Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 11:03:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

STOPY ŽIVOTA - Nejlépe obsazený seriál čtvrtstoletí už od 24. října na TV Barrandov

  Autor: TV Barrandov , e-mail: info@barrandov.tv Přidané: 17.10.2014



První díl dlouho očekávaného seriálu STOPY ŽIVOTA režiséra Tomáše Magnuska uvede Televize Barrandov 24. října ve 20:10. V sérii, pod jejímž scénářem je podepsaný psychiatr Jan Cimický, se objeví česká herecká špička.


Josef ABRHÁM, Ivana ANDRLOVÁ, Kateřina BROŽOVÁ, Nina DIVÍŠKOVÁ, Ladislav FREJ, Jan HRUŠÍNSKÝ, Jan KAČER, Kateřina MACHÁČKOVÁ, Libuše ŠAFRÁNKOVÁ, Marek VAŠUT i Jan TŘÍSKA – to je jen zlomek z hvězdného obsazení seriálu, který své příběhy staví na skutečných událostech.

Stopy života mají dvě dramaturgické linky. První je vždy příběhem osoby, již nepříjemné životní události zavedly na psychiatrické pracoviště, druhá mapuje život a práci lékařů na psychiatrii, kteří danou osobu vyšetřují. Hlavní dějovou linkou seriálu je pak osobní i profesní život primářky psychiatrie Lýdie Kellerové a jejího manžela Marka v podání Kateřiny Brožové a Marka Vašuta.

„Televize Barrandov dosud nikdy divákovi nenabídla tak výpravný vlastní seriál. Jsme pyšní, že naší premiérou jsou právě Stopy života. Naše televize tak po připravovaném seriálu Bastardi prohloubí svoji spolupráci s talentovaným tvůrcem a režisérem Tomášem Magnuskem,“ uvedl majitel TV Barrandov Jaromír Soukup.

Generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá k novému seriálu dodává: „Jan Cimický na základě vlastní praxe napsal dech beroucí příběhy lidí v zoufalé životní situaci a Tomáš Magnusek je dokázal zobrazit tak věrně, že nedokoukat je bude takřka nemožné,“ s tím, že natáčení seriálu znamená pro štáb a herce celkem sto třicet natáčecích dní.

První klapka padla už v lednu loňského roku, kdy Magnusek natočil pilotní díl. Po více než roční pauze se letos v únoru roztočily filmové kotouče znovu. „Vzniká celkem 16 dílů a počítáme s tím, že točit budeme až do března roku 2015,“ prozradil režisér Tomáš Magnusek. Televize Barrandov odvysílá na podzim prvních 8 dílů, druhou sérii, jejíž natáčení v těchto dnech započalo, stanice uvede příští rok na jaře.

„Je to opravdu originální projekt. Nejde o klasický vztahový seriál, ale setkáme se se všemi možnými situacemi, do kterých se člověk v životě může dostat, a to většinou kvůli někomu jinému. Musím říct, že toto natáčení mě vážně baví. Je skutečně zatím nejlepší, jaké jsem kdy zažil. Výborná látka, skvělí herci a fajn kolektiv. I když o adrenalin také není nouze, třeba ve chvíli, kdy musím nechat umřít jednu z postav,“ doplnil Magnusek.


Režie: Tomáš Magnusek
Scénář: Jan Cimický, Tomáš Magnusek
Kamera: Vladimír Holomek, Tomáš Drdácký, Matěj Brothánek
Hudba: Veronika Zaňková – Černá, Lukáš Černý
Zpěv ústřední písně: Kateřina Brožová


Hrají (napříč díly):

Kateřina Brožová - primářka psychiatrie Lýdie Kellerová
Marek Vašut - Marek Keller, manžel Lýdie
Kateřina Macháčková - Věra Tilerová, matka Lýdie
Ladislav Frej - Jan Tiler, otec Lýdie

Ivana Andrlová – psychiatrička Kateřina Vernerová
Miroslav Vladyka - Jiří Verner, manžel Kateřiny
Valentina Thielová - Jiřina Kainarová, matka Kateřiny
Jan Kačer - Otakar Kainar, otec Kateřiny
Kristýna Fuitová-Nováková - Eva Weissová, dcera Kateřiny
Tomáš Magnusek - Viktor Weiss, zeť Kateřiny


Josef Abrhám
† Josef Adamovič
Yvetta Blanarovičová
Vladimír Brabec
Otakar Brousek
† Vladimír Čech
Martin Dejdar
Nina Divíšková
Taťána Fischerová
Antonín Hardt
Karel Hlušička
Kristýna Hrušínská
Jan Hrušínský
Eva Hrušková
Milan Chára
Ladislav Chudík
Simona Chytrová
Rudolf Jelínek
Oldřich Kaiser
Miriam Kantorková
Yvetta Kornová
Lenka Holas Kořínková
Jiří Krytinář
Veronika Kubařová
Věra Kubánková
Svatopluk Matyáš
Michaela Maurerová
Michal Milbauer
Petra Molnárová
Oldřich Navrátil
Adriana Neubauerová
Jan Novotný
David Nushart
Jaroslava Pokorná
Simona Postlerová
Aleš Procházka
Jan Přeučil
Maria n Roden
Jaroslav Satoranský
Anna Stropnická
Milena Steinmasslová
David Suchařípa
Libuše Šafránková
Jana Štěpánková
Roman Štolpa
Pavel Trávníček
Jan Tříska
Božidara Turzonovová
Naďa Urbánková
Oldřich Vízner
Lenka Vlasáková
Jiří Werich
a další


1. DÍL - Dívčí sen

Hrají: Petra Molnárová, Oldřich Kaiser, Anna Stropnická, Michaela Maurerová, Božidara Turzonovová, Jozef Adamovič, Jiří Krytinář, Yvetta Kornová, Mojmír Maděrič, Vladimír Čech a Ladislav Chudík

Mladá Slovenka Andrea chce žít a pracovat v Praze. Přijíždí do Česka a zjišťuje, že místo, které měla původně zajištěné, není a je přesunuta na pobočku v Teplicích. Ze začátku se jí daří velmi dobře a ona si zvykne na život na vysoké noze. Po roce o práci přichází a postupem času se z ní stává prostitutka. Přechází z luxusního penzionu pro muže až na špinavou ulici, kde ji najde policie na prahu života…


2. DÍL - Ašský chlapec

Hrají: David Nushart, Taťána Fischerová, Pavel Trávníček, Yvetta Blanarovičová, Oldřich Navrátil, Jan Hrušínský, Karel Hlušička, Naďa Urbánková, Nina Divíšková a další.

Student gymnázia Jula žije s těžce nemocnou matkou v romském ghettu uprostřed Aše. Otce nezná, matka o něm nikdy nemluví. Jula velmi dobře zpívá a v relativně nízkém věku se stává místní celebritou. Spolužáci a třídní učitelka jej přihlásí do soutěže talentů a on začíná postupovat do dalších kol. Jula se díky talentové soutěži dostává do zcela jiného, drsného, světa. Z místa, kde byl „number one“, je najednou v celostátní soutěži outsider. Takové chování a jednání nezná. Závist a z ní vyplívající nepříjemné situace ho zatlačí do kouta. A co víc, maminka umírá a Jula se zhroutí…


3. DÍL - Až na věky

Hrají: Svatopluk Matyáš, Vladimír Brabec, Jana Štěpánková, Lenka Holas Kořínková, Věra Kubánková, Miriam Kantorková, Antonín Hardt, Aleš Procházka a další.

Den před oslavou diamantové svatby umírá Ludvíkovi manželka Věra. Žili spolu šedesát let v bytě ve staré zástavbě. Osmdesátiletý Ludvík se snaží přežívat bez milované ženy. Neměli děti a jejich největší láskou byla jejich práce - učitelství. Ludvíkovi je najednou byt velký a jen těžko sám utáhne jeho provoz. S podnájemníky nedokáže na stará kolena vyjít, a tak odchází do domova seniorů. Tam se setkává se svým bývalým spolužákem ze střední školy Mrázem, který dříve jeho Věru velmi miloval. Mráz Ludvíka nenávidí i po šedesáti letech a v domově seniorů proti němu velmi tvrdě vystupuje. Šikana ho dožene až do ordinace psychiatričky Vernerové…


4. DÍL - Na plný úvazek

Hrají: Adriana Neubauerová, Oldřich Vízner, Marian Roden, David Suchařípa, Veronika Kubařová, Simona Chytrová, Jiří Werich Petrášek a další.

Karolína právě vystudovala střední ekonomickou školu a poohlíží se práci. Brzy ji osloví nevlastní strýc, vedoucí státního podniku. Díky němu se bez zkušeností stává ve dvaceti letech managerkou vlastního kreativního týmu v podniku. Naivně si myslí, že ji kolegové přijmou, ovšem realita je jiná. Starší kolegyně ji zcela pochopitelně nenávidí kvůli jejímu vzhledu, kariérnímu postupu bez zkušeností a vzdělání. Pro starší kolegy je pouhým snadno dostupným objektem jejich sexuálních choutek. Nešťastná z podnikové prostituce i nešťastné lásky se rozhodne ukončit svůj život…


5. DÍL - O život

Hrají: Milan Chára, Jaroslava Pokorná, Milena Steinmasslová, Jaroslav Satoranský, Rudolf Jelínek a Kristýna Hrušínská.

Dvousetpadesátikilový Ivan není schopen navázat vztah se ženou. Nedokáže si najít práci, přátele, nemůže cestovat, nemůže prakticky nic! Je typickým příkladem dítěte, které v dětství nemělo kamarády ani kvalitní rodinu. Ivan žije pouze s matkou, která ho celý život deptá. Východisko vidí v dobrovolném ukončení života…


6. DÍL - Poslední sbormistr

Hrají: Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Jan Přeučil, Eva Hrušková a další.

David, ředitel umělecké školy a filharmonie působí na škole spoustu let, stejně jako profesor Rádl, sbormistr dětského chlapeckého sboru, který sexuálně zneužívá mladé chlapce. Po provalení kauzy pedofilní učitel tragicky umírá a David se stává hlavním viníkem celé nešťastné události. Lidé mu nedokážou odpustit, že včas nezakročil. Distingovaný ředitel je na pokraji zhroucení a končí v rukách lékařky Vernerové.


7. DÍL - Zlatá mládež

Hrají: Martin Dejdar, Roman Štolpa, Michal Milbauer, Jan Novotný, Lenka Vlasáková a další.

Skupina podvodníků v čele se správcem konkurzní podstaty před očima celého města páchá zlo. Starosta, někdejší spolužák dvou z podvodníků, ale také jejich bývalý blízky kamarád se rozhodne tyto aktivity zastavit. Starosta poprosí doktorku Vernerovou, kterou si najde na internetu, aby za ním dojížděla a léčila ho z psychických problémů, které má díky vyhrožování ze strany svých bývalých kumpánů.


8. DÍL - Bílý střelec

Hrají: Simona Postlerová, Jan Tříska, Otakar Brousek ml., Agáta Zimová a další.

Haně táhne na padesát, přichází o svou matku a zůstává jí pouze pětasedmdesátiletý otec, kterého si bere do své péče, bytu, soukromí... Rodina však dědečka především díky jeho nepřizpůsobivému chování nedokáže vystát. Hana tak stojí mezi svým otcem a manželem s dcerou. Ti napjatou situaci v bytě nevydrží a od Hany se odstěhují. Hana tak pendluje mezi prací a dvěma byty. Ví, že základem všeho je problémové chování otce, ale nedokáže se o něj nepostarat. Sahá si až na dno svých sil…


Kateřina Kotalová, PR manažerka


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/dnbjnl Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.10.2014 • Cena Rádia Slovensko na ITAPA 2014: Rozhodnite vy!
18.10.2014 • RTVS bude radiť voličom
18.10.2014 • Expremiéři očima studentů FAMU
18.10.2014 • Sportovní příběhy České televize si odnášejí vítězství ze Sportfilm festivalu
17.10.2014 • Talkshow Geni a Míši: Mistr světa v koloběhu, bývalý ministr a „blbá blondýna“
15.10.2014 • Farma a Feriha v pondelok s rekordnými trhovými podielmi!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist