Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 13:39:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Sbírejte ty nejlepší podzimní plody na Prima ZOOM ve 39. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 21.09.2014


Uchvátí vás Galapágy, šimpanzi i říše mravenců. Zažijete velkou vlakovou loupež, přísně tajné letecké nehody i vznik republiky. Naservírujeme vám 1000 nejúžasnějších zážitků, prozradíme, jak malý je vesmír, a odhalíme nesmrtelnost! Nevěříte? Dokumentární skvosty pro vás: Lonely Planet: 1000 nejúžasnějších zážitků představí neobyčejné množství nejúžasnějších zážitků; film Velká vlaková loupež přinese odpovědi, jak to skutečně bylo; vezmeme vás do Říše mravenců i mezi Šimpanze ze ztraceného kaňonu; vydáme se za Hledáním nesmrtelnosti a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM...


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 hod. a 20.00–22.00 hod.:

22. 9., 20.00 – Letecké nehody: Přísně tajné (Chyba pilota)

Každé letecké neštěstí je velkou katastrofou. Následkem jsou neúplné rodiny a zničené životy. Každá letecká katastrofa, k níž došlo, ale zároveň přináší velké poučení. Právě díky leteckým nehodám dnes víme, jak stavět bezpečnější letadla, rychleji a plynuleji evakuovat pasažéry nebo předcházet srážkám letadel. Dokumentární seriál Letecké nehody: Přísně tajné se ohlíží za katastrofami, které v minulosti postihly letectví, a odhaluje, proč i jakým způsobem k nim pořád ještě dochází.


23. 9., 19.00 a 19.30 – Lonely Planet: 1000 nejúžasnějších zážitků (Největší adrenalin + Největší divočina)

Kdo by neměl rád seznamy toho nejlepšího a dobré, nebo dokonce přímo inspirativní tipy na cestování? Obojí je přesně tím, co se dá čekat od desetidílného dokumentárního seriálu Lonely Planet: 1000 nejúžasnějších zážitků. Díky epizodám zaměřeným mimo jiné na taková témata, jako jsou Starodávné oblasti, které vám nejvíce vyrazí dech, nebo Ulice, kde si nejvíce pochutnáte, se jedna z nejprodávanějších knih i aplikací poprvé dostává na televizní obrazovku. Půlhodinové díly zavedou diváky do všech koutů světa a představí neobyčejné množství nejúžasnějších zážitků.


23. 9., 21.00 – Rok 1918: Konec a začátek

Po smrti Františka Ferdinanda upadlo mnohonárodnostní impérium Rakouska-Uherska do politického i vojenského chaosu a vstoupilo do ničivého válečného konfliktu. Válku ukončila v říjnu 1917 Velká říjnová socialistická revoluce v Rusku, která uvolnila výrazné vojenské síly pro nasazení na italské frontě. Přesto až zásah Američanů do první světové války definitivně potvrdil, že konec provázený vítězstvím na jedné straně a drtivou porážkou na druhé je na obzoru. Přes milion vojáků položil životy za „Císaře, Boha a otčinu“. A ještě před koncem války vznikla nová Evropa. Dohody o příměří načrtly nové politické pořádky i státní hranice a nekompromisní sankce těžce dopadly na už tak zdecimované národy. Dnes století váleční veteráni, kteří se účastnili bojů, vzpomínají, jaké to bylo a co to všechno znamenalo.


24. 9., 19.00 – Velká vlaková loupež

Je to jedna z největších loupeží v dějinách Velké Británie. Gang zlodějů ukradl 3 miliony liber – ekvivalent dnešních 40 miliónů, z jedoucího vlaku. Nechybělo málo a zlodějům se podařilo uprchnout. Padesát let poté má hrstka přeživších členů gangu přes osmdesát, ale pravda okolo loupeže stále zůstává nejasná. Kdo to celé vymyslel? Jak to, že se policii nepodařilo zatknout všechny, kteří se akce účastnili? Dokumentární film Velká vlaková loupež by mohl být poslední šancí dostat odpovědi z jediných lidí na světě, kteří vědí, jak se to celé seběhlo.


24. 9., 20.00 – Říše mravenců

Mravenci jsou fascinující stvoření, která si vytváří neobyčejně složitá společenství. Jak dokáže druh v tolika ohledech podřízený člověku dosáhnout tak velkých úspěchů? A jak by se z toho mohli lidé poučit? Dokument Říše mravenců zve na návštěvu do milionové mravenčí kolonie umístěné ve speciálně zkonstruovaném skleněném mraveništi. Díky ní můžeme pozorovat dění uvnitř nejtajemnějšího společenstva tak, jak to nikdy předtím nebylo možné. Nejnovější filmařské techniky do nejmenších detailů odhalují chování jednotlivých mravenců od královen přes dělníky až po vojáky. Dozvíte se, co se stane, když mraveniště přijde o královnu, jak si mravenci dokážou poradit se složitými matematickými problémy lépe než počítače a možná i jak bychom se jimi mohli inspirovat.


26. 9., 20.00 – Korálový trojúhelník: Zázrak přírody (Tajemství v hlubinách)

Vychutnejte si pravý smysl pro dobrodružství opepřený parádními záběry a znalostmi některých z nejpověřenějších kronikářů podmořského života v třídílné dokumentární sérii Korálový trojúhelník: Zázrak přírody. Hluboko ve vulkanické oblasti, kde se potkává Indický a Tichý oceán, leží region, který nemá obdoby. Překrásné místo má zároveň velkou biologickou důležitost. Vydejte se s průzkumníky do polozapomenutého světa nad i pod mořskými vlnami a objevte nejbohatší populaci mořských živočichů na světě.


26. 9., 21.00 – Galapágy (Zrozeny z ohně)

Jsou to ostrovy, které změnily svět. Živoucí přírodní laboratoř byla původní inspirací Darwinovy teorie o evoluci. Galapágy jsou zkrátka něčím na způsob geologického běžícího pásu, jenž zažil zrod i zánik nespočtu živočišných a rostlinných druhů. Třídílná dokumentární mini série Galapágy, vyzbrojená novým vizuálním stylem a fascinujícími záběry kamery, zkoumá pozoruhodnou různorodost života v divočině. Zároveň zdůrazňuje odlišný charakter ostrovů. Zatímco ostrovy na západě vystupují z moře jako ztělesněná nabídka na život, na východě se noří pod hladinu a nabízí jedině smrt. Ostrovy mezi nimi se hemží životem. Nikde jinde na Zemi není životní cyklus tak očividný. Podívejte se na něho vlastníma očima!


27. 9., 19.00 – Tajemství kříže (Pravda o Máří Magdaléně)

Stejně provokativní jako pozoruhodný dokumentární seriál Tajemství kříže úmyslně přehlíží několik století tradic a odhaluje fascinující tajemství o křesťanství. V životě Ježíše figuruje podle záznamů několik blízkých přátel a členů rodiny. Jednou z nich je i Máří Magdalena. Kdo tato žena ale ve skutečnosti byla? Církev ji považuje za nevěstku, ale neexistuje důkaz, který by to potvrdil. Strávila s Ježíšem hodně času a podle některých záznamů patřila k jeho nejšikovnějším učedníkům. Šířila jeho názory a oddaně ho následovala. Byla s ním i v okamžiku jeho smrti, což v té době představovalo velké riziko. Dochované dokumenty ale její význam poněkud snižují. Snímek se pokouší objasnit spekulace o jejich milostném životě, a hlavně se zabývá jejím dalším osudem. Byla to totiž právě ona, kdo jako první zahlédl Ježíše po jeho ukřižování, a tak mohla oznámit ostatním učedníkům, že vstal z mrtvých. Co se s ní ale stalo? Proč se o ní v evangeliích hovoří pouze okrajově? Odborníci na Bibli a religionistiku se pokouší objasnit, jak tato žena ovlivnila svět.


27. 9., 21.00 – Šimpanzi ze ztraceného kaňonu

Srdcem Ugandy se jako hluboká rozšklebená jizva táhne údolí opic. Ve stínech starověkého pralesa se plíží lvi, po prošlapaných stezkách tiše kráčí sloni a v divoké řece se to hemží hrochy i krokodýly. Dokumentární film Šimpanzi ze ztraceného kaňonu je příběhem o šimpanzí rodince během období dešťů a sucha, kterou v údolí už před deseti lety uvěznila rozpínavost lidských osídlení. Od té doby se šimpanzi příliš báli překonat nebezpečnou krajinu a uchýlit se do bezpečí mezi stromy jen osm kilometrů vzdáleného pralesa. Jenže čas se krátí a počet členů rodiny se snižuje. Vrhnou se do nebezpečí, nebo budou čelit vlastnímu zániku? To záleží jenom na tom, jak odpoví na otázku: Zůstat, nebo odejít?


28. 9., 18.00 – Jak malý je vesmír?

Fascinující dokumentární film zavede diváky na místa, kde probíhají největší a nejvíce vzrušující experimenty. Jejich cílem je najít nejmenší objekty ve vesmíru. A tak podivný přístroj usazený na vrcholku hory na Kanárských ostrovech sbírá radiaci, která je pozůstatkem nejvzdálenějších kataklyzmatických vesmírných jevů. Vypadá jako bizarně poskládaný teleskop, ale ve skutečnosti jde o největší mikroskop nejen na naší planetě, ale i ve vesmíru. Dokument Jak malý je vesmír? nahlíží hluboko do nitra vesmíru, kde odhaluje ty nejmenší představitelné detaily.


28. 9., 20.00 – Zánik megazvířat

Dlouho po vyhynutí dinosaurů vládly Zemi jiné neobyčejné druhy megazvířat. Austrálie byla v té době domovem některých z nejbizarnějších tvorů, včetně obrovského vačnatce, klokana, ještěrky nebo největšího nelétavého ptáka na světě. Tito zvláštní tvorové byli po statisíce let světovými šampiony v těžké váze. Jenže zničehonic nevysvětlitelně zmizeli z povrchu zemského. Došlo k neznámé události, která je nadobro vyhladila. Vědci se rozhodli přijít této záhadě na kloub a přitom díky nejmodernější technice oživit svět mega zvířat přímo před našima očima. Zatímco mezi podezřelými nechybí doba ledová, klimatické změny, ztráta přirozeného prostředí, vybití nebo další tehdejší lidské aktivity, odhalení pravdy o tom, co zabilo megafaunu, by mohlo v budoucnu ovlivnit naše vlastní přežití.


28. 9., 21.00 – Hledání nesmrtelnosti

Australská vědkyně, profesorka Elizabeth Blackburnová, získala několik prestižních ocenění, včetně Nobelovy ceny. Její objev je mnohem významnější a lepší než jakýkoli pleťový krém, plastický chirurg nebo antioxidační pilulka. Podařilo se jí zjistit, že když se lidské buňky rozdělují a rozrůstají, malý příkrov DNA na konci každého chromozomu chrání naši vzácnou DNA před poškozením. Dokázala, že jediný enzym „udržuje naši DNA mladou“. Tento průlomový objev radikálně změnil naše chápání procesu stárnutí. Zatímco několik nových druhů léků už je v pokročilé fázi testování a schvalovacího procesu, závod o to, kdo první vyrobí pilulku proti stárnutí, je realitou. Hledání nesmrtelnosti je v plném proudu.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky:

premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 21. 9. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/WWtM9H Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.09.2014 • Říjnové seriálové novinky na AXN White a AXN Black
25.09.2014 • Nalaďte si v říjnu na National Geographic Channel
24.09.2014 • Říjnové programové tipy HBO a HBO HD [ 2 ]
23.09.2014 • Říjnové seriály na AXN
19.09.2014 • Připásáni: nová survival show od Discovery, boj s živly i vlastními nervy
18.09.2014 • Extra tip na Film+: Speciální jednotka

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist