CS film TV připomíná Josefa Kemra a Janu Brejchovou
Autor: ČS Filmová společnost , e-mail: info@csfilm.cz Přidané: 12.01.2015

Speciálními tematickými večery připomene v lednu CS film TV dvě významná data spojená s legendárními postavami českého filmu, a sice s Josefem Kemrem a s Janou Brejchovou.


Večer 15. ledna, v den úmrtí Josefa Kemra (15. 1. 1995), odvysílá CS film TV dva celovečerní a jeden krátký film s tímto hercem v jedné z hlavních rolí a navíc mu věnuje magazín Filmových novin. Jde o filmy Pasáček z doliny (20:00 hod., režie František Vláčil) a Vinobraní (22:00 hod., režie Hynek Bočan) a o krátkometrážní Zlepšovák (23:40 hod., režie Petr Schulhoff).

Magazín Filmových novin s Josefem Kemrem bude mít premiéru ve 21:50 hod.


Na narozeniny Jany Brejchové 21. ledna uvede CS film TV dva celovečerní filmy: Vyšší princip (20:00 hod., režie Jiří Krejčík) a Návrat ztraceného syna (22:00 hod., režie Evald Schorm), v nichž si naše přední herečka zahrála výrazné role. Divákům rovněž nabídne magazín Filmových novin (21:50 hod.), ve kterém bude Jana Brejchová tou hlavní postavou.

CS film TV přeje Janě Brejchové hodně zdraví a vše nejlepší.


Československá filmová společnost

CS film TV nabízí každou druhou hodinu celovečerní český nebo slovenský film. Opírá se o promyšleně a vyváženě namíchaný programový mix, kterým se nemůže pyšnit žádná podobná televize: filmová dramata, komedie, detektivní příběhy, perly ze zlatého fondu české kinematografie, obnovené premiéry filmů slavné české vlny šedesátých let, filmy na přání. Programová skladba je dále doplňována o Filmové noviny (denní zpravodajství ze světa filmu), o zapomenuté i věčně živé Filmové písničky, podvečerní okénko dětských animovaných filmů a také o filmy o filmu a filmové soutěže. Těší se dlouhodobě rostoucí oblibě, zvláště ve věkové skupině 35 až 64 let. Vysílá denně ve všech významných českých a slovenských kabelových, satelitních a IPTV televizních sítích.


PhDr. František Malina, Československá filmová společnost

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21254/cs-film-tv-pripomina-josefa-kemra-a-janu-brejchovou/