Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 13:06:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Discovery Channel chystá podzim ve znamení magie

  Autor: Ewing Public Relations , e-mail: info@ewingpr.cz Přidané: 09.10.2014


Běžní lidé na ulicích i v obchodech celého světa by se měli mít na pozoru – nikdy neví, kdy se přímo před jejich očima odehrají kouzla a čáry. Stanice Discovery Channel pojala letošní podzim v magickém stylu: přináší čtyři show s kouzelníky v hlavní roli. Vrátí se iluzionista Dynamo se svou show Neuvěřitelný kouzelník a pořad Ovládání myslí ukáže taje záhadami opředené hypnózy.


Kouzlo vědy poodhalí roušku tajemství populárních triků a nově uvidíme kouzelníka Troye z Velké Británie. Iluzionisté předvádí svá kouzla přímo v ulicích a pro televizní diváky vytahují z klobouku ty nejlepší a nejvypečenější triky.

Král magie Dynamo předvádí další neuvěřitelné kousky. Tentokrát ovšem britský iluzionista cestuje za moře i za oceán: v pořadu Dynamo: Neuvěřitelný kouzelník svou magií naplní ulice ve Francii, Spojených státech amerických i v exotické Indii. Své umění přitom nepředvádí na velkých pódiích či halách před tleskajícím obecenstvem. Discovery tak dostává kouzla a čáry pryč z velkých hal a divadelních pódií a přivádí magii do ulic mezi běžné lidi.


I slavní jsou ohromeni

Po úspěchu v Evropě Dynamo se svými triky vyráží do světa. Dokáže zapůsobit třeba v Indii, druhé nejlidnatější zemi, která má mystiku už skrytou ve svých kořenech? Kouzelník si věří, a tak vyrazí z Bombaje do legendárního poutního města Váránasí, aby cestou v jednom z největších indických slumů všechny okouzlil svými kousky. Ve Spojených státech Dynamo navštíví Kalifornii, kde každému, koho potká, vyrazí svými triky dech. Komu by se nelíbilo vidět naživo levitaci ve stylu filmu Matrix? Na umění Dynama nevěřícně hledí i celebrity, v show se setkáme například s Coldplay, Samem Smithem, One Direction a hvězdou Bollywoodu Irfanem Khanem.

Dynamo, vlastním jménem Steven Frayne, se proslavil nejrůznějšími iluzemi za hranicí lidské představivosti. V roce 2011 dokázal přejít přes řeku Temži, jeho specialitou jsou triky s kartami, létání a čtení myšlenek.


Dělají, co vůbec nechtějí. Pod vlivem hypnózy a manipulace

Domníváte se, že máte své činy pod kontrolou? Pořad Ovládání myslí vás přesvědčí, že tomu tak zdaleka není. Skupina odborníků na lidskou mysl nic netušícím lidem ukáže, že se snadno mohou stát obětí manipulace. Pod vlivem hypnózy náhle svalovec neuzvedne lehkou činku, se kterou si snadno poradí štíhlá slečna. Stačí vědět, jak na to a člověk skutečně cítí bolest, ačkoliv se mu ji mág snaží jen namluvit. A oklamaný mladík vůbec nezaznamená, že se mu na rande střídají dvě různé slečny. Pořad využívá několika jasně definovaných a často uznávaných psychologických technik od hypnózy po Forerův efekt. Na jejich základě pak odborníci odhalí, že nikdo z nás nemá věci zcela pod kontrolou, a že většina lidí je náchylná k nějaké formě ovládání mysli.


Magie a věda nejsou v protikladu

Zdá se, že si magie a věda musí naprosto odporovat – jedna je založena na divech a zázracích, druhá se přísně drží faktů. Ale nemusí to tak být vždy! Pořad Kouzlo vědy dává odpovědi na všechny ty otázky, které si klade publikum kouzelnických představení. Levitace, přechody přes vodu i další neuvěřitelné kousky – podobnými kousky vám show vyrazí dech. A pak přidá seriózní vysvětlení, jak bylo možné takový trik realizovat. Za mnohými iluzemi stojí dokonalé znalosti fyziky i jiných vědních oborů.


Mladý a okouzlující

Novou hvězdu Discovery Channel by podle vzhledu většina lidí zařadila mezi obyčejné studenty. Troy, teprve pětadvacetiletý talentovaný mladík, se však od vrstevníků podstatně liší. Na rozdíl od nich totiž umí kouzlit. Potetovaný a excentrický Troy patří mezi nejzajímavější mladé iluzionisty současnosti. Ve stejnojmenné show Troy předvede kouzelník své kousky v britských ulicích: dívky, které mu v baru půjčí fotku, budou litovat, dokud jim Troy neukáže parádní trik. Kolemjdoucího, který mu půjčí pět liber, vyvede z míry tak, že na to muž do konce života nezapomene. A kuchaře v čínské restauraci čeká obrovské překvapení, když se Troy rozhodne ukázat kouzlo se sušenkou štěstí, která v sobě skrývá papírek s věštbou. Svým bývalým kolegům z obchodu s oblečením předvede dech beroucí karetní triky a při cestě na zápas svého milovaného Arsenalu nezapomene ukázat kouzla i ostatním fanouškům.

Troy patří mezi nejvíce nadané britské kouzelníky své generace.


Premiéry pořadů na Discovery Channel:

Dynamo: Neuvěřitelný kouzelník - od 20. října 2014

Ovládání myslí - od 24. října 2014

Kouzlo vědy - od 22. října 2014

Troy - od 21. října 2014


Veronika Pešková, Account Manager, Ewing Public Relations


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/Pajmm1 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.10.2014 • Tarantino a Rodriguez: OD SOUMRAKU DO ÚSVITU - nový seriál na AXN Black
08.10.2014 • V sobotu 11. října zahajuje Verdiho operou Macbeth nová sezóna satelitních přímých přenosů z Metropolitní opery
07.10.2014 • 2000 hodin vysílání zimních sportů na Eurosportu
07.10.2014 • Špičkové mezinárodní házenkářské turnaje na Sport1 a Sport2
07.10.2014 • Na NOVA Sport startuje nejprestižnější hokejová soutěž světa NHL
07.10.2014 • Viasat Explore uvede v premiéře druhou řadu seriálu Temné operace

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist