Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:30:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prosincové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 30.11.2014


V prosinci uvidíme na placeném filmovém satelitním a kabelovém kanálu HBO v Nedělních premiérách filmy NOE, JACK RYAN: V UTAJENÍ, CAPTAIN AMERICA: NÁVRAT PRVNÍHO AVENGERA a PAMÁTKÁŘI. Tipem měsíce bude pokračování třináctidílného seriálu produkce HBO Europe režiséra Jana Hřebejka AŽ PO UŠI.

Nenechte si dále ujít český snímek 10 PRAVIDEL JAK SBALIT HOLKU a filmy JÁ, FRANKENSTEIN, ANGELIKA, ZPRÁVAŘ 2 – LEGENDA POKRAČUJE, NEJVYŠŠÍ NABÍDKA, V NITRU LLEWYNA DAVISE, BUDOUCNOST NEJISTÁ, POSLEDNÍ OBEJMUTÍ: TŘI DNY SMUTKU, OLIVE KITTERIDGEOVÁ, dokument ZBYTEČNÁ SMRT: PŘÍBĚH MARCA PANTANIHO, seriál NEWSROOM III. a EVROPSKÉ FILMOVÉ CENY 2014...




Tip měsíce:

AŽ PO UŠI

Pokračování třináctidílného vyprávění o milostném propletenci ze současné Prahy, které pro HBO Europe natočil režisér Jan Hřebejk. Šárka se navzdory svým sympatiím k Jakubovi schází s postarším majitelem vinařství. Jakub je uvízlý ve vztahu s vypočítavou Markétou. Mezi lesbickou masérkou Lindou a traumatizovanou Zuzanou se zrodí erotické pouto... “Od romantických seriálů se Až po uši liší ve větší míře nadsázky i autenticity a taky v přesnějších, vtipnějších a úspornějších dialozích,” říká Jan Hřebejk.

Neděle 7. prosince ve 20:00 hod., dále každou neděli vždy ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

NOE (Noah)

Americké zpracování starozákonního příběhu vzniklo podle čtyřdílného komiksu. Přerůstá v psychologické drama o rodinném sváru pod tlakem neodvratné katastrofy. Prolog líčí stvoření světa, vyhnání Evy a Adama z ráje a další osudné události z dávnověku. Pak se děj stočí k titulnímu hrdinovi, který začne stavět archu. Do ní se nalodí ohrožená zvířata, zatímco propukne všeobecná zkáza. Noemova rodina ubrání plavidlo před lidmi, kteří se do něj snaží proniknout. To se podaří proradnému Tubal-Kainovi, který lstivě získá podporu Noeova syna. Když během plavby vyjde najevo, že Noeova dcera je těhotná, její otec se pod tíhou zodpovědnosti promění v tyrana…

2014 | 132 minut | 12 | katastrofický
Režie: Darren Aronofsky
Hrají: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ray Winstone, Anthony Hopkins

Neděle 7. prosince 2014, 20:40 hod.


JACK RYAN: V UTAJENÍ (Jack Ryan: Shadow Recruit)

Americký snímek rozehrává další dobrodružství špióna Jacka Ryana, jehož postavu vymyslel spisovatel Tom Clancy. Děj se odehrává před vypuknutím finanční krize v roce 2008. Mladý agent CIA, naverbovaný zkušeným kolegou, pracuje v utajení jako finanční analytik v bance. V Moskvě odhalí rafinované spiknutí, jež má ekonomicky zničit USA. Zlovolnou akci organizuje mocný oligarcha v tajné režii ruské vlády. Jack má výcvik z námořní pěchoty a v nastalém konfliktu osvědčí svou inteligenci i fyzické schopnosti. Díky nim zachrání svou zemi i milovanou přítelkyni. Režisér Kenneth Branagh si zahrál postavu klíčového padoucha.

2013 | 101 minut | 15 | akční thriller
Režie: Kenneth Branagh
Hrají: Chris Pine, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Keira Knightley

Neděle 14. prosince 2014, 20:40 hod.


CAPTAIN AMERICA: NÁVRAT PRVNÍHO AVENGERA (Captain America: The Winter Soldier)

Třetí film z americké série o výjimečně disponovaném bojovníkovi, jenž zachraňuje svět před zkázou. Po záhadném únosu tajného plavidla SHIELD piráty se šéf Avengerů stane obětí atentátu. Steve alias Kapitán Amerika zjistí, že kdosi usiluje i o jeho život. S agentkou zvanou Černá vdova vypátrají, že nacistická organizace Hydra nebyla během války zničena. Spolek cynických zloduchů pronikl do SHIELDu a hodlá ve světě nastolit nový řád. Ústřední dvojice má v patách maskovaného zabijáka s robotickou paží. Dobrodružství o odvěkém zápasu dobra se zlem zpestřují efektně natočené honičky a rvačky.

2014 | 130 minut | 12 | akční sci-fi
Režie: Anthony Russo, Joe Russo
Hrají: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford

Neděle 21. prosince 2014, 20:40 hod.


PAMÁTKÁŘI (The Monuments Men)

Americké dobrodružné retro bylo inspirováno faktografickou knihou, jež přibližuje činnost speciální jednotky během druhé světové války a po jejím skončení. “Památkáři” sloužili v letech 1942–1951 jako dobrovolníci ve spojeneckých armádách. Měli za úkol vyhledávat umělecké památky ukradené Němci a vracet je jejich původním majitelům. Vzácná kořist byla na sklonku války ukryta v nejrůznějších skrýších, včetně starých dolů… Rekonstrukce málo známé kapitoly novodobé historie popisuje osudy osmi mužů, z nichž dva během riskantní mise zahynuli. Další klíčovou postavou je kurážná Claire, jež v Paříži působila ve štábu německého hlavouna, zároveň však spolupracovala s odbojem.

2014 | 113 minut | 12 | historický
Režie: George Clooney
Hrají: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin

Neděle 28. prosince 2014, 20:40 hod.



Nenechte si ujít:

NEWSROOM III. (The Newsroom III.)

Třetí řada úspěšného seriálu z produkce HBO líčí další příhody ve fiktivní televizní stanici ACN Network. Autorem zábavného i poučného průhledu do reportérského řemesla, je Aaron Sorkin – laureát Oscara za scénář k Fincherově dramatu Sociální síť... Nová řada začíná pět měsíců po znovuzvolení Baracka Obamy na prezidentský post. Hlavní dějová linka líčí nadcházející boj o kontrolu nad ACN. Sonduje komplikovanou situaci, jež ve zpravodajské stanici nastane poté, co se začne zabývat tajnými dokumenty uniklými z vládního zdroje... Drama ze zákulisí médií, jehož závěrečná řada má šest epizod, je v ČR uváděno souběžně s jeho premiérou v USA.

2014 | 60 minut | 12 | drama
Režie: Anthony Hemingway, Greg Mottola,Alan Poul
Hrají: Jeff Daniels, Emily Mortimer, Sam Waterston, John Gallagher Jr., Alison Pill

Pondělí 15. prosince 2014, 20:00 hod.,
pondělí 22. prosince 2014, 20:00 hod.,
pondělí 29. prosince 2014, 22:00 hod.



OLIVE KITTERIDGEOVÁ (Olive Kitteridge)

Čtyřdílné drama – realizované v produkci HBO – vzniklo podle stejnojmenného románu Elizabeth Stroutové, která za něj v roce 2009 obdržela Pulitzerovu cenu. Jeho děj se odehrává v novoanglickém městečku Crosby, ležícím ve státě Maine. Zdánlivě poklidný život v této zapadlé enklávě naruší intriky, zločiny i tragédie místních obyvatel. Titulní hrdinkou je učitelka matematiky ze základní školy s pevnými morálními zásadami. Vyprávění mapuje pětadvacet let jejího života. Zobrazuje její vztahy s manželem – dobrosrdečným lékárníkem Henrym – a jejich svéhlavým synem… Čtyřdílná minisérie je u nás uváděna současně s její americkou premiérou.

2014 | 55 minut | 12 | drama
Režie: Lisa Cholodenko
Hrají: Frances McDormand, Richard Jenkins, Bill Murray, John Gallagher Jr.

Pondělí 29. prosince 2014, 20:00 hod., dále každé pondělí vždy ve 20:00 hod.


ZBYTEČNÁ SMRT: PŘÍBĚH MARCA PANTANIHO (Pantani: The Accidental Death of a Cyclist)

V roce 1998 vyhrál nejpopulárnější cyklista své doby Marco Pantani dva prestižní závody Tour de France a Giro d’Italia. Předvedl v nich famózní psychickou i fyzickou výdrž, kterou žádný z jeho kolegů nikdy nezopakoval. Jako představitel férové cyklistiky, jež ztratila prestiž kvůli dopingovým skandálům, se stal hrdinou pro miliony lidí. Po necelých šesti letech, v pouhých čtyřiatřiceti letech však osamělý idol zemřel v laciném hotelovém pokoji. Britský dokument nahlíží do Pantaniho tragického osudu i do intrikánského zákulisí vrcholového sportu.

2014 | 92 minut | 12 | dokumentární
Režie: James Erskine

Čtvrtek 11. prosince 2014, 21:30 hod.


POSLEDNÍ OBEJMUTÍ: TŘI DNY SMUTKU (One Last Hug: Three Days at Grief Camp)

Americký dokument z produkce HBO líčí poměry v unikátním táboře Camp Erin, kde se bezbranné děti učí, jak čelit ztrátě svých bližních i vlastnímu zármutku. Prostřednictvím skupinových sezení, procházek po lese i zvláštních her jsou účastníci tábora vedeni k tomu, aby se vymanili ze svých ulit. Pod dohledem profesionálů absolvují nenápadnou, leč účinnou psychoterapii. Zvykají si, jak vyjadřovat své emoce a dělit se o ně s ostatními. Víkendový pobyt vrcholí obřadem světel, při němž děti zapalují plovoucí lucerny na počest svých blízkých.

2014 | 94 minut | 12 | dokumentární
Režie: Irene Taylor Brodská

Čtvrtek 18. prosince 2014, 21:25 hod.


EVROPSKÉ FILMOVÉ CENY 2014 (2014 European Film Awards)

Evropská filmová akademie (EFA) byla založena v roce 1988 a v současné době sdružuje kolem 1 800 profesionálů. EFA se podílí na řadě aktivit, které propojují film s jeho politickými, ekonomickými i výukovými aspekty. Do programu EFA patří konference, semináře a workshopy, jejichž cílem je budování mostů mezi filmovou tvorbou a průmyslem. Činnost EFA každoročně vrcholí udělováním Evropských filmových cen. Slavnostní ceremoniál se každý druhý rok koná v Berlíně, v sudých letech se místa udílení střídají. Letošní slavnostní večer, kde budou Evropské filmové ceny rozdány už po sedmadvacáté, proběhne v sobotu 13. prosince v Rize.

90 minut | zkrácený záznam

Sobota 20. prosince 2014, 17:50 hod.


ANGELIKA (Angélique)

Nová adaptace knižní ságy manželů Anne a Serge Golonových líčí osudy sedmnáctileté dcery venkovského šlechtice, která se musí provdat se za kulhavého hraběte Joffreye de Peyrac. Na zámku v Toulouse si zjizvený hrabě dívku postupně získá svou galantností a vzdělaností. Šťastné manžele, kteří vychovávají dvě děti, navštíví po několika letech král Ludvík XIV. Na panovníka je spáchán atentát v Peyracově zlatonosném dole. Z popudu spiklenců, jejichž někdejší plány překazila právě malá Angelika, nechá král Peyraca uvěznit za čarodějnictví… Francouzské romantické dobrodružství se částečně natáčelo v ČR.

2013 | 108 minut | 15 | historický dobrodružný
Režie: Ariel Zeïtoun
Hrají: Nora Arnezeder, Gérard Lavin, Tomer Sisley, Simon Abkarian

Sobota 6. prosince 2014, 20:00 hod.


BUDOUCNOST NEJISTÁ (How I Live Now)

Hrdinkou varovného britského snímku – situovaného do blízké budoucnosti – je patnáctiletá Američanka, kterou rodiče pošlou k příbuzným na anglický venkov. Nepřizpůsobivá a vzpurná Daisy se s tamějším prostředím časem sžije a navíc se zamiluje do svého pohledného bratrance. Zdánlivou letní idylu mladého páru však začnou ohrožovat symptomy globálního válečného konfliktu. Británii zaplaví vlna násilí a chaosu, v níž se Daisy před nepřátelskými vojáky podaří uniknout. Dezorientovaná dívka však musí hledat úkryt a bojovat o vlastní přežití.

2013 | 97 minut | 15 | thriller
Režie: Kevin Macdonald
Hrají: Saoirse Ronan, Tom Holland, George MacKay, Corey Johnson

Pátek 12. prosince 2014, 20:00 hod.


V NITRU LLEWYNA DAVISE (Inside Llewyn Davis)

Americká hořká komedie proslulého režisérského tandemu se vrací ke zrodu folkové scény v New Yorku. Jejím titulním hrdinou je zpěvák a kytarista Llewyn Davis, který se počátkem šedesátých let marně snaží prorazit v klubech. Přespává u přátel a nemá pořádné oblečení, zakládá si však na vlastní svobodě. Svým okázalým egoismem často ubližuje lidem okolo sebe. Neuspěje ani v Chicagu, nepodaří se mu získat práci námořníka a vrací se zpátky do Greenwich Village… Zádumčivé retro o rozporuplném muzikantovi − rámované originální výtvarností − získalo Velkou cenu poroty na loňském MFF v Cannes a řadu dalších ocenění.

2012 | 100 minut | 12 | hořká komedie
Režie: Joel Coen, Ethan Coen
Hrají: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, John Goodman

Sobota 13. prosince 2014, 20:00 hod.


NEJVYŠŠÍ NABÍDKA (La migliore oferta)

Renomovaný znalec umění Virgil Oldman má ve svém sídle utajenou sbírku ženských portrétů. Osamělý muž se přátelí s bonvivánským padělatelem Billym a s šikovným mladým Robertem, jenž se zabývá různorodými mechanismy. Jednoho dne se na něj obrátí záhadná kráska, která potřebuje pomoc s dědictvím. Nevyzpytatelná žena, která údajně trpí agorafobií a nechodí na domluvené schůzky, probudí v odtažitém podivínovi zvědavost. Ta posléze přeroste v kuriózní milostné vzplanutí… Italské drama s překvapivými zvraty ozdobené pražskými exteriéry kombinuje nevšední romanci s thrillerem o rafinovaném komplotu.

2012 | 125 minut | 12 | psychologický kriminální
Režie: Giuseppe Tornatore
Hrají: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland, Philip Jackson

Sobota 20. prosince 2014, 20:00 hod.


ZPRÁVAŘ 2 – LEGENDA POKRAČUJE (Anchorman 2: The Legend Continues)

Uznávaný zpravodajský matador Ron Burgundy se spolu s manželkou a synem přestěhoval ze San Diega do New Yorku. Veronica se stane moderátorkou hlavní zpravodajské relace, zatímco Ron zůstane bez práce. Zhrzený muž se vrátí do svého původního působiště, kde se seznámí s producentem důležitého zpravodajského kanálu. Freddie najme Rona, aby dal znovu dohromady celý zpravodajský tým. Ron navíc přijde s převratným nápadem, jak změnit podobu zpráv. Podaří se mu uspět a vyšachovat Veronicu, která je jeho hlavní konkurentkou?

2013 | 108 minut | 12 | komedie
Režie: Adam Mc Kay
Hrají: Will Ferrell, Paul Rudd, David Koechner, Steve Carell, Christina Applegate

Čtvrtek 25. prosince 2014, 20:00 hod.


10 PRAVIDEL JAK SBALIT HOLKU

Hlavní postavou české komedie je student astrofyziky Marek, který má rád hvězdy a horoskopy. Jednoho dne však do jeho života vstoupí vysněná dívka, do níž se mladík beznadějně zamiluje. Markovi přátelé se rozhodnou přivolat na pomoc jeho otce − autora bestsellerů na téma „jak získat ženu“. Nesmělý mládenec pod jeho vedením absolvuje svérázný kurz dívčí psychologie, což se neobejde bez groteskních malérů. „Fascinují mě ta kvanta příruček a návodů, jak snadno získat jakoukoliv ženu. Jsou to technické plány na něco tak složitého, jako jsou lidské vztahy. Jde to vůbec dohromady? Můžete pomocí nějakých pravidel okouzlit tu nejkrásnější dívku?,“ podotkl o inspiraci svého filmu režisér Karel Janák.

2013 | 92 minut | 12 | komedie
Režie: Karel Janák
Hrají: Matouš Ruml, Miroslav Donutil, Jakub Prachař, Kristína Svarinská, Tereza Nvotová

Pátek 26. prosince 2014, 20:00 hod.


JÁ, FRANKENSTEIN (I, Frankenstein)

Nové americké zpracování slavného románu z pera Mary Shelleyové, který poprvé vyšel v roce 1818, vznikl podle komiksu spoluscenáristy filmu Kevina Greviouxe. Pohrává si s myšlenkou nesmrtelnosti titulního monstra, které pojmenovala královna chrličů Leonore. Frankenstein se po boku jejích poddaných postaví proti démonům, kteří chtějí ovládnout Zemi. Příznivcem Frankensteina se poprvé v jeho životě stává člověk, kterým je půvabná lékařka Terra. Děj strašidelného příběhu, jehož titulní roli ztvárnil Aaron Eckhart, je transponován do současnosti.

2013 | 89 minut | 15 | akční fantasy
Režie: Stuart Beattie
Hrají: Aaron Eckhart, Yvonne Strahovski, Miranda Otto, Bill Nighy, Jai Courtney

Sobota 27. prosince 2014, 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI Slovakia, freeSAT, Magio TV, T-Home, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 30. 11. 2014, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.



Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/iytPJj Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.12.2014 • Nalaďte si v prosinci na National Geographic Channel
28.11.2014 • Objevujte v prosinci přírodu na Nat Geo Wild
28.11.2014 • Prosincové filmové lahůdky na Cinemaxu
27.11.2014 • Discovery v zimě zavede diváky na drsný sever
24.11.2014 • Co nás čeká v úterním a středečním zápase LM UEFA?
22.11.2014 • Smysly a princ Harry v Antarktidě - neděle na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist