Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 13:58:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

KINOSVĚT, televize dokumentárních a hraných filmů, od 29. 9. 2014 celoplošně a s novým programem

  Autor: ČSFS , e-mail: info@csfilm.cz Přidané: 30.09.2014


KINOSVĚT, televize dokumentárních filmů, zahájila včera, v pondělí 29. 9. 2014 večer od 19:30 hod. celoplošné vysílání. „KINOSVÉT přichází s tím, o co mají diváci z věkové skupiny 15–54 let největší zájem. Tedy se záhadami a s celovečerními hranými a dokumentárními filmy,“ přibližuje změny Leoš Pohl, jednatel skupiny Mediapoli, do níž KINOSVĚT TV patří.


Současně dodává: „Nezapomínáme ovšem ani na ostatní. Dětem je určen hodinový Minisvět a nejširší veřejnosti pak unikátní cyklus Skryté poklady, který vysíláme v premiéře.“

Od pondělí do pátku bude KINOSVĚT uvádět vždy od 21.30 do 22.00 hod. pořady trojice známých českých lovců záhad a tajemství: Stanislava Motla, Arnošta Vašíčka, Otomara Dvořáka a filmy z archívu již zesnulého lovce záhad Ivana Mackerleho. V sobotu a v neděli pak ve stejnou dobu nabídne výběr z toho nejlepšího, co bylo v minulých pěti dnech v oblasti záhad a tajemství uvedeno. Cyklus odstartuje dokumentem Stanislava Motla Obětovaní lidé.

Od 22.00 do 24.00 hod následuje celovečerní dokumentární nebo hraný film. KINOSVĚT TV tento večer uvede americký film z roku 2012 Císař (Emperor) v hlavní roli s Tomy Lee Jonesem. Ten hraje generála MacArthura a rozhoduje o tom, zda má být japonský císař odsouzen jako válečný zločinec… Tím však novinky na KINOSVĚT TV nekončí.

Tou další je Minisvět, určený dětem a premiérově vysílaný od 17.00 do 18.00 hod. Minisvět bude naplněn pohádkami a animovanými filmy, např. s Pepkem námořníkem či Kocourem Vavřincem a podobně. V sobotu a v neděli pak bude ve stejnou dobu následovat výběr toho nejlepšího z pěti minulých dnů.

Od 20.00 do 21.00 hod. KINOSVĚT uvede vždy v pondělí pořad věnovaný historii (např. Egypt s prof. Wernerem), každé úterý odvysílá cestopis (zcela nové televizní premiéry ze všech koutů světa) a vždy ve středu nabídne pořad z oblasti vojenství (zde rozhodně zaujme americký dokumentární seriál V boji, věnovaný válečným a dalším aktivitám armády USA, a seriál o zahraničních misích Armády ČR). Čtvrtky se zaměří na záhady vesmíru (unikátní záběry bude komentovat vědec z ESA dr. Joe Liska) a pátky na životní styl včetně vaření. V sobotu a v neděli pak bude ve stejnou dobu následovat výběr toho nejlepšího z minulých pěti dnů.

Půlhodina od 21.00 do 21.30 hod. nabídne v prvním měsíci cyklus z filmotéky UNESCO Skryté poklady (lidstva, které skutečně ohromí). Cyklus bude doplňován magazínem 21. století z produkce televize Organizace spojených národů. V sobotu a v neděli pak bude ve stejnou dobu následovat výběr toho nejlepšího z minulých dnů.

Každý všední den dopoledne, v 11.00 hod., pak startuje hodinový blok Retro, věnovaný především české a československé historii, politice a kultuře. Nabídne zlomové události, dobové dokumenty, cykly o hradech a zámcích a o šlechtických rodech, spartakiády a další. V sobotu a v neděli pak bude ve stejnou dobu následovat výběr toho nejlepšího z pěti minulých dnů.

Po půlnoci až do šesté ranní hodiny bude KINOSVÉT každý den vysílat pořady bez komentáře. Připraveny jsou mimo jiné záznamy z evropských moří a z Atlantského oceánu, keňského safari, jihovýchodní Kréty i z pražského Václavského náměstí.

Upozornění: od 29. září, vždy od 20:00 hod. do 22:00 hod., bude KINOSVĚT TV volně dostupná i všem zákazníkům satelitní platformy Skylink (Astra 3B, frekvence 33219 mezi programy TV Minimax a Leo TV)


Na celoplošném vysílání TV KINOSVÉT se její provozovatel Československá filmová společnost dohodla se společností Progress Digital. s. r. o. KINOSVĚT TV bylo doposud možné sledovat v kabelových a v IPTV sítích a v terestrické regionální síti č. 4, která pokrývá Prahu, Středočeský kraj a Mostecko. Tyto distribuční cesty zůstanou nadále zachovány. KINOSVĚT TV od 29. září rovněž zahájí vysílání ve formátu 16:9.


František Malina, Československá filmová společnost


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/zlxDoy Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.10.2014 • Nizozemská stanice NPO ukončí středovlnné vysílání v září 2015
23.09.2014 • Plánovaná výluka ostravských vysílačů
19.09.2014 • České Radiokomunikace testují hybridní TV vysílání pro Primu [ 1 ]
18.09.2014 • Tisková zpráva ze 17. zasedání RRTV, konaného dne 16. 9. 2014
15.09.2014 • Výluka vysílačů Zlín - Tlustá hora a Ploština u Valašských Klobouků
04.09.2014 • Tisková zpráva z 16. zasedání RRTV, konaného dne 2. 9. 2014

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist