VoD portál Flimmit s vlastní satelitní HbbTV nabídkou Videothek z družice Astra 1KR
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 24.10.2014
Jako první poskytovatel videa na vyžádání VoD (Video-on-Demand) rakouský portál Flimmit zahajuje šíření na vlastním satelitním kanále. Nejedná se o lineární televizní stanici, nýbrž o kanál HbbTV. Divák, který má set-top-box a chytrý televizor s podporou HbbTV, bude při vyvolání stanice přesměrován na nelineární nabídku a ocitne se přímo ve videotéce (Videothek) portálu Flimmit.


Navigace potom funguje pomocí dálkového ovládání. Zvláštností řešení portálu Flimmit je to, že bylo možné se vyhnout téměř všem problémům s kompatibilitou mezi jednotlivými systémy chytrých televizorů a HbbTV, což se týká téměř všech chytrých televizorů podporujících satelitní příjem dostupných v prodejní síti. Přístroj ovšem musí mít příslušné připojení k internetu.

Nabídku portálu Flimmit lze však využít jen s rakouskou IP adresou. Alespoň vyvolání portálu funguje např. i z Německa. Videotéka Flimmit, která patří ORF, zpřístupňuje volný i placený obsah rakouského vysílatele.


Parametry pro příjem kanálu portálu Flimmit:

družice: Astra 1KR
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 5
provider: ORF Digital
kmitočet: 11,273 GHz
polarizace: horizontální
norma: DVB-S2/8PSK, MPEG-4/HD
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 2/3


S využitím zdroje: ps, digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20961/vod-portal-flimmit-s-vlastni-satelitni-hbbtv-nabidkou-videothek-z-druzice-astra-1kr/