V České televizi dnes startuje Liga mistrů, ve čtvrtek naváže Evropská liga
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 17.09.2014
Středeční večery na ČT sport budou patřit zápasům nejprestižnější klubové fotbalové soutěže, Ligy mistrů. Letošní ročník zahájí v České televizi duel vítěze předposledního ročníku, Bayernu Mnichov, s anglickým Manchesterem City. Ve čtvrtek pak naváže Evropská liga, v jejímž rámci nabídne Česká televize i přímé přenosy zápasů jediného českého zástupce v soutěži, pražské Sparty.


„Ligu mistrů vysílá Česká televize nepřetržitě od doby jejího vzniku, tedy již více než dvacet let. Od počátku jsme rovněž u stávající podoby Evropské ligy. Pro diváky jsme i v letošním ročníku připravili přímé přenosy prestižních duelů a rovněž sestřihy nejzajímavějších momentů ostatních zápasů. Chybět nebudou ani rozbory expertů a speciálních hostů ve studiích doprovázejících přenosy,“ komentuje připravované vysílání výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Česká Televize vysílá fotbalovou Ligu mistrů nepřetržitě od sezóny 1992/1993. V letošním ročníku nabídne každou hrací středu jeden přímý přenos v rámci Studia fotbal a kromě něj i sestřihy ze všech zbývajících zápasů úterního a především středečního dne. Diváci budou moci nahlédnout i do zákulisí Ligy mistrů, a to každou sobotu v tradičním Magazínu Ligy mistrů UEFA.

Ve čtvrtek vystřídají Ligu mistrů zápasy Evropské ligy. Každý hrací čtvrtek základní části odvysílá Česká televize přímý přenos ze zápasu jediného českého zástupce v základních skupinách, Sparty Praha. Studio fotbal nabídne divákům pravidelně rovněž širší sestřih druhého zápasu skupiny, ve které Sparta působí a k tomu i obrazové zkratky dalších zápasů. Kompletní přehled všech reportáží nabídne pravidelně v sobotu magazín Evropské ligy.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20816/v-ceske-televizi-dnes-startuje-liga-mistru-ve-ctvrtek-navaze-evropska-liga/