Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:17:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zářijové bomby na Prima ZOOM v 38. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 15.09.2014


Jsme aktuální – přinášíme vám březnové zmizení malajsijského letadla v nových souvislostech. Vyhněte se silnicím smrti, naposledy spatřete pár posledních přírodních kmenů, vydejte se po stopách Hitlerových průzkumníků. Neuvěříte, jací byli naši předci kanibalové, jaký bude svět zítřka a kdo zabil Ježíše. To vše přináší jen Prima ZOOM...


Dokumentární skvosty pro vás: Let MH370: Záhada ztraceného boeingu – nové skutečnosti, podaří se ho nalézt?; vydáme se na nejrůznější Silnice smrti; zjistíme kdo zabil Ježíše v seriálu Tajemství kříže; vychutnáme si pohled do pozadí technologií budoucnosti – Svět zítřka; a což takoví Kanibalové doby kamenné nebo náročná Rekonstrukce T-Rexe a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 hod. – 20.00 hod. a 20.00 hod. – 22.00 hod.:

15. 9., 20.00 hod. – Let MH370: Záhada ztraceného boeingu

Jak může moderní letadlo v dnešní době jednoduše zmizet? Na to se snaží přijít dokumentární film o ztraceném letu MH370, který sleduje, co se dělo v posledních hodinách, minutách a vteřinách, než navždy zmizel ze všech radarů. Film pokládá velké množství klíčových otázek o tom, co se pokazilo, a přináší úplně první televizní interview se členy rodiny pilota letadla kapitána Zaharieho Ahmada Shaha. Když 8. března 2014 v 7 hodin a 24 minut ráno (malajsijského času) aerolinie Malaysia Airlines vydaly prohlášení, že ztratily kontakt s jedním ze svých letadel, Boeing s označením MH370 ve skutečnosti ještě stále pokračoval v letu. Nikdo na světě v té chvíli netušil, že let MH370 unikl pozornosti hned několika zodpovědných úřadů na Zemi. Jedna z hlavních otázek zní: Jak se to s tolika lidmi na palubě mohlo stát?


16. 9., 18.00 hod. – Mizející kmeny s Brucem Parrym (Kmen Adi)

Zavedeme vás mezi rozmanité a unikátní kmeny, které možná už brzo zmizí z povrchu zemského. V prvním dílu se Bruce Parry vydává do Indie, aby zde navštívil kmen Adiů. Jsou to animisté, tedy věří, že je příroda ovládána řadou duchů. Po týdenní cestě má Bruce svůj cíl na dohled. Malá vesnička v kopcích, kde doufá, že se mu podaří strávit měsíc a vyzkoušet si život Adiů na vlastní kůži. Je jisté, že návštěva ze západu tu dlouho nebyla, možná nikdy. Zažijte s námi, co jinde nenajdete.


16. 9., 19.00 hod. – Silnice smrti

Říká se, že cesta do pekla vede k zatracení. Ještě horší ale může být skutečná pekelná cesta, na kterou vás nepřipraví ani ta nejdrsnější autoškola. Na takové životu nebezpečné trasy se dá narazit všude po světě. Na necelých sedmdesáti kilometrech bolivijské Camino des las Yungas každoročně zemře mezi dvěma až třemi stovkami lidí, jejichž vozidla se zřítí ze srázu. Dračí ocas na hranici Severní Karolíny a Tennessee je oblíbeným cílem všech amerických motorkářů a na silnici 129, která k němu vede, dochází k častým nehodám. Stejně zrádné jako fascinující můžou být skalnaté kličky tunelu Guoliang provrtaného do čínské hory. Afghánské cesty podminované improvizovanými výbušninami jsou kapitolou samy o sobě. Seznamte se s řidiči, kteří si troufli na Silnice smrti a čelili sesuvům, lavinám i střelbě.


16. 9., 21.00 hod. – Hitlerovi průzkumníci

Horolezci, dobyvatelé džunglí a pouštní lišky – většina z nich skončila ve spárech Nacistické strany, SS nebo Wehrmachtu kvůli kariéře, vědou poháněné zvědavosti nebo lásce k cestování. Byli si tito dobrodruzi vědomi toho, co spojení s nacisty znamená, nebo mysleli čistě na vlastní zájmy bez ohledu na to, jaká bude cena? Odpověď na tuto otázku hledá dokument Hitlerovi průzkumníci. Hledání prehistorických trosek v Sahaře vedlo k vytvoření map pro Wehrmacht a letecká expedice do Amazonie zase pomohla vyvinout leteckou fotografickou analýzu. Příběhy Hitlerových průzkumníků jako byli Heinrich Harrer a Laszlo Almasy známý spíše pod přezdívkou Anglický pacient se odehrávají na pozadí úchvatných záběrů z Indie, Egypta nebo Peru.


17. 9., 20.00 hod. – Outloni z jávské džungle

Málo známý outloň je takovým původním skřítkem. Vypadá neuvěřitelně roztomile, ale zároveň je jediným primátem s jedem tak prudkým, že dokáže zabít. Doktorka Anna Nekaris se proto vydala do hloubi Jávské džungle, aby zjistila, k čemu outloni tak smrtící jed potřebují. Během zkoumání tohoto sympatického, ale smrtelně nebezpečného primáta, se jí podařilo zjistit ještě něco jiného. To že se z outloňů mezitím stala internetová senzace je zřejmě hlavním důvodem, proč končí v klecích nechvalně známých tržišť se zvířaty v Jakartě.


18. 9., 19.00 hod. – Odhalování vesmírných záhad (Komety)

Vesmír a jeho nejzazší hranice. To není jen prostředí, ve kterém se odehrává dobrodružný děj oblíbené televizní a filmové sci-fi série Star Trek. Je to také místo, kde vědci odhalují některé z největších záhad. Dvoudílný dokument Odhalování vesmírných záhad je prošpikovaný oku lahodícími digitálními efekty a ke každému z témat přistupuje jako k velkému galaktickému vyšetřování. Odpovědi na zásadní otázky hledají přední astronomové, astrofyzici a astrobiologové z celého světa.


18. 9., 21.00 hod. – Pátrání po tunelech smrti (Vražedná pole)

Město Messine patří k nejikoničtějším a nejdramatičtějším bojištím první světové války. Po téměř století od doby, kdy zbraně utichly, bylo pod místní zjizvenou zemí znovu objeveno smrtící tajemství. Mezi lety 1914 a 1918 se tady tvrdě bojovalo o strategickou pozici. Bitva o Messine se stala válečným střetem s nejvyšším počtem obětí (mimo výbuch atomové bomby). 600 tun výbušnin připravilo o život 10 tisíc mužů. Archeologům se nyní podařilo odkrýt několik kilometrů dlouhý zákop vedoucí napříč celým bitevním polem. Nevybuchlé granáty a bomby a dokonce i těla vojáků nebo koní prozrazují klíčové informace o jednom z největších střetů první světové války.


19. 9., 18.00 hod. – Vetřelci dávnověku IV (Utajovaná blízká setkání)

Další řada mysteriózního dokumentárního seriálu zkoumá nové druhy mimozemských intervencí na naší planetě. V Los Angeles v Kalifornii v roce 1942 se stal incident, při kterém se nad oblohou USA objevilo UFO. Vojáci na objekt stříleli, ale nic se s ním nestalo. Další incident v Roswellu se stal o několik let později. Údajně tam havarovalo UFO. Neidentifikovatelné létající objekty se objevily i jinde na planetě. Vláda také zahájila projekt na pozorování UFO. Tajná knihovna ve Vatikánu prý obsahuje mnoho kontroverzních utajených záznamů na toto téma. V Arizoně ve městě Safford dokonce provozuje Římská katolická církev teleskop. Je to místo s častým výskytem UFO. Podle vědců je tedy možné, že mimozemšťané prozkoumávají naši planetu a vláda s církví se to snaží utajit.


19. 9., 19.00 a 19.30 hod. – Odhalení: Mimozemské spisy I (Únosy lidí; Nacisté a UFO)

V roce 2011 byla veřejnosti zpřístupněna řada dosud utajovaných materiálů. Byly mezi nimi i dokumenty Projektu modrá planeta obsahující tisíce svědectví o pozorování UFO a aktivitách mimozemšťanů na Zemi. Právě tyto dokumenty jsme neměli nikdy vidět! Dokumentární seriál Odhalení: Mimozemské spisy zkoumá nově získané informace a sleduje dosud neznámé stopy k hromadným pozorováním neidentifikovatelných létajících objektů, únosům osob, vládním krycím operacím a nečekaným zprávám o mimozemšťanech pocházejících ze všech koutů světa. Dnes představíme další dvě zajímavá témata.


20. 9., 19.00 hod. – Tajemství kříže (Kdo zabil Ježíše?)

Stejně provokativní jako pozoruhodný dokumentární seriál Tajemství kříže úmyslně přehlíží několik století tradic a odhaluje fascinující tajemství o křesťanství. Evangelia, ve kterých se píše o životě a smrti Ježíše Krista, byla napsána až 40 let po jeho ukřižování, a každé z nich celou událost popisuje jinak. Přesto ale zapříčinila nevraživost a náboženskou nenávist mezi křesťany a židy. Vědci se pokouší objasnit, zda o smrti Ježíše skutečně rozhodli židé, nebo jestli se na ní mnohem více podílel sám Pilát Pontský…


20. 9., 20.00 hod. – Přírodní vesmír (Zkrocená Příroda: Přežití a adaptace)

Další díl jednoho z nejlepších přírodních seriálů dneška. Jak se z obyčejné procházky lesem stane smrtelně nebezpečný zážitek? Co máte udělat, když vás uštkne smrtelně jedovatý had? Jak se zvířata přizpůsobují dnešní době a modernímu světu? Rozpětí i množství témat, kterým se Kurt Mündl věnuje v přírodovědném dokumentárním seriálu je fascinující. Od mrňavých obyvatel polí a luk, přes nebezpečně rozbouřené vodní toky nebo živočichy, kteří z pudu sebezáchovy zimu raději prospí, až po dávnou krásu divokého Rakouska a mnoho dalšího. Jestli chcete porozumět některému z těchto zázraků, žasněte při sledování seriálu Přírodní vesmír.


20. 9., 21.00 a 21.30 hod. – Přírodní mikrosvěty (Vznik světů; Klíč k úspěchu)

Závěrečné díly fantastické série si nemůžete nechat ujít! Fascinující dokumentární seriál Přírodní mikrosvěty skládá kousek po kousku puzzle naší planety. Staňte se svědky toho, jak se přitom Země začne měnit přímo před vašima očima. Země je skládankou světů uvnitř dalších světů, přičemž každý z nich tvoří soběstačný ekosystém plný života. Tyto mikrosvěty jsou životně závislé na komplikované síti vzájemných vztahů a přírodních procesů, díky kterým jsou všechny do jednoho naprostými unikáty. Senzační seriál Přírodní mikrosvěty vás zavede do nejrůznějších koutů po celém světě od ostrovů Galapágy, přes traviny Serengeti, severní polární kruh, amazonské deštné pralesy nebo pouštní krajinu australského Rudého středu. Na každém z těchto míst objevíte klíč k tajemství života na naší planetě. Zároveň se dozvíte, co by se s těmito ekosystémy mohlo stát – a ovlivnit podobu celé Země, když někdo zasáhne do jejich křehké rovnováhy.


21. 9., 18.00 hod. – Svět zítřka

Vychutnejte si pohled do pozadí technologií budoucnosti, který vám otevře oči. Zábavný dokumentární film Svět zítřka je plný informací, jež osvětlují mnohdy těžko proniknutelný svět vědy a techniky. Vydejte se s námi do budoucna – vesmíru a komerčních letů; jaké budou iPhony – mikročipy, GPS; zajímavého světa materiálů, které určují technologie – od masově vyráběného železa, přes komplex slitin v době letadel až po křemík – základ IT. Důležitá bude schopnost lidí ovládnout hmotu v nejmenším měřítku – nanotechnologii. Jaké budou biotechnologie – biolékařské inženýrství a regenerační medicína? A v každém případě bude potřeba spojovat několik vědeckých odvětví.


21. 9., 20.00 hod. – Kanibalové doby kamenné

Může to být až tisícovka obětí. Muži, ženy, děti, dokonce i nenarozené plody. Někteří vědci věří, že všichni byli zavražděni, poraženi jako dobytek, potom uvařeni a spořádáni během posvátné hostiny, které se zúčastnili kanibalové z až několik stovek mil vzdálených oblastí. Důkazy o tomto neobyčejně krutém násilném činu vyvolávají šok dokonce i o sedm tisíc let později a zpochybňují všechno, co jsme si mysleli, že víme o člověku a lidské civilizaci. Dokumentární film Kanibalové doby kamenné se vrací do minulosti, kdy naši předci stáli na rozcestí pokroku a divošství. To, co o jejich počínání prozrazuje, může úplně převrátit vzhůru nohama všechno, o čem si myslíme, že v souvislosti s neznámým obdobím doby lidských dějin pojmenované kamenná víme.


21. 9., 21.00 hod. – Rekonstrukce T-Rexe

Hall Train, který se zabývá rekonstruováním dinosaurů, a podobně zaměřený paleo umělec Jason Brougham, dostali zvláštní úkol. Sestavili tým nejlepších vědců s jediným záměrem - vytvořit historicky přesnou, kůží pokrytou mechanickou repliku chodícího mladého tyranosaura rexe. Je to mamutí výzva, takže budou muset spojit síly a využít nejnovější poznatky o tkáních i odzkoušené zásady pohybové vědy. Neobejdou se navíc bez pomoci skupinky pod vedením experta na tyranosaury doktora Thomase Carra, která se pohybuje přímo v terénu. Ke kompletně dokončenému „portrétu“ tyranosaura rexe ale i tak zbývá ještě dlouhá cesta. Přelomový výzkum, technologické pokroky i trocha té staromódní detektivní dřiny nás přesto posunuje krůček po krůčku čím dál blíž.



www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky:

premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 14. 9. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/C72Mq8 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.09.2014 • Co nás čeká v úterním a středečním zápasu LM UEFA na Prima COOL?
10.09.2014 • Extra tip na Film+: Mechanik zabiják [ 1 ]
09.09.2014 • Bob a Bobek se stanou maskoty rekordního mistrovství světa v hokeji
09.09.2014 • Viasat Nature: Koupil jsem si vlastní deštný prales
09.09.2014 • CS film TV uvádí: Den s Josefem Hlinomazem
08.09.2014 • Česká televize se stala generálním mediálním partnerem českého fotbalu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist