Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:28:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

CS film TV uvádí: Den s Josefem Hlinomazem

  Autor: ČS Filmová společnost , e-mail: info@csfilm.cz Přidané: 09.09.2014


Jednou z oblíbených hereckých osobností, která by se v roce 2014 dožila sta let, je herec Josef Hlinomaz. CS film, televize českých a slovenských filmů, proto po Dni s Lídou Baarovou připomene i tohoto herce, a to 12. října Dnem s Josefem Hlinomazem. Kromě premiéry dokumentu Dvojí život Josefa Hlinomaze nabídne i šest celovečerních a dva krátkometrážní filmy. Překvapením pak bude Josef Hlinomaz dabující šimpanze Sammyho ve snímku Radúze Činčery Jak Sammy o kalhoty přišel.


Josef Hlinomaz (9. 10. 1914 až 8. 8. 1978), velký herec menších a vedlejších rolí, proslul nejen svým zemitým a realistickým hereckým projevem, ale i jako naivistický malíř, ilustrátor a publicista. Vystupoval v desítkách především komických a parodických úloh v divadle, televizi i ve filmu. Jeho osobité klaunství vycházelo z živelnosti a improvizace a opíralo se o výrazný hlas, osobitou mimiku a velké pohybové nadání. Nejméně pro dvě generace filmových a televizních diváků se stal skutečně nezapomenutelným.

CS film TV nabídne 12. října tyto snímky: Dědeček, Kyliján a já (12:00 hod.), Pyšná princezna (14:00 hod.), Mezi námi indiány (15:30 hod), Ledoví muži (16:00 hod.), Einstein kontra Babinský (18:00 hod), O lidech a tramvajích (19:30 hod.), Lvi salónů (20:00 hod.), Dvojí život Josefa Hlinomaze (21:20 hod.), Jak Sammy o kalhoty přišel (21:40 hod.), Pět mužů a jedno srdce (22:00 hod.) a opět dokument Dvojí život Josefa Hlinomaze (23:25 hod.).

Příznivci hokeje z řad mladších diváků jistě ocení pozapomenutý snímek Ledoví muži, v němž kromě Josefa Hlinomaze hrají Rudolf Hrušínský, Lubomír Lipský, František Kovářík či krasobruslařská legenda Milena Kladrubská. Je totiž o tom, jak se v hokeji střílí góly…

Dokument Dvojí život Josefa Hlinomaze Kompletně připravil po režijní i obsahové stránce Jiří Brdečka. Vypráví o tom, jak v předvečer svého svátku, vaří Josef Hlinomaz guláš pro své přátele, maluje a vypráví o svých obrazech. Obrazy ožívají a jejich autor se zúčastňuje fantastických a dobrodružných příběhů.


CS film TV nabízí každou druhou hodinu celovečerní český nebo slovenský film. Opírá se o promyšleně a vyváženě namíchaný programový mix, kterým se nemůže pyšnit žádná podobná televize: filmová dramata, komedie, detektivní příběhy, perly ze zlatého fondu české kinematografie, obnovené premiéry filmů slavné české vlny šedesátých let, filmy na přání. Programová skladba je dále doplňována o Filmové noviny (denní zpravodajství ze světa filmu), o zapomenuté i věčně živé Filmové písničky, podvečerní okénko dětských animovaných filmů a také o filmy o filmu a filmové soutěže. Těší se dlouhodobě rostoucí oblibě, zvláště ve věkové skupině 35 až 64 let. Vysílá denně ve všech významných českých a slovenských kabelových, satelitních a IPTV televizních sítích.


František Malina, Československá filmová společnost


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/RuIXlJ Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.09.2014 • Viasat Nature: Koupil jsem si vlastní deštný prales
08.09.2014 • Česká televize se stala generálním mediálním partnerem českého fotbalu
08.09.2014 • Babí léto na Prima ZOOM - unikátní dokumenty 37. týdne
07.09.2014 • Nenechte si ujít: to nejlepší v září na AXN White a AXN Black!
05.09.2014 • Tajemství kříže
04.09.2014 • Podzim na Universal Channel ve znamení premiérových všedních večerů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist