Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 08:46:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Připásáni: nová survival show od Discovery, boj s živly i vlastními nervy

  Autor: Ewing Public Relations , e-mail: info@ewingpr.cz Přidané: 19.09.2014


Připásáni (Tethered) je nová survival show od Discovery Networks. Navazuje na všechny oblíbené seriály o přežití v divočině, ale tentokrát přidává originální zápletku. Tým Discovery pro každou epizodu našel dva lidi, kteří jsou úplné povahové protiklady, a přivázal je k sobě dvoumetrovým ocelovým lanem. Pár, který se nikdy předtím neviděl, je vysazen v drsné přírodě.


Nejenže odtud musí najít cestu k asi 50 – 90 km vzdálenému místu určení, ale společně si musí hledat jídlo i pití a čelit náladám a strachům toho druhého.

Pořad uvede Discovery Channel, a to od neděle 5. října od 21 hodin, kdy odvysílá první ze šesti hodinových epizod.

Dost na tom, že je vysadili daleko od civilizace do nehostinných končin s extrémním podnebím a nebezpečnými zvířaty. Ale navíc nemohou uniknout ani jeden před druhým! Discovery vybral dvě co nejodlišnější lidské osobnosti, spojil je ocelovým lanem a vyslal bojovat o přežití. Zvládnou spolu dvě silné individuality spolupracovat, nebo si půjdou po krku? Nový pořad Připásáni (Tethered) je další z řady oblíbených survival show z dílny Discovery Networks.

Dva metry. Dál se od sebe nedostanou. Právě tak dlouhé ocelové lano k sobě poutá dvě osoby se zcela odlišnými názory i přístupem k životu. Poprvé se viděly až ve chvíli, kdy je samotné vysadili uprostřed divočiny. Jejich úkol je zdánlivě jednoduchý – během 10 až 12 dní se musí dostat na místo určení, odkud se vrátí zpět do civilizace. Jenže první problém je čeká už na začátku. Aniž by jeden znal potřeby a povahu toho druhého, mohou si vybrat jen 3 věci na cestu. Pak už je jim k dispozici jen mapa a základní balíček pro přežití, zatímco je čeká náročná, 50-90 kilometrů dlouhá trasa na místo určení. A celou dobu se od sebe páry nesmí a ani nemohou odloučit.


Hladoví mezi žraloky a medvědy

Do boje o přežití se pustí dvanáct odvážlivců, každý z naprosto odlišného těsta. Kevin, kravaťák a realitní agent z Kalifornie, bude připoután z Robovi, extremistickému ekoaktivistovi. Jak se Kevin, kterého doma čeká luxusní vila a drahý vůz, dokáže domluvit s Robem, který učí lidi oprostit se od všeho materiálního? Jay je závislý na adrenalinu a podle toho si vybral i své zaměstnání – je profesionálním jezdcem býčího rodea. Najde ale společnou řeč s Mattem, intelektuálem se zálibou v knihách? A co teprve Laura, bývalá pilotka amerických Air Force, která uvázne na Aljašce s lovcem a biologem Henrym? Zcela nesourodé dvojice se budou muset sladit tak, aby se skrze husté lesy či ostré skály v pořádku dokázaly dostat do bezpečí.

Nebudou to mít lehké. Balíček poskytne jen to nejnutnější pro samotné přežití, vše ostatní včetně jídla a pitné vody si musí dvojice obstarat samy. Lov i hledání potravy opravdu nejsou nic snadného i za normálních podmínek, natož když máte k sobě někoho přivázaného. Hlad, únava a krátící se čas jen přispívají k nervozitě a stále větším rozbrojům mezi partnery. Ti jsou zároveň zcela odkázaní jeden na druhého a musí se jeden druhému přizpůsobit. Co dělat, když jediná cesta vede přes lagunu plnou žraloků a jeden z dvojice se bojí vstoupit do vody mezi predátory? Jak odolat, když se pohybujete v divočině plné medvědů tak drzých, že štáb musel vypálit varovný výstřel, aby toho nejzvědavějšího vyplašil? K tomu všemu se musí mít na pozoru před jedovatými hady či všudypřítomnými komáry. A možná daleko horší než společný boj s medvědy a žraloky budou ty chvíle, kdy má každý rád své soukromí, ať už jde o osobní hygienu, nebo třeba spánek.


Šest epizod, které nenechají diváka vydechnout

Survival show patří mezi nejoblíbenější pořady stanic Discovery Networks. Aby vyšlo divácké poptávce vstříc, nabízí Discovery stále nové a originálnější show, které ukazují přežití v extrémních podmínkách. Show Připásáni nabídne 6 hodinových epizod, které uvidí diváci ve 220 zemích po celém světě. Natáčelo se ve skutečně neobvyklých a náročných terénech, například v panamské džungli nebo na studené Aljašce. Jednotlivé páry musely překonat poušť, ledovec, prales i pohyblivé písky a vypořádat se s nebezpečnými zvířaty a rozmary počasí. Tethered si naladíte na Discovery Channel od 21 hodin v neděli 5. října.

Už 2. října mohou navíc diváci očekávat další show s Edem Staffordem. Oblíbený dobrodruh se vrací v pořadu „Napospas osudu s Edem Staffordem“ (Marooned with Ed Stafford). 38letý bývalý voják v devíti hodinových epizodách dopět prokazuje, že i v těch nejodlehlejších koutech světa a nejdrsnějších přírodních podmínkách se dá přežít s tím, co si člověk opatří holýma rukama. Tentokrát se mimo jiné podívá do Rwandy, Venezuely a na Borneo, kde bude čelit nejen extrémnímu počasí, ale i velkým predátorům.


Tereza Holá, Account Executive, Ewing Public Relations


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/lTjFG8 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.09.2014 • Extra tip na Film+: Speciální jednotka
17.09.2014 • V České televizi dnes startuje Liga mistrů, ve čtvrtek naváže Evropská liga
17.09.2014 • Evropská liga UEFA na FANDOVI a NOVA Sport
17.09.2014 • Fascinující Prima ZOOM
15.09.2014 • Zářijové bomby na Prima ZOOM v 38. týdnu
14.09.2014 • Co nás čeká v úterním a středečním zápasu LM UEFA na Prima COOL?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist