Satelit/Parabola končí
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 25.09.2006
Z mediálního trhu mizí další tradiční značka – programový týdeník Satelit/Parabola. Když začal před dlouhými sedmnácti lety vycházet programový týdeník Parabola s odbornými technickými stránkami, bylo to něco nového a záběrem zahraničních satelitních stanic neměl tento titul zprvu konkurenci. Ta přišla před čtrnácti lety v podobě stejně zaměřeného týdeníku Satelit, se kterým se po několika měsících původní Parabola sloučila.

Nyní je ale na našem trhu přetlak nových levnějších titulů s televizním programem a pestrá je i nabídka televizních příloh, vkládaných zdarma do deníků, a proto je vydávání odbornějšího periodika jako je Satelit/Parabola už ekonomicky málo výnosné. Proto se majitel týdeníku – vydavatelství Print Media a.s. rozhodl jeho vydávání ukončit.

Nezbývá, než poděkovat odborníkům, kteří se podíleli na satelitní osvětě a přinášeli nám každý týden novinky z orbitu, za jejich práci a doufat, že se s jejich příspěvky budeme setkávat i nadále. Například v odborném měsíčníku SAT/DVB-T Magazín. Vzpomeneme aspoň některé z nich: Jána Blažka, Jindřicha Bradáče, Václava Hrubce, Vladimíra Mazálka a Vojtěcha Voráčka.

Vzpomínejte na týdeník Satelit/Parabola v dobrém.


Redakce satCentrum, 25.9.2006


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2082/satelit-parabola-konci/