Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 02:14:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nečas i plískanice rozptýlí Prima ZOOM v 45. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 02.11.2014



Setkáte se zblízka s těmi největšími i s těmi nejmenšími tvory i stroji. Čeká na vás nepřeberné množství záhad. A hlavně se budete kochat nádhernými záběry. Přijměte pozvání! Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!


Dokumentární skvosty pro vás: vezme vás zpátky do roku 1888 – Jack Rozparovač: Skutečný příběh; prozradíme také Gӧringovo tajemství: Příběh říšského maršála; jedna klasika, jak ji máte rádi – A. C. Clarke: Další záhady světa; želatinoví tvorové velikosti zápasníků sumo, o váze až 200 kg – to je film Monstrózní medúza; nejnádhernější tygří mládě v Indii: Tygr zvaný Zlomený ocas, snímek odhaluje šokující pravdu o posledních volně žijících tygrech a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM.

Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00 hod.:

3. 11., 18.00 hod. – Setkání s divočinou II (Lední medvěd)

Světově proslulý fotograf divokých zvířat Andreas Kieling vyráží do nejodlehlejších končin světa a hledá prakticky vyhynulá zvířata, která se málokdy podařilo někomu natočit. V druhé řadě dokumentárního seriálu Setkání s divočinou Kieling pročesává západní Čínu a pátrá po pandě velké, podaří se mu natočit tygra usurijského a zažije hodně intimní setkání s gigantickou anakondou. Navíc se v Austrálii potápí s obrovskými krokodýli, spřátelí se s horskými gorilami a narazí na jeden z posledních exemplářů lva indického.


3. 11., 19.00 hod. – Tajemství lesa (1. díl)

Asi 30 % celkového pevninského povrchu Země je pokryto lesem, který je důležitou a specifickou součástí ekosystému. Německý výraz pro les – Wald – je v Německu součástí mnoha názvů měst a celých oblastí. Průvodkyně filmem je už odmalinka fascinována lesem, který pravidelně navštěvuje, a o svých toulkách a pozorováních si vede podrobné záznamy. Původní prales už dnes v Německu v podstatě neexistuje a většina lesa je dílem člověka. Před více než deseti tisíci lety zde žili zubři, vlci a další dnes již nevídaná zvířata. Před asi dvěma tisíci lety tu proběhly boje s římskými vojevůdci. Z této doby lze v oblastech mezi Rýnem a Westerwaldem najít pozůstatky tehdejších staveb nebo val, který je zapsán na listině UNESCO.


5. 11., 19.00 hod. – Jack Rozparovač: Skutečný příběh

Tento neobyčejný dokument vás vezme zpátky do roku 1888 a vyvrací mýty i omyly, které už dlouho obklopují temný případ Jacka Rozparovače. Díky rekonstrukci v trojrozměrné virtuální realitě uvidíte původní budovy i s jejich osvětlením a stanete se svědky událostí, ke kterým skutečně došlo každou osudovou noc brutálního vraždění. Dokument nabízí podrobný pohled na policejní vyšetřování, včetně tehdejších výpovědí svědků a koronerových zpráv. Všechno, co jste si kdy mysleli, že víte o vraždění Jacka Rozparovače, se tím pádem už navždy změní. Teprve tohle je kompletní, ucelený a definitivní příběh.


5. 11., 20.00 hod. – Soukromý život evropských savců: Křeček polní

Dokumentární film vypráví dobrodružství ohroženého druhu, kterým je křeček polní. Je to napínavý příběh plný nečekaných překvapení, těžkých útrap i smrtícího nebezpečí – jako návštěva dravce v křeččí noře nebo příjezd farmářova kombajnu. Vychutnejte si ho od úplných začátků, kdy novorozený křeček váží pouhých padesát gramů, až do doby, kdy spolu se svými sedmi bratry a sestrami doroste do slušné, půlkilové váhy a dospěje.


6. 11., 19.00 hod. – Lovci ztracených pokladů: Zkamenělý kód

William Smith, anglický badatel a vášnivý sběratel fosilií, je považován za otce moderní geologie. Jako mladý zeměměřič procestoval celou Anglii, přičemž se horlivě věnoval pozorování přírody, zejména složení půdy, a sbíral kameny. Záhy přišel na to, že právě skladba kamenů odhaluje dobu jejich vzniku. Začal studovat vrstvy půdy a rozhodl se věnovat dekódování fosílií. Zároveň si kladl otázku, je-li zemský povrch všude na světě složen stejně…


6. 11., 21.00 hod. – Gӧringovo tajemství: Příběh říšského maršála

Tyto filmové cívky byly po několik desetiletí ztracené. Nikdo netušil, že druhý muž ve vedení nacistického Německa hned po Hitlerovi měl tajnou vášeň. Na filmech z vlastní soukromé sbírky je zachycený ve své oblíbené roli – na vrcholu moci uprostřed jásajících davů v květnu 1938 na recepci Hermanna Göringa ve Vídni. Dlouhou dobu byl Hitlerovým nejbližším důvěrníkem. V roli velitele leteckých sil Luftwaffe vytvořil mocnou a ničivou zbraň. Jeho kariéra byla úzce propletená se vzestupem Adolfa Hitlera k moci. Jak dalece spolu sdíleli cestu na vrchol? A co tyto ztracené a nečekaně nalezené filmové záběry odhalí o nejokázalejší postavě německého národního socialismu?


7. 11., 18.00 a 18.30 hod. – A. C. Clarke: Další záhady světa (Tajuplná Indie; Po stopách velkých koček)

V oblíbeném 26dílném seriálu zkoumá vizionářský sci-fi spisovatel Arthur C. Clarke nevysvětlitelné jevy nejen na naší planetě, ale i v celém okolním vesmíru. Tato podívaná plně uspokojuje fascinaci lidstva vším fantastickým – od upírů a zážitky se smrtí přes spontánní samovznícení až po záhadné kruhy v obilí. To vše s použitím zajímavých vědeckých metod. Prostě klasika jak ji máte rádi!


7. 11., 19.00 a 19.30 hod. – Odhalení: Mimozemské spisy II (Majestátní dvanáctka; Kecksburg)

Pokračování tajuplného dokumentárního seriálu, který vychází z řady dosud utajených a v roce 2011 konečně zpřístupněných dokumentů, zkoumá nově získané informace o možných mimozemských aktivitách na naší domovské planetě. Protože tyto dokumenty jsme nikdy neměli vidět, je možné, že odhalí něco naprosto nečekaného. Dvacet nových epizod se zabývá projekty Majestic 12, incidenty v Kecksburgu a Laredu, sovětskými UFO, mimozemskými zprávami nebo strašidelnými mimozemskými únosy přímo z vlastní ložnice.


7. 11., 21.00 hod. – Monstrózní medúza

Hordy monstrózních medúz se chystají zaútočit na pobřeží Japonska. A když k tomu dojde, miliardy těchto želatinových tvorů velikosti zápasníků sumo rozpoutají v japonských pobřežních městech a metropolích chaos. Obrovské medúzy zvané ečizen kurage jsou dost velké na to, aby potopily leckterý člun. Dorůstají do velikosti dvou metrů a váhy 200 kilogramů. Tím pádem patří k největší medúzám na naší planetě. Rostoucí teplota mořských vod přispěla k zvýšení počtu těchto monster a Japonsko čeká zdaleka nejrozsáhlejší útok. Dokumentární film Monstrózní medúza zachycuje tuto událost v celé její podmořské hrůze i kráse. Zatímco se vědci snaží rychle najít způsob, jak zabránit jejich rozmnožování, medúzy zničí celou rybářskou komunitu. Může za to globální oteplování? Dají se monstrózní medúzy zastavit? Nebo ovládnou naše oceány?


8. 11., 18.00 hod. – Lovci ztracený pokladů: Prokleté zlato

Odedávna se traduje, že v pohoří Coast Mountains v Britské Kolumbii na jihozápadě Kanady je ukrytý zlatý poklad. Tuto zemi nazývali místní indiáni „Naše země“, dokud sem nevtrhly hordy zlatokopů. V roce 1858 zde totiž byly nalezeny nugety za 25 milionů dolarů a okamžitě sem vyrazily tisíce mužů chtivých zlata. Snadno objevitelné zásoby se ale brzy vyčerpaly a ani velké důlní společnosti neměly s hledáním štěstí. Jen indián Charlie Slumach v New Westminsteru, středisku místního kraje, vždy platil zlatem. Když pak zastřelil jednoho z pronásledovatelů, kteří chtěli objevit, kam za zlatem chodí, byl odsouzen k smrti oběšením. Předtím stačil vyslovit prokletí: nikomu, kdo by je nalezl, toto zlato štěstí nepřinese. Pak vypukla nová zlatá horečka.


8. 11., 19.00 a 19.30 hod. – Záhadné postavy dějin I (Billy Kid; Abraham Lincoln)

Úspěšný dokumentární seriál se zabývá záhadnými postavami minulosti a tím, jakou roli sehrály v dějinách. Zároveň představuje nově objevené důkazy týkající se největších tajemství historie. První série se postupně zaměřuje na Nostradama, Robina Hooda, Jacka Rozparovače, Billyho Kida, Rasputina, krále Artuše, Leonarda da Vinciho, Kleopatru, Abrahama Lincolna, Muže s železnou maskou, Romanovce nebo Johanku z Arku. Srovnejte padoucha a hrdinu.


8. 11., 20.00 hod. – Přírodní vesmír (Jed v lese: Zbraně rostlin a živočichů)

Závěrečný díl úžasného seriálu Přírodní vesmír přinese jedovou podívanou. Příroda vybavila zvířata a rostliny mnoha zbraněmi, které slouží k jejich ochraně. Většina z nich působí na chemické bázi, jedovatými látkami, které zvíře nebo rostlina vylučuje. Podívejte se, jak se brání rostliny i živočichové v blízkém Rakousku. Roste zde také hodně jedovatých hub. K těm nejjedovatějším patří pavučinec plyšový, muchomůrka tygrovaná, červená a zelená, jejíž jed poškozuje játra a ledviny. 90 % otrav houbami je způsobeno muchomůrkou zelenou. Před sto lety téměř každá otrava muchomůrkou zelenou končila smrtí, dnes díky moderní medicíně je to jen 10 až 15 %.


8. 11., 21.00 hod. – Tygr zvaný Zlomený ocas

Zlomený ocas byl nejnádhernějším tygřím mládětem, na které Colin Stafford-Johnson narazil během mnoha let strávených v Indii natáčením těchto divokých šelem. Když Zlomený ocas opustil bezpečné útočiště a uprchnul, přestože mnozí tvrdili, že je to nemožné, podařilo se mu přežít déle než rok v nechráněné zemědělské oblasti Rádžasthánu. Colin a jeho zvukař Salim sledují neuvěřitelnou výpravu Zlomeného ocasu a dávají dohromady kousky příběhu posledních dní tygřího mláděte. Příběh Zlomeného ocasu odhaluje šokující pravdu o posledních indických volně žijících tygrech.


9. 11., 18.00 hod. – Nejmenší letadla světa

„Větší“ nemusí nutně znamenat „lepší“, zvlášť když přijde na tato malá letadélka. Podívejte se, jak piloti maličkých letadel využívají neobyčejné a prakticky geniální nápady, aby sestrojili pozoruhodné nejmenší jednomístné létající stroje. Co k tomu tyto zdánlivě obyčejné muže vede a proč se rozhodli riskovat holé životy? Díky dokumentu Nejmenší letadla světa se ocitnete na křídlech úžasných prcků, když vyrazí do výšky tří tisíc metrů, a nahlédnete do srdcí nebojácných designérů, stavitelů a pilotů.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky:

premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 2. 11. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/EQ5U5S Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.10.2014 • National Geographic Channel poodkryje v listopadu nejedno tajemství
29.10.2014 • Listopadové filmové lahůdky na Cinemaxu
29.10.2014 • V sobotu 1. 11. 2014 uvidíme v satelitním přenosu z Metropolitní opery ohnivou Carmen Anitu Rachvelishvili
28.10.2014 • Listopadové programové tipy HBO a HBO HD
27.10.2014 • Poznejte v listopadu nádheru přírody s Nat Geo Wild
26.10.2014 • Ten pravý podzim u Prima ZOOM- unikátní dokumenty 44. týdne

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist