíte, jak to s Evou, oštěpařkou Bárou, dvěma Lenkami a mořským vlkem Milošem nakonec dopadne…


Pondělí: realitní makléřka Lenka (28)

První hostitelka, bruneta Lenka, má snahu vařit z kvalitních surovin a zachovávat postupy originálních receptů. Tak postupuje u Caesar salátu, kam ale pro zjemnění chuti přidá k římskému salátu i pár listů z ledového, aby se hostům nezdál moc hořký. Zelená je i brokolicová polévka s česnekem a sýrem, pro někoho moc řídká, zaujmou sýrové chuťovky s džemem a modrým sýrem. Hostitelka, zprvu nervózní, se v úvodu dopustí malého společenského faux pas, pak se ale zklidní a je z ní pozorná a uvolněná paní domu, která se o hosty dobře stará a dolévá pití. Je velmi přísná na čistotu, dokonce si mezi chody umývá ruce v dezinfekci. Jenže Eva přesto najde na talíři černý chlup. Má to na svědomí Lenčin pejsek? „Mám pech, já, která jsem tak pinktlich na čistotu,“ lituje se Lenka, které to přijde absurdní. Ale jehněčí kolínko s bramborovou kaší je chutné. „Sama bych si dala devět bodů, takovou šťávu jako dnes jsem neuvařila snad ještě nikdy,“ pochválí si hlavní chod. Co by se dalo večeři vytknout, je servírování. Lenka nemá dost talířů a musí je mezi chody umývat, navíc vše podává v hlubokých talířích. A zábava? Kdo si nechá s plným bříškem udělat kérku od profesionála?


Úterý: středoškolačka a sportovkyně Barbora (17)

Bára ještě není plnoletá, proto si s hosty musí připíjet nealko. Přesto je blonďatá slečna celkem zkušená kuchařka. Při natáčení má smůlu, přírodní živly se spikly a po přívalovém dešti vypadl v Desné na dvě hodiny proud. Co teď? Trochu ztřeštěná Bára chvíli kleje a ztrácí nervy, pak si ale umí poradit. Tatínka zaměstná u dřezu a systematicky pokračuje s přípravou večeře, krájí suroviny, které zatím nepotřebují oheň. Benjamínek týdne miluje českou kuchyni a dělá to poctivě: Bára si naplánovala vepřovou paštiku s domácím chlebem, kuřecí vývar s domácími nudlemi, konfitovaný bůček s bramborovými špalíčky a zelím a ananasový sen. Je vůbec možné všechno stihnout včas? Ještě ji čeká aspik, bude lepší než včera? Co zase vytkne Eva? Cibuli v paštice, tučný bůček a blonďatý vlas v příloze. „Už mě pěkně s..e!“ uleví si Bára. Jako sportovkyně-atletka své hosty vezme ven, aby si na mokré louce pod jejím vedením vyzkoušeli hod oštěpem.


Středa: taktička týdne Eva (21)

Po kritice a „nehodách“, které věčně nespokojenou mladou maminku Evu doprovázejí, od ní soupeři logicky čekají sebevědomý excelentní výkon. Navíc, na úkol týdne se může připravit – téma zná. Evina taktika je průhledná, je jasné, že chce a potřebuje vyhrát. Co tedy předvede, aby si odnesla 50 000 korun? Eva překvapí, ale negativně. Její „odpor“ k cibuli se projeví tím, že s cibulí při vaření skoro plýtvá. Cibuli přidá do hovězího vývaru s domácími nudlemi, pod pečenou krkovičku s karlovarským knedlíkem a červeným zelím ze sklenice. A možná by bylo lépe, kdyby na ni zapomněla. Připálí ji a krkovička je nakonec na uhel. Evu nepochválí ani maminka, když se zastaví na kontrolu. Ve výsledku je polévka planá a kuřecí salát s jablky, který celou tu kalvárii zahájí, též nikoho nenadchne. Snad jen čokoládové mini dortíčky a mochito, jež si hosté v rámci zábavy připraví sami, najdou zastání u vděčného strávníka Miloše. Změní po tomhle propadáku Eva své chování? Bude víc sebekritická a empatická?


Čtvrtek: milovnice grilování Lenka (45)

Blonďatá Lenka z Jablonce se prezentuje jako naprostá fanynka a přebornice v grilování. S partnerem, který už v Prostřeno! vyhrál, se účastní kulinářských soutěží, na balkoně trůní tři grily, hosté se těší. Bude to taková dobrota, jak slibuje menu? Na úvod je voňavé překvapení z udírny – kombinace slaniny a sýra se udila v čisté punčoše! Na programu je i kulajda s hřiby, ale hostitelka si neodváží polévku vařit s koprem, který tam nakrájí dodatečně – a stejně se nezavděčí... Hosté jdou na terasu okouknout, jak probíhá grilování naložené krkovičky, kuřete a bramborových špízů s cibulí, jen Eva se straní a v kuchyni mezitím komentuje čistotu ubrusu, příbory, chlupy, nakonec rozkousne kuličku pepře v kulajdě. Dobrá je prý chřestová omáčka se slaninou, maso by si prý zasloužilo o pět minut více a vysušené brambory zase měly zůstat na ohni o chvilku méně. Má v grilovacích soutěžích zatím vždy druhá Lenka šanci být konečně první? Pomohou jí k tomu kynuté ovocné koláčky a aspik nasladko? Jedno je jisté – moc spontánní tahle parta není – country s kapelou Lenčina přítele dámy nerozezpívá, snad jen ploužák s půvabnou zpěvačkou potěší Miloše.


Pátek: mořský vlk Miloš (53)

Do vesničky s poetickým názvem Andělka pozve ženy na poslední večeři jediný muž týdne. Nouze naučila Miloše housti – vařit se naučil na moři, které brázdí jako kapitán plachetnice. I poslední menu vzbuzuje hodně očekávání a zvědavosti. Dámy čekají pecku. Hostitel má rád i cizí kuchyně, ale stejně jako jeho obydlí i jídlu chybějí jemnější tóny. Řecký salát je neočištěný, moc nahrubo a soupeřky postrádají olivy. Zeleninová polévka z Vichy se povedla, dokonce chutná i Evě, dokud jí ovšem neřeknou, že je v ní cibule a pórek. Marinované plátky jehněčího a kuřecího masa z domácího chovu jsou upečené v troubě na rozmarýnu, masíčko je měkké, ale všechny od hlavního chodu čekaly ještě něco víc. Největším zklamáním jsou (hlavně pro hostitele) palačinky z domácích vajec, které se trhají, čokoládová poleva se připálila, nervozita dělá své. Aspik v Milošově pojetí je pálivá, nedostatečně ztuhlá záležitost s feferonkami a rybičkami, dochucená osvědčeným vyprošťovákem – lákem. Jako zábava bude kroket. Eva, která předtím prý rozkousla uhlík z grilované zeleniny, si i u tak mírného sportu skoro vypíchne oko. Prostřeno! je pro Evu zkrátka riziková záležitost. Příliš mnoho taktiky asi škodí… Miloš má pro holky jedno lehce škodolibé překvapení ohledně svého ubrusu. Jak se budou tvářit, až v televizi uvidí, že prostíral na svém prostěradle s bohatou intimní historií?


Sledujte Prostřeno! na Primě a uvidíte, jak to s Evou, oštěpařkou Bárou, dvěma Lenkami a mořským vlkem Milošem nakonec dopadne…


MgA. Barbora Šimové, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/aJo6bc Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.09.2014 • Show Jana Krause – 3. 9. 2014
02.09.2014 • Televize Nova uvedla podzimní kampaň „Jsme součástí vašich příběhů“
02.09.2014 • První rok Déčka oživil v Česku původní dětskou tvorbu
02.09.2014 • Vinaři odstartovali s téměř dvěma miliony diváků a stali se nejsledovanějším pořadem na Primě od roku 2005
01.09.2014 • Talkshow Aleše Cibulky v novém kabátě i v novém čase. Sejdeme se na Cibulce v úterý!
31.08.2014 • Druhou světovou válku připomene Česká televize unikátními barevnými záběry

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist