Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 09:31:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM pokračuje skvělými dokumenty i v roce 2015

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.01.2015



Prima ZOOM pokračuje skvělými dokumenty i ve 2. kalendářním týdnu 2015. Občas to bude drsné, ale i roztomilé. Odhalená tajemství, utajovaná soukromí, rozluštěné záhady, realita na dosah… Ostrá i fascinující je Prima ZOOM - svět ještě více zblízka!



Dokumentární skvosty pro vás: Dopad asteroidu: 24 hodin poté – před 66 miliony let zasáhl naši planetu meteorit, který z jejího povrchu vymazal tři čtvrtiny všeho tehdejšího života; makro a vysokorychlostní kamery umožní, abychom nahlédli do Tajemného života čmeláků; představíme vám Obří ryby Amazonky; milenka, svůdnice, odvážná i mazaná královna – to je Kleopatra: Portrét vražedkyně a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM.


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 hod. a 20.00–22.00 hod.:

5. 1., 19.00 hod. – Bratr vlk – 1. část

Canis Lupus neboli vlk je už několik století inspirací naší divoké představivosti. Může za to jeho dravý půvab, obdivuhodná nezávislost i mýty, kterými je toto neobyčejné zvíře opředeno. To vše zůstává ve stínech našeho kolektivního povědomí. Dokumentární film Bratr vlk představuje tuto šelmu psovitou v jejím přirozeném prostředí; ukazuje nekonečný cyklus zrození a smrti, lov jídla, vznik smečky a nakonec nevyhnutelný skon. Zároveň boří falešný mýtus o strašlivém zvířeti, jak jej popsal František z Assisi.


5. 1., 20.00 hod. – Dopad asteroidu: 24 hodin poté

Před 66 miliony let zasáhl naši planetu meteorit, který z jejího povrchu vymazal tři čtvrtiny všeho tehdejšího života (včetně dinosaurů), a tím pomohl uvolnit cestu savcům (včetně lidí). Díky nedávným výzkumům si dnes dokážeme lépe a přesněji představit, k čemu tehdy došlo a jak to vypadalo, když drtivý dopad velkého vesmírného objektu způsobil tuto zkázu. Proč některé druhy přežily, když skoro všechno ostatní zahynulo? Co se stalo během těch několika prvních minut a hodin dne, kdy se navždy změnil celý svět? V hodinovém dokumentárním filmu skládají vědci dohromady dosud nejpřesnější podobu toho, co se opravdu stalo.


7. 1., 18.00 hod. – Vrahové za mřížemi (1. díl)

David Wilson je profesorem kriminologie na univerzitě v Birminghamu ve Velké Británii. Metodologii výzkumu chování, kterou vyučuje své studenty, v tomto dokumentárním seriálu aplikuje na chování usvědčených sériových vrahů. Díky tomu v plné míře odhaluje odpornost činů spáchaných nejznámějšími anglickými zabijáky.


7. 1., 19.00 a 19.30 hod. – S kým to sakra žiju? II (Policajt nebo rošťák; Admirálova žena)

Druhá série neuvěřitelných příběhů o lidech, kteří netušili, co je jejich partner opravdu zač. Skoro všechny se staly nic netušícím ženám. Seriál přináší šokující překvapení, když zjistíte, že vaše drahá polovička je kriminálník či zločinec a jaké ohavnosti páchá po vašem boku.


7. 1., 20.00 hod. – Soukromý život evropských savců: Kočka divoká evropská

Kočka divoká evropská je málo známým divokým zvířetem. Jednak je velmi plachá i nenápadná a navíc více či méně stejně nepředvídatelná jako její příbuzná kočka domácí. Přesto je samostatným zvířecím druhem s vlastními morfologickými charakteristikami, jako je obkroužený ocas nebo černý pruh v srsti okolo krku. Kočka divoká evropská v podstatě představuje zvláštní druh kocoura s životem opředeným záhadami. Seznamte se zblízka s malým masožravcem, jehož velikost v člověku nevzbuzuje strach, a neagresivním dravcem, který si nezaslouží, aby byl vyhuben.


7. 1., 21.00 hod. – Tajemný život čmeláků

Jsou baculatější, více ochmýření a méně uspěchaní než jejich sestry včely. Jsou mnohem méně agresivní a budí více obdivu než jejich sestřenice vosy. Na rozdíl od včel medonosných se tomuto socializovanému druhu hmyzu nedostalo příliš pozornosti odborníků, a to i přesto, že se čmeláci vyskytují v oblastech s mírným podnebím od severní hemisféry po Jižní Ameriku. Některé z tropických druhů zakládají kolonie, které přežijí několik let. Jiné čeká zkáza, protože do dalšího léta přežívají jenom nově narozené královny. Makro a vysokorychlostní kamery umožňují, abychom se díky tomuto snímku stali svědky chování čmeláků, porozuměli jejich stavbě těla a všimli si, jak jedinečné jsou jejich schopnosti. Díky tomu všemu nás tihle malí poslíčci jara nechají stát s pusou dokořán.


8. 1., 21.00 hod. – Záhada zmizelého špionážního letounu

Vychutnejte si napínavý příběh o švédském vojenském letounu DC-3, který v roce 1952 zmizel nad Baltským mořem. Více než o třicet let později bylo odhaleno, že se zmizelé letadlo vydalo na tajnou špionážní misi, a bylo potvrzeno, že ho sestřelil jeho sovětský předchůdce. Vrak letounu se nikdy nenašel a osmičlenná posádka zůstala nezvěstná až do roku 2003, kdy se kapitán SAS Anders Jallai rozhodl ztracené špionážní letadlo najít. Dokumentární film Záhada zmizelého špionážního letounu vznikal přímo na místě a zachycuje vše, k čemu během hledání došlo, od prvních nezdarů až po závěrečný triumf.


9. 1., 21.00 hod. – Obří ryby Amazonky

Jsou ryby a pak jsou RYBY. V kalných vodách na nejrůznějších místech po celém světě číhají bizarní obři – druhy ryb takových velikostí a podivných vzhledů, až z toho jde hlava kolem. Ekolog Zeb Hogan se snaží zachránit největší sladkovodní rybu na světě a díky tomu se mu dostal do rukou obrovský sumec z Mekongu. Ale je tento nádherný exemplář skutečně tím největším, na co ve světových sladkých vodách můžete narazit? Přidejte se k Zebovi, který se rozhodl přijít této otázce na kloub, a vyrazil na zvláštní rybolov jihoamerické konkurence!


10. 1., 18.00 hod. – Starověké objevy IV (Neuvěřitelné námořní stroje)

Ve čtvrté řadě úspěšného dokumentárního seriálu dojde na další starověké objevy. Ve třinácti epizodách se postupně podíváme na různé stroje, zbraně a mučící nástroje, ale i děsivé lékařské metody, tajné agenty, elitní jednotky dávnověku či vzpoury a revoluce. Dnešní vědci a experti pomocí vyšetřovacích technik prozkoumají skutečnou sílu dávných zbraní a strojů, podívají se na zoubek tomu, co předcházelo dnešním běžně používaným nástrojům, i co ovlivnilo dnešní chod dějin.


10. 1., 19.00 hod. – Kleopatra: Portrét vražedkyně

Kleopatru, poslední vládkyni Egypta, známe jako milenku, svůdnici a odvážnou i mazanou královnu. Ve městě Efez, které leží tisíc mil od Kleopatřina Egypta, se v jedné zvláštní hrobce našla jedna kostra. Po náročném vyšetřování s použitím detektivních metod se archeologům podařilo získat důkazy o tom, že kostra patří oběti vraždy. Vědci věří, že objevili pozůstatky Kleopatřiny sestry – zavražděné Markem Antoniem a samotnou Kleopatrou. Jestli se nemýlí, jde o první nalezené pozůstatky zástupce Kleopatřiny dynastie Ptolemaiovců v historii. Dokumentární film Kleopatra: Portrét vražedkyně je příběhem o incestu, intrikách a sourozenecké rivalitě. Vystupuje v něm Kleopatra, její milenci Julius César a Marcus Antonius a odehrává se na pozadí dvou divů starověkého světa. Toto je Kleopatra v podobě, v jaké jste ji nikdy předtím neviděli a její Portrét vražedkyně.


10. 1., 21.00 hod. – Pantanal (Moře trávy)

Širé brazilské mokřady podléhají rozmarům tropické sezony a neustále se mění, roztahují a zase zmenšují skoro jako pomalu tlukoucí srdce. Z moře zvlněné trávy se každý rok na několik krátkých měsíců za zvláštních okolností stává skutečné moře. A dochází k pozoruhodné explozi života. Brazilské mokřady jsou domovem tak exotických a obávaných zvířat jako anakonda, jaguár a piraňa, ale žije tady také kapybara nebo vydra obrovská. K tomu připočtěte hejna ryb, jež povodeň osvobodila z řek ohraničených břehy, a tak vyráží na pravidelnou každoroční migraci do jiných končin. Nebo číhající kajmany, kteří mají poněkud jiné plány, co se nepřeberného množství jídla týče. Dokumentární film Pantanal, plný dosud nevídaných záběrů brazilské vodní idyly v bujném srdci přírody, je vzácnou příležitostí objevit jedno z posledních panenských míst na naší planetě.


11. 1., 19.00 hod. – Vojenská výzbroj I (Odstřelovačská puška)

Dokumentární seriál Vojenská výzbroj se zblízka zabývá různými zbraněmi napříč dějinami. Vojenské technologie se díky geniálně nespoutaným nápadům a zkušenostem z bitevních polí postupně vyvíjely od katapultů až po střely naváděné laserem. Složité okolnosti toho, jak se všechno dělo, nepřestávají fascinovat.



www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky:

premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 4. 1. 2015


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/vQAW97 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.01.2015 • Premiéra seriálu FARGO dnes, 28. 1. 2015 na AMC [ 1 ]
06.01.2015 • Regionalnitelevize.cz odvysílá Cestoskop z válečné Ukrajiny
03.01.2015 • Nedělní Život naostro na Prima ZOOM – Cesty hrůzy i Masožravec
02.01.2015 • Anglický FA Cup na NOVA Sport a VOYO
01.01.2015 • Lednové filmové lahůdky na Cinemaxu
30.12.2014 • Nalaďte si v lednu na National Geographic Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist