Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 02:57:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Slovak Telekom otestoval v Bratislave LTE s rýchlosťou až 300 Mbps

  Autor: Slovak Telekom , e-mail: info@telekom.sk Přidané: 08.09.2014




Na záver prevádzky tohtoročnej Magio pláže Slovak Telekom prichystal technologickú novinku: prvý test LTE-A s rýchlosťou 300 Mbps v Bratislave.


Slovak Telekom zrealizoval v spolupráci so spoločnosťami Ericsson a Qualcomm technologický test funkcionality LTE Carrier Aggregation, ktorá spadá pod novú generáciu tzv. LTE-Advanced štandardov.
Táto nadstavba umožňuje až zdvojnásobiť teoretickú rýchlosť siete prostredníctvom kombinácie jednotlivých pásiem frekvenčného spektra (ako je napríklad 20 MHz + 20 MHz, 10 MHz + 10 MHz alebo 20 MHz + 10 MHz).

Používateľský terminál v tomto prípade dostáva dáta z dvoch kanálov súčasne. Okrem dosiahnutia vyšších rýchlostí pre koncových zákazníkov prispieva LTE-A CA k efektívnejšiemu využitiu frekvenčného spektra v reálnej prevádzke.

„Vďaka kombinácii množstva vydraženého spektra i bohatým skúsenostiam s LTE sieťou sme sa rozhodli využiť príležitosť a ukázať prvý test svojho druhu s rýchlosťami 300 Mbps v LTE sieti. Slovak Telekom pravidelne testuje novinky v technologickej oblasti, o čom svedčia prvenstvá nasadenia HSPA+ 21 i 42 Mbps alebo naposledy štart LTE v pásme 2600 MHz s rýchlosťami 150/50 Mbps. Verím, že aj test LTE-A s rýchlosťou 300 Mbps je ukážkou ďalšieho rozvoja a možnosti našich technológií,“ uviedol Branimir Maric, CTIO Slovak Telekom.

Demo sa uskutočnilo v reálnych podmienkach na bratislavskej Magio pláži pri použití 20 MHz a 20 MHz v pásme 2600 MHz. Slovak Telekom je v súčasnosti jediným operátorom na Slovensku, ktorý z pohľadu dostupného spektra môže dosiahnuť rýchlosť až 300 Mbps downlink v sieti.

Hoci siete s 300 Mbps rýchlosťou už boli verejne testované, konkrétne nastavenie (tzv. CA_7C) bolo v Bratislave vyskúšané vôbec prvýkrát na svete. Infraštruktúru pre demo dodala spoločnosť Ericsson, ako koncové zariadenie slúžila predprodukčná vzorka od Qualcommu.

Marian Bezák, prezident Ericsson Slovakia: „Ericsson je svetovým lídrom vo vývoji a implementácii technológie Carrier Aggregation. Demo na Slovensku je unikátne vďaka použitiu agregácie kanálov v jednom frekvenčnom pásme. Predstavenie Carrier Aggregation potvrdzuje Slovak Telekom ako technologického lídra na slovenskom trhu a v budúcnosti mu umožní poskytnúť ešte lepšiu zákaznícku skúsenosť.“


O spoločnosti Slovak Telekom:

Slovak Telekom je najväčší slovenský multimediálny operátor s dlhoročnými skúsenosťami a zodpovedným prístupom k podnikaniu. Svoje produkty a služby ponúka pod značkou Telekom jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej telekomunikačnej siete. V oblasti pevných sietí je najväčším poskytovateľom širokopásmového internetu v krajine prostredníctvom optických a metalických sietí (FTTX, ADSL, VDSL). Ponúka tiež digitálnu televíziu formou najmodernejšej IPTV a tiež satelitnej technológie DVB-S2. V oblasti mobilnej komunikácie poskytuje prístup na internet prostredníctvom viacerých technológií vysokorýchlostného prenosu dát - GPRS/EDGE, UMTS FDD/HSDPA/HSUPA, FLASH-OFDM a LTE. Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group.


Michal Korec, Hovorca pre služby a financie, Slovak Telekom


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/bcnN4i Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.09.2014 • Jesenná ponuka UPC: optický internet s WiFi modemom len za 9,90 € mesačne!
14.08.2014 • Chopinův festival poprvé živě na webu ČT24
06.08.2014 • VOYO skupiny Nova přechází na infrastrukturní řešení Českých Radiokomunikací
28.07.2014 • UPC spouští službu HBO GO
14.07.2014 • Topfun zahájil spolupráci s obchodním řetězcem Datart
18.06.2014 • UPC Business má zákazníka číslo 10 000

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist