Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:42:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Odstartujte říjen s Prima ZOOM - unikátní dokumenty 40. týdne

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.09.2014


Prima ZOOM je jednička. Dokumentární skvosty pro vás: nenechte si ujít nejnovější dokument na téma JFK: Nezvratný důkaz; oblíbený Ross Kemp vás vezme Mezi piráty; startuje naprostá dokumentární bomba – Kosmos: Časoprostorová odysea; představíme 42 způsobů jak zabít Hitlera; vyvrcholením týdne bude Miroslav Zikmund: Cesta stoletím a Veterinář z Bondi Beach a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM.


Nový tematický blok „Život naostro“ – každou neděli od 20.00! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

30. 9., 20.00 – Ztracený svět Alexandra Velikého (Hledání dávných moří)

Řeka Oxus, která se prodírá od pramene na Střeše světa, přes nehostinnou oblast střední Asie a válkou zmítaným Afghánistánem až ke Kaspickému moři, je již více než pět tisíc let životodárnou tepnou dávných i dnešních civilizací. Území kolem jejích břehů přesto zůstává z větší části neprozkoumané. Fotograf David Adams se proto rozhodl vyrazit po dva a půl tisíce kilometrů dlouhém vodním toku, aby se zblízka seznámil s jeho krásami i nástrahami. Kromě nekonečně ubíhající vody se při tom noří i zpátky do minulosti místní přírody i zdejších obyvatel. Vydejte se spolu s ním na pouť, kterou se svými vojáky podnikl i sám dobyvatel a objevitel Alexandr Veliký.


30. 9., 21.00 – Ztracené poklady Ameriky (Austin)

Po celé Americe nacházíme polozapomenuté stopy vlastní historie. Jsou to úžasná rodinná dědictví nebo nálezy nečekané hodnoty opředené neuvěřitelnými příběhy, které čekají na odhalení. Každý díl dokumentárního seriálu Ztracené poklady Ameriky sleduje pátrání dvoučlenného týmu po těchto pokladech, zkoumání jejich původu a rozhodování, který z nich si zaslouží umístit do muzea. Šťastní majitelé vybraných pokladů navíc získají 10 tisíc dolarů.


1. 10., 18.00 – JFK: Nezvratný důkaz 1. část

Film JFK: Nezvratný důkaz nahlíží na atentát a zabití populárního amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho z nového úhlu pohledu. Ten poskytuje vyšetřování a forenzní analýza vedená předním australským detektivem Colinem McLarenem, který se specializuje na vraždy. McLaren s pomocí moderních technologií zkoumá každý balistický detail případu a prochází výpovědi očitých svědků. Díky tomu se mu zřejmě podařilo vyřešit jednu z největších záhad 20. století a nalézt důkaz vedoucí k druhému neznámému střelci. Kdo zabil Kennedyho? Na nejčastější otázku několika posledních dekád konečně známe odpověď! Případ je vyřešený! Nenechte si ujít nejnovější dokument na toto téma.


1. 10., 19.00 – Ross Kemp: Mezi piráty I (Somálsko)

Těžko byste Rossu Kempovi vyčítali, že zlenivěl. V první řadě dokumentárního seriálu Ross Kemp: Mezi piráty se populární britský herec a dokumentarista vydává na hon skutečných moderních pirátů. Ani po Afghánistánu a zkušenostech s gangy to rozhodně není žádný poklidnější zážitek. Kemp se zabydluje na palubě lodi HMS Northumberland, společně s její posádkou křižuje mořské dálavy a pátrá po jedné z dnešních největších lidských hrozeb. Každá akce vyvolává reakci, a tak dochází ke střetu se somálskými piráty, ale i hlubšímu pohledu na jejich osobní příběhy a cesty, které je k pirátství přivedly. Nahlédnout na problém také z druhé strany je stejně zajímavé jako napínavé a Kemp znovu potvrzuje pověst skvělého moderátora.


1. 10., 20.00 – Varan komodský: Smrtící skus

Varan komodský proslul jako jeden z nejdivočejších dravců na naší planetě. Je nejnebezpečnějším ještěrem na světě. Jeho skus je tak smrtící, že dokáže rozervat kořist na kusy. Jenže to není všechno! Tento podivuhodný predátor navíc může ukrývat tajnou zbraň – extrémně vražedný jed. Snímek zachycuje výpravu vědce Bryana Frye, který se snaží dokonale a do nejmenších podrobností prozkoumat smrtící skus ukrytý za varanovými ostrými zuby. Bryan je odhodlaný udělat pro svou misi cokoliv, co bude potřeba, aby našel všechny odpovědi na palčivé otázky. Klidně se proto odváží do tlamy živého varana nebo dokonce vyzkouší jeho jed na své vlastní krvi!


2. 10., 18.00 – Kosmos: Časoprostorová odysea (Zastavení na Mléčné dráze)

Život na Zemi patří k největším nevyřešeným záhadám vědy. Neustále přicházíme na nové objevy, které se týkají toho, co nás všechny navzájem spojuje – ať už jsou sebeúžasnější, sebevíc nečekané nebo rozdílné. Vychutnejte si jeden z nejpovedenějších, nejpůsobivějších a nejrevolučnějších dokumentárních seriálů z produkce National Geographic. Kosmos: Časoprostorová odysea od Carla Sagana je nejen cenami ověnčená, ale také vizionářská podívaná. Seriál přináší příběhy o hrdinném bádání a hledání pravdy a zároveň přenáší diváky do nových světů napříč celým vesmírem. Přitom není jen o hvězdách nebo o tom, co se rozprostírá mezi nimi. Jedná se o fascinující příběh vědy a života, krásy a odlišnosti, umělého i přirozeného výběru nebo reprodukce a DNA. Kde to všechno začalo? Jak to, že pět katastrofických událostí vedlo k evoluci i vyhynutí druhů? Proč se z vlka stal nejlepší přítel člověka? Pořadem provází renomovaný astrofyzik Neil deGrasse Tyson. Seriál, který měl v zahraničí premiéru na jaře 2014, je naprostá dokumentární bomba.


2. 10., 21.00 – 42 způsobů jak zabít Hitlera

Adolf Hitler je zřejmě nejobávanějším a nejopovrhovanějším mužem 20. století. Není proto žádným překvapením, že pokusů připravit ho o život bylo více než čtyři desítky. Atentátníci se rekrutovali z řad obyčejných umělců, ale i mezi vysoko postavenými vojenskými představiteli Führerovy vlastní armády. Jak se jedné z nejzlovolnějších postav lidské historie podařilo přežít tolik vražedných chvilek? Sebevražední bomboví atentátníci. Nenápadní snajpři. Hvězdné filmové herečky. Nálety. Dokument 42 způsobů jak zabít Hitlera odhaluje řadu vynalézavých metod použitých při mnoha pokusech o zabití nacistického vůdce. Odborníci na bezpečnost zároveň vysvětlují, proč všechny metody selhaly, a s použitím moderních postupů ukazují, jak drobné změny by stačily k úspěchu. Proč musel Hitler zemřít dnes už ví každý. Až díky tomuto dokumentárnímu filmu se ale konečně dovídáme, proč musel celý svět čekat, až se Hitler o život připraví sám.


3. 10., 18.00 – Vetřelci dávnověku IV (Da Vinci a mimozemšťané)

Přišel Leonardo Da Vinci na všechny své vynálezy sám? Da Vinci se narodil v renesančním období. Florencie byla v té době centrem vzdělanosti a kultury. Byla dokonce větší než Londýn i než Řím. Leonardo žil právě tam. V určitém období Da Vinci zmizel ze všech historických záznamů. Ufologové se domnívají, že v tu dobu ho učili mimozemšťané novým technologiím. V roce 1478 se vrátil do Florencie, vynalezl mnoho strojů a udělal několik leteckých map italských měst. Da Vinci také pitval lidské mrtvoly, přestože to bylo v té době zakázané. Své poznámky šifroval do zrcadlového písma a stejně tak šifroval tajné věci do svých obrazů. Jeden z grafiků ukazuje, že při zrcadlovém obrácení dvou jeho obrazů je vidět jakási mimozemská bytost. Da Vinci také maloval bytosti s protáhlými lebkami. Tento génius vymyslel mnoho převratných vynálezů – sestrojil prvního robota, navrhl vrtulník, tank a létající kluzák. V mládí na čas zmizel a ufologové si myslí, že mohl projít časovým portálem a vidět budoucnost nebo se setkat s mimozemskou civilizací.


3. 10., 19.00 a 19.30 – Odhalení: Mimozemské spisy I (Mimozemšťané a američtí prezidenti; Mimozemšťané a egyptští bohové)

V roce 2011 byla veřejnosti zpřístupněna řada dosud utajovaných materiálů. Byly mezi nimi i dokumenty Projektu modrá planeta obsahující tisíce svědectví o pozorování UFO a aktivitách mimozemšťanů na Zemi. Právě tyto dokumenty jsme neměli nikdy vidět! Dokumentární seriál Odhalení: Mimozemské spisy zkoumá nově získané informace a sleduje dosud neznámé stopy k hromadným pozorováním neidentifikovatelných létajících objektů, únosům osob, vládním krycím operacím a nečekaným zprávám o mimozemšťanech pocházejících ze všech koutů světa. Porovnejte, jak na tom byli s mimozemšťany američtí prezidenti či egyptští bohové.


4. 10., 19.00 a 19.30 – Záhadné postavy dějin I (Robin Hood; Král Artuš)

Úspěšný dokumentární seriál se zabývá záhadnými postavami minulosti a tím, jakou roli sehráli v dějinách. Zároveň představuje nově objevené důkazy týkající se největších tajemství historie. První série se postupně zaměřuje na Nostradama, Robina Hooda, Jacka Rozparovače, Billyho Kida, Rasputina, krále Artuše, Leonarda da Vinciho, Kleopatru, Abrahama Lincolna, Muže s železnou maskou, Romanovce nebo Johanku z Arku.


4. 10., 21.00 – Poslední grizzly

Kanadský dokumentarista Jeff Turner se vrací domů, aby zachytil krásu i divokost rodného Kaskádového pohoří, a zjišťuje, že místní divoká zvěř je v ohrožení. Zvlášť špatně jsou na tom medvědi grizzly. Kaskádové pohoří nepatří mezi národní parky, ani žádné jiné chráněné oblasti. Zato je to hustě zalesněná krajina. Každý rok vznikají další a další nové přístupové cesty do divočiny a těží se tady čím dál víc dřeva. Většina země je navíc zabrána a oplocena kvůli právům na těžbu minerálů a z Vancouveru se sem stěhuje stále více lidí. Lovná sezóna je tady v plném proudu. Všechny tyto změny ohrožují budoucnost místních zvířecích obyvatel. Medvědi grizzly už v tomto regionu prakticky nejsou...


5. 10., 18.00 – Aljašské extrémní stroje

Stopněte si stroje, které patří k největším a nejvýkonnějším na světě, protože musí přežít cokoliv, co si na ně Aljaška nachystá. Seznamte se s těžkotonážními tahači, jež na ledových cestách vlečou devadesátitunové náklady, třicetimetrovými helikoptérami, co unesou celé kmeny, masivními loděmi na Beringově moři a největším nenukleárním ledoborcem na světě schopným prodrat se na čtyři a půl metru tlustým ledem. Těm všem nahlédneme pod kapotu a odhalíme technologická a inženýrská kouzla, díky nimž fungují, zažijeme neuvěřitelné výzvy, kterým každý den čelí, a seznámíme se s lidmi, co je řídí.


5. 10., 20.00 – Miroslav Zikmund: Cesta stoletím (1. díl)

Ojedinělá minisérie Petra Horkého přináší ucelený pohled na život jednoho z největších Čechů a zároveň odhaluje mnohá tajemství. Většina lidí zná dvojici slavných cestovatelů Zikmunda a Hanzelku. Téměř nikdo však neví, jaký skutečně žili život. Jejich zážitky z cest znají miliony lidí na celém světě. Legendární dvojici spojuje 111 tisíc najetých kilometrů, na nichž strávili celkem 9 let. Na svém kontě mají 6,5 milionu prodaných knih v 11 světových jazycích, 4 celovečerní filmy a 147 dokumentárních a televizních filmů. Seriál představí obdivované cestovatele v nových souvislostech – prostřednictvím velkého chlapského přátelství, které rozhodně neskončilo smrtí jednoho z nich, pohledem do soukromých až intimních sfér obou mužů, pohledem na jejich rodiny, přátele a nepřátele i pohledem na jejich chyby, omyly a poučení, které jim posléze umožnily odolat největším politickým tlakům a pronásledování. Příběh o dvojici Zikmund a Hanzelka odkryje dosud nezveřejněné skutečnosti.

Miroslav Zikmund je fenomenální cestovatel, fotograf, spisovatel a publicista, který se v letošním roce dožil pětadevadesáti let. Málokdo ví, že si tato světová osobnost s takřka fenomenální pamětí již sedmdesát let denně píše deník. A nyní odtajňuje své celoživotní vzpomínky. Jsou nejen úžasným osobním svědectvím, ale také přesným dokumentem doby. Minisérie přináší také osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky. Přežil 2. světovou válku, zažil nástup komunismu i jeho pád. StB byl označen jako „nebezpečná osoba nejvyšší třídy nebezpečnosti“. Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty i lovci lebek. Seznámil se s Gagarinem i Hillarym. Dožil se nástupu demokracie a hrdě jde životem dál.


5. 10., 21.00 – Veterinář z Bondi Beach

Hlavními hrdiny dokumentárního seriálu jsou veterináři ze Sydney doktor Chris Brown a doktorka Lisa Chimesová a úchvatná scenérie pláže Bondi, která patří k nejslavnějším přírodním lokalitám celé Austrálie. Každodenní pomáhání a zachraňování zvířat v nouzi je nečekaně dojemnou, ale i dobrodružnou podívanou. Doktor Brown je jedním z nejvytíženějších australských veterinářů a dělá, co může. Když nemůže nebo si neví rady, obrací se s žádostí o pomoc na doktorku Chimesovou z kliciky SASH specializované na malá zvířata. Ať už mají srst, peří nebo šupiny, jejich pacienti se dočkají potřebných zákroků na nejlepších sálech s nejmodernějším vybavením. I když jsou to, pravda, trochu zvláštní operace. Chris Brown – ideál žen a vzor mužů nenechá nikoho chladným.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky:

premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 27. 9. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/Tr8i6J Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.09.2014 • Poznejte v říjnu nádheru přírody s Nat Geo Wild
27.09.2014 • Říjnové premiéry na HBO Comedy, HBO Go a HBO OnDemand
26.09.2014 • Říjnové seriálové novinky na AXN White a AXN Black
25.09.2014 • Nalaďte si v říjnu na National Geographic Channel
25.09.2014 • Wimbledon na NOVA Sport až do roku 2017
24.09.2014 • Říjnové programové tipy HBO a HBO HD [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist