Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 09:45:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM – vaše zážitková televize: unikátní dokumenty 47. týdne

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 17.11.2014


Dokumentární skvosty pro vás: nechte se provést po světě skvělým dobrodruhem – Arktida s Brucem Parrym a Mizející kmeny s Brucem Parrym II; oslní vás další dávka Tajemství světových muzeí III; vydáme se pátrat po Posledních nacistech; nemůžete si nechat ujít Na Jižní pól s princem Harrym – osobně vás provede Jeho královská Výsost princ Henry Charles Albert David z Walesu syn princezny Diany a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM...


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00 hod.:

17. 11., 18.00 hod. – Arktida s Brucem Parrym (Sibiř)

Celá Arktida je na hraně velké nezvratné změny. Důsledky globálního oteplování mají v této oblasti zdaleka největší efekt: mořské ledy tají, objevuje se nová země, na které jsou načrtnuty nové hranice. Některé místní životní formy, jež zůstávaly neměnné doslova několik milénií, vymizí ještě během našich životů – ale pro jiné je ohromné bohatství nafty, plynu a minerálů, které pomalu odhaluje polární ledový příkrov, příslibem bezpočtu příležitostí. Bruce Parry strávil celé léto ve společnosti obyvatel Arktidy. Navštívil rybáře v Beringově moři, naftaře, kteří naťukli nesmírné bohatství arktických zásob, domorodé lovce, co zoufale lpí na posledních zbytcích vlastní kultury, piloty malých letadel, horníky, požárníky i vědce mapující čím dál menší ledové království.


18. 11., 18.00 hod. – Mizející kmeny s Brucem Parrym II (Kmen Nangyatom)

Bývalý námořník britského královského loďstva a povoláním dobrodruh Bruce Parry ze sebe setřásl okovy moderní existence a vyrazil za nejstaršími i nejizolovanějšími kmeny na světě. Výprava do končin, kam se jiní moderátoři bojí vkročit, ho seznámila s tradicemi a praktikami místních domorodých obyvatel. V druhé řadě dokumentárního seriálu Mizející kmeny s Brucem Parrym navštěvuje tak zvanou Kolébku života, údolí Omo v jižní Etiopii. Přebývá u různých kmenů, včetně okázale oblékaných chovatelů dobytka Bumů, vyzbrojených kalašnikovy, nebo Danssenachů, se kterými si na břehu jezera Turkana troufne na své zatím největší a nejnebezpečnější dobrodružství – noční lov krokodýlů dřevěnou harpunou.


18. 11., 20.00 hod. – Tajemství světových muzeí III (Státní historické muzeum v Moskvě)

Další pokračování úspěšného dokumentárního seriálu Tajemství světových muzeí přináší nové, ale znovu stejně neuvěřitelné příběhy o pozadí největších pokladů na světě. Každý díl navštěvuje nějaké výjimečné muzeum, představuje historii místních nenahraditelných artefaktů a nahlíží pod jejich pokličku. Přitom platí, že právě o těch historických pokladech, o kterých si myslíme, že víme nejvíce, ve skutečnosti naopak máme jen to nejmenší tušení. Třetí série se zabývá hrobkou krále Heroda, spojitostmi mezi starodávným amuletem a hrdinou ze Star Treku, panem Spockem, nebo dokazuje, že kožený štít může být lepší než ocel. Zavítejte do Smithsonovy instituce, Palacio Real v Madridu, Chateau ve Versaille, Izraelského muzea, Královského muzea v Greenwich, galerie Uffizi ve Florencii, tuniského Bardo nebo Státního historického muzea v Moskvě. Začneme ve slavné Ermitáži.


19. 11., 19.00 hod. – Denverský střelec

Ti, kdo přežili útok střelce v Auroře, v šokujícím dokumentárním filmu promlouvají na kameru a mluví o kriminálních činech spojených se střelnými zbraněmi. Dokument natočený po podobně otřesných tragédiích na střední škole Columbine a univerzitě Virginia Tech se zabývá smrtonosnou střelbou, ke které došlo během půlnočního promítání filmu Temný rytíř povstal v coloradském městě Aurora. Přeživší a členové jejich rodin se se slzami v očích ohlížejí za událostí, během níž ozbrojený útočník v kině hodil do hlediště granáty se slzným plynem a pak začal do diváků pálit z několika různých střelných zbraní. Než se ho podařilo zastavit a zneškodnit, na místě zůstalo 12 mrtvých a 58 zraněných.


19. 11., 20.00 hod. – Soukromý život evropských savců: Jezevec lesní

Jezevec lesní má pověst zuřivého divocha. O tom, že ve skutečnosti je klidným a mírumilovným zvířetem, se přesvědčíte v dalším dílu výjimečného dokumentárního seriálu Soukromý život evropských savců.


20. 11., 19.00 hod. – Věda pro budoucí vládce světa: EMP bomba

Neměli bychom se ptát „Co když?“, ale spíš „Kdy?“ Každý, kdo tráví čas přemýšlením o nukleárním terorismu, dokáže vyjmenovat tisíc strašlivých scénářů, podle kterých by se vypařila celá města a zahynuly by miliony lidí. A teď si představte něco, co je stejně strašlivé. Představte si okamžitou smrtící ránu životně důležitým motorům, které pohání celou naši společnost – uštědřenou zbraní schválně vytvořenou tak, aby místo lidí zabíjela elektronická zařízení. Říká se jí EMP bomba. Dokumentární film Věda pro budoucí vládce světa: EMP bomba je příběhem o tom, co by se mohlo stát, kdyby se do Země zařízl elektromagnetický puls a zmrzačil by všechny aspekty infrastruktury, na něž dennodenně spoléháme.


20. 11., 21.00 hod. – Poslední nacisté (Hon na doktora Smrt)

Generace nacistů, kteří bojovali ve druhé světové válce, již téměř vymřela. Jejich životy, činy i zločiny se už brzy navždy stanou minulostí. Právě tato atmosféra naléhavého spěchu a ubíhajícího času je typická pro dokumentární seriál Poslední nacisté, který je přelomovým pořadem o přeživších válečných zločincích ve 21. století. Trojice dokumentárních filmů má unikátní přístup k pamětníkům i historickým dokumentům a vypráví tři napínavé příběhy. První exkluzivně popisuje mezinárodní pátrání doktora Efraima Zuroffa po nejhledanějším nacistickém válečném zločinci Albertu Heimovi. Druhý kráčí ve stopách dvojice mladých filmařů, která se rozhodla promluvit s posledními údajnými kolaboranty Hitlerovy Třetí říše. Třetí odhaluje, co se 65 let po konci druhé světové války stalo s těmi, kteří byli uneseni, aby se stali členy tak zvané árijské nadřazené rasy blonďatých modrookých dětí.


21. 11., 20.00 hod. – Nejdivočejší ostrovy II (Japonsko)

Ostrovy izolované nekonečnými dálavami mořských vln bývají domovem nejzvláštnějších forem života. Příroda, kterou neobtěžují vnější okolní vlivy, se tady často vyvíjí netušenými a jinde nevídanými způsoby. Na Nejdivočejších ostrovech vznikají nové druhy téměř tak jako houby po dešti. V druhé řadě stejnojmenného dokumentárního seriálu uvidíte, že některá bizarní stvoření obývající souostroví Zanzibar dorostla do ohromných rozměrů. Největší krab na světě šplhá na palmy, kde hledá lahodné kokosové ořechy, a mraky obrovitých netopýrů během stmívání snadno zastíní oblohu. Pod příkrovem temnoty se velké želvy kožatky vydávají na pláže Trinidadu, kde kladou vajíčka. Vulkanické dědictví ostrovu Dominika spočívá v půdě bohaté na živiny, kde se skvěle daří nejrůznějším rostlinám a květinám. Souostroví Galapág lidé navštěvovali tak málo, že zde Charles Darwin mohl přehodnotit a zdokonalit svou revoluční teorii o vzniku života.


22. 11., 20.00 hod. – Krásy divokých Pyrenejí (Symfonie barev)

Cenami ověnčený dokumentární miniseriál o majestátních a zázračných Pyrenejích představuje pohoří, které je domovem vzácných druhů zvířat i rostlin, a během celého roku zažívá velkolepé přeměny. Strmá pohoří, husté hvozdy, vysoké vodopády a úchvatná horská jezera: Pyreneje se v délce 400 kilometrů táhnou od Středozemního moře k Atlantskému oceánu a pro unikátní živočišné a rostlinné druhy představují úplný ráj. Žije tady medvěd hnědý a orlosup bradatý, ale usadil se zde i svišť. Tým filmařů cestoval pohořím po dobu dvou let, zažil na místě všechna roční období a z více než sta hodin záběrů poskládal do tří dílů poutavý dokumentární příběh. Díky Krásám divokých Pyrenejí zažijete nejlepší dovolenou přímo ve vašem obýváku!


22. 11., 21.00 hod. – Apalačské pohoří: Nekonečné lesy

Apalačské pohoří je rozsáhlým horským řetězcem, který se táhne po celém východě Spojených států od Georgie na jihu až po Maine na severu. Takřka po celé délce je pokryto bohatými neprozkoumanými hvozdy, zatím neobjevenými řekami i vodopády, jeskyněmi a palouky obývanými jeleny a medvědy. Dokumentární film Apalačské pohoří: Nekonečné lesy se natáčel během všech čtyř ročních období a nahlíží na přírodní historii těchto jedinečných lesů očima lidí, kteří v nich žijí. Místní mají k hvozdům opravdu zvláštní a intimní pouto, díky němuž tento dokument nabízí jedinečný pohled do skrytého apalačského světa.


23. 11., 19.00 hod. – Svět smyslů (Hmat: Dotek znamená život)

Hlavním tématem přelomového dokumentárního seriálu Svět smyslů jsou co jiného než smyly! Začneme u hmatu, který je jedním z prvních smyslů a rozvíjí se již v děloze. Na JIP pro předčasně narozené děti vědí, že hmat je důležitým prostředkem komunikace a shromažďování informací. Když jsou miminka v prvních týdnech života oddělena od rodičů, může to mít dlouhodobé následky. Proto v nemocnici uměle napodobili dělohu polštáři. Dítě získává v děloze kromě hmatu i smysl pro rovnováhu a vnímáním vlastního těla pokládá základy pro smyslové vnímání.


23. 11., 21.00 hod. – Na Jižní pól s princem Harrym (1. díl)

Dvoudílný film kráčí ve stopách prince Harryho a muže i ženy nejen ve službách Jejího veličenstva, kteří vyrazili na nejdrsnější a nejchladnější výpravu ze všech: 335 kilometrů dlouhou cestu na Jižní pól. Na ohromujícím pozadí krajiny Antarktidy se odehrávají inspirující a dojemné příběhy zraněných vojáků ze všech koutů světa. Kamarádi ve zbrani z bitevního pole znovu spojili síly, když se rozhodli překonat svá zranění, která jim změnila životy. Odhodlání, neuvěřitelnou energii i nezdolného ducha skupiny budou těžce zkoušet nejvíce nehostinné podmínky života na naší planetě.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky:

premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 17. 11. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/SAZFlK Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.11.2014 • NHL na NOVA Sport, FANDA a VOYO v prosinci 2014
16.11.2014 • Uvnitř přírodních gigantů: Viasat Nature přináší jedinečný pohled vědců do nitra největších žijících organismů na Zemi
09.11.2014 • Listopadová Prima ZOOM baví, fascinuje a rozšiřuje obzory
06.11.2014 • Zákulisí magie na NGC: Rozum věří tomu, co vidí oči
05.11.2014 • Extra tip na Film+: Umírající zvíře
05.11.2014 • FANDA uvede ostře sledovaný boxerský duel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist