Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 09:54:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prosincové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Europe , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.11.2014


Filmový kanál Cinemax uvede během prvních dvou prosincových pondělků dva méně známé snímky, v nichž hlavní mužské role ztvárnil Steve McQueen (1930-1980). Legendární americký herec se proslavil ve westernu Sedm statečných (1960). Dalšími klíčovými tituly jeho kariéry se stala kriminální dramata Bullittův případ (1968) a Útěk (1972), či příběh uprchlého vězně Motýlek (1973) inspirovaný skutečným osudem...


PEKLO JE PRO HRDINY (Hell is For Heroes)

Americký film – považovaný za jeden z nejrealističtějších válečných příběhů všech dob – se odehrává v listopadu 1944 na takzvané Siegfridově linii. Německé jednotky jsou dobře vyzbrojené a bytelně opevněné. Hrstka spojeneckých vojáků, včetně samotářského Reese, který ignoruje své nadřízené, se snaží protivníka přesvědčit o své přesile. Zkouší tak ubránit své posty do doby, než dorazí posily.

1962 | 86 minut | 12 | válečné drama
Režie: Donald Siegel
Hrají: Steve McQueen, Bobby Darin, Fess Parker, Harry Guardino, James Coburn

Pondělí 1. prosince 2014, 20:00 hod.


MUŽ, O NĚMŽ NIC NEVÍM (Love With the Proper Stranger)

Angie pracuje jako prodavačka a touží uniknout ze své staromódní italské rodiny. Rocky je horkokrevný jazzman, který si život bezstarostně užívá. Po společně strávené noci Angie otěhotní. S nepříjemným faktem se svěří Rockymu a společně hledají východisko, které zprvu vidí v potratu. Začnou vydělávat peníze pro lékaře, jejich postoj vůči nechtěnému potomkovi se ale zásadně promění.

1963 | 96 minut | 12 | romantické drama
Režie: Robert Mulligan
Hrají: Natalie Wood, Steve McQueen, Edie Adams, Herschel Bernardi, Tom Bosley

Pondělí 8. prosince 2014, 20:00 hod.


THE WIRE - ŠPÍNA BALTIMORU V. (The Wire V.)

Pátá řada seriálu z produkce HBO znovu líčí kšefty s drogami ve velkoměstském podsvětí i riskantní policejní protiakce. Nové příběhy zobrazují také činnost novinářů z listu Baltimore Sun. Reflektují narůstající rozdíl mezi skutečností a jejím obrazem v médiích ovlivňovaných snahou o maximální zisk a tlakem na omezování lidských zdrojů. V úvodní epizodě editor Haynes čelí škrtům v rozpočtu svých novin, kvůli nimž ztratil špičkové reportéry. Přesto zajistí atrakci na titulní stránku. Seržant Carver se mezitím potýká s nelibostí svých podřízených kvůli nesplněným slibům ohledně proplácení přesčasů. Ambicióznímu politikovi Carcettimu se zhroutí jeho předvolební proklamace.

2008 | 59 minut | 15 | seriál, kriminální
Režie: Joe Chappelle
Hrají: Dominic West, Lance Reddick, Sonja Sohn, Wendell Pierce, Clarke Peters

Středa 17. prosince 2014, 22:00 hod. a každou středu vždy ve 22:00 hod.


VELKÁ KRIZE (Too Big To Fail)

Americké drama z produkce HBO zkoumá pozadí globální finanční krize z roku 2008. Poukazuje na propojenost byznysmenů z Wall Streetu a vrcholných politiků z Washingtonu. Hlavní postavou hrané rekonstrukce je někdejší ministr financí Henry „Hank“ Paulson. Ten v kritickém údobí spolupracoval s předsedou Federálního rezervního systému Benem Bernankem a s prezidentem Newyorské federální rezervní banky Timothym Geithnerem. Spolu s klíčovými členy kongresu a vlivnými bankovními šéfy se snažili zachránit americkou ekonomiku před totálním kolapsem.

2011 | 95 minut | 12 | politické drama
Režie: Curtis Hanson
Hrají: William Hurt, Edward Asner, Billy Crudup, Paul Giamatti, Topher Grace

Sobota 6. prosince 2014, 20:15 hod.


ZAMINI (Quai d‘Orsay)

Francouzská komedie – oceněná na MFF v San Sebastianu a nominovaná na tři Césary – karikuje byrokratické praktiky ve sférách diplomacie a politiky. Jejími hrdiny jsou dva muži s rozdílnými úkoly a rozličným postavením. Prvním je charismatický, obratný a pohledný ministr zahraničí Alexandre Taillard de Vorms, jenž šikovně proplouvá nóbl světem mezinárodních organizací. Druhým je zdánlivě bezvýznamný úředník Arthur Vlaminck, který píše pro ministra jeho oficiální projevy. Navíc trpělivě snáší excesy svého mocného šéfa a kličkuje džunglí jeho podřízených.

2013 | 109 minut | 12 | komedie
Režie: Bertrand Tavernier
Hrají: Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup, Bruno Raffaelli, Julie Gayet

Neděle 7. prosince 2014, 20:00 hod.


PRO STRACH NADĚLÁNO 3 (A Touch of Cloth 3)

Hlavní postavou britské parodie, jež karikuje klišé kriminálního žánru, je samorostlý inspektor Jack Cloth (hraje ho John Hannah). Tento zapřisáhlý samotář, jenž má problémy s pitím, se po záhadné smrti své manželky ponoří do policejní práce. Spolupracuje s neohroženou kolegyní Anne, s níž tvoří nesourodou dvojici. Společně se vydávají po stopách série záhadných vražd.

2014 | 89 minut | 12 | kriminální komedie
Režie: Jim O‘Hanlon
Hrají: John Hannah, Suranne Jones, Navin Chowdhry, Adrian Bower, Julian Rhind-Tutt

Sobota 13. prosince 2014, 20:30 hod.


MOCNĚJŠÍ NEŽ SLOVA (Louder Than Words)

Americký film líčí spletitý osud rodiny postižené krutou ztrátou. Manželé John a Brendy se vyrovnávají se smrtí nejmladšího z jejich čtyř potomků. Zemřelá dcera Marie si vždycky přála, aby všechny děti byly zdravé a šťastné. Nešťastní rodiče její přání zkusí realizovat v praxi. S pomocí obětavých přátel založí dětskou kliniku, kterou po Marii pojmenují. Díky modernímu vybavení nemocnice i přístupu jejího personálu se začnou vymaňovat se svého žalu. Odkaz jejich dcery znamená pomoc pro tisíce dalších dětí.

2013 | 89 minut | 12 | drama
Režie: Anthony Fabian
Hrají: David Duchovny, Hope Davis, Timothy Hutton, Olivia Steele-Falconer, Adelaide Kane

Neděle 14. prosince 2014, 20:00 hod.


DALEKO DO NEBE (Far from Heaven)

Americké dobové drama vypráví o předsudcích skrytých za pokryteckou fasádou střední vrstvy. Hlavní postavou je milující a dobře zajištěná manželka, která dobrovolně obětovala rodině svou vlastní identitu. Její život – vymodelovaný podle stránek dobového Cosmopolitanu – se ale obrátí naruby ve chvíli, kdy Cathy přistihne svého manžela s milencem. Poté, co se spřátelí s inteligentním černým zahradníkem, svým měšťáckým okolím je označena za nepřijatelnou „přítelkyni negrů“...

2002 | 103 minut | 12 | dobové drama
Režie: Todd Haynes
Hrají: Julianne Moore, Dennis Quaid, Dennis Haysbert, Patricia Clarkson

Sobota 20. prosince 2014, 20:15 hod.


BORGMAN

Titulním hrdinou nizozemské černé komedie – připomínající jízlivé satiry Luise Buñuela – je rozporuplný bezdomovec. Zanedbaný Borgman na útěku před trojicí ozbrojených mužů zazvoní u ultramoderní vily. Její majitel – televizní producent Richard – nezvaného hosta zmlátí. Soucitná manželka však Borgmana ošetří a nechá ho přespat v zahradním domku. Borgman však postupně ovládne nejen ji, ale i její tři malé děti a mladou chůvu. S pomocí svých parťáků, k nimž patří i dvojice výtržnic, se postupně zmocní „dobytého území“.

2013 | 109 minut | 15 | černá komedie
Režie: Alex van Warmerdam
Hrají: Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval, Alex van Warmerdam, Tom Dewispelaere

Sobota 20. prosince 2014, 22:50 hod.


MOSTY PŘES IBAR (Die Brücke am Ibar)

Mladičká Srbka jménem Danica žije sama se dvěma syny v zapadlé vsi u řeky Ibar. Truchlí nad ztrátou manžela, který padl ve válce. Těžce zraněný voják Ramiz, jenž bojuje na straně Albánců, hledá úkryt za nepřátelskou linií. Bezmocného muže se ujme právě soucitná Danica, která zprvu váhá, zda mu zachránit život, či jej udat jako zběha. Mezi mladými lidmi se časem zrodí vzájemné sympatie. Jejich láska se ale znelíbí žárlivé sousedce. Německé drama zobrazuje tragické důsledky válečné absurdity na osudy obyčejných lidí.

2012 | 87 minut | 12 | válečné drama
Režie: Michaela Kezele
Hrají: Zrinka Cvitesic, Misel Maticevic, Andrija Nikcevic, Milos Mesarovic, Danica Ristovski

Neděle 21. prosince 2014, 20:00 hod.


PRŮŠVIHÁŘ (Hellion)

Americký film vypráví o dvojici bratrů, kteří vyrůstají pouze s otcem. Třináctiletý Jacob je posedlý heavy-metalem a motokrosem a svými výtržnostmi provokuje úředníky ze sociálního odboru. Ti se rozhodnou pro radikální řešení. Ve snaze uchránit Jacobova mladšího bratra pošlou Wese do opatrování k jejich tetě. Otec Hollis své syny miluje, nikdy se ale nevzpamatoval z odchodu manželky a navíc má problémy s alkoholem. Rozháraný Jacob i zkroušený Hollis musí udělat všechno proto, aby malého Wese přivedli zpět domů.

2014 | 95 minut | 12 | drama
Režie: Kat Candler
Hrají: Jonny Mars, Augustine Frizzell, Josh Wiggins, Juliette Lewis, Aaron Paul

Sobota 27. prosince 2014, 20:15 hod.


VALČÍK PRO MONICU (Monica Z)

Švédské biografické drama rekapituluje osud skutečně existující zpěvačky a herečky, která se v šedesátých letech prosadila na světové jazzové scéně. Monica Zetterlundová (1937 – 2005) původně pracovala jako telefonní operátorka. Film líčí počátky její oslnivé kariéry, důležitou návštěvu New Yorku i věčné spory se zatrpklým otcem. Atraktivní mladá žena začne žít se známým filmovým režisérem Vilgotem Sjömanem a koupí si přepychovou vilu. V ní po rozchodu s milencem bydlí sama s dcerkou z dřívějšího vztahu. Film o rozporuplné umělkyni popisuje i její neúspěchy a alkoholické propady.

2013 | 107 minut | 12 | biografické drama
Režie: Per Fly
Hrají: Edda Magnason, Sverrir Gudnason, Kjell Bergqvist, Vera Vitali, Oskar Thunberg

Neděle 28. prosince 2014, 20:00 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink, T-Mobile Televize, freeSAT a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor 2/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a freeSAT na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Europe, 28. 11. 2014, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/460hxK Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.11.2014 • Objevujte v prosinci přírodu na Nat Geo Wild
27.11.2014 • Discovery v zimě zavede diváky na drsný sever
24.11.2014 • Co nás čeká v úterním a středečním zápase LM UEFA?
22.11.2014 • Smysly a princ Harry v Antarktidě - neděle na Prima ZOOM
21.11.2014 • CS film TV: tradiční filmové Vánoce a komediální silvestrovská jízda
20.11.2014 • V sobotu 22. listopadu uvidíme v satelitním přenosu z Met Rossiniho operu Lazebník sevillský

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist