Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 09:13:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - TV tipy | Články
 

Dobrodružství a poznání s Prima ZOOM ve 4. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.01.2015



Na Prima ZOOM nás ve 4. týdnu čekají velikáni přírody, architektury i historie. Nebude chybět drama na dovolené a s lovci bouří. Dáte si velrybí dvojboj, odhalíme další tajemství nejlepšího přítele člověka a neodpustíme si také kouzla. Velkolepá Prima ZOOM!


Dokumentární skvosty pro vás: zažijte Pandy v divočině, jedny z nejoblíbenějších zvířat; vydejte se na cestu s Lovci bouří a zažijte meteorologii na vlastní kůži; poznejte Tajný život psů, kteří nám žijí bok po boku už tisíce let; Kouzla Davida Blainea: Závrať – naservírujeme vám další excelentní, úchvatnou dávku magie a iluzí a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM.


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 hod. a 20.00–22.00 hod.:

19. 1. 19.00 – Pandy v divočině

Díky černobílému kožíšku a roztomilosti jsou pandy jedním z nejoblíbenějších zvířat. Jenže prakticky nikdo nikdy nenatočil jejich život v divočině. Kamery tvůrců dokumentárního filmu Pandy v divočině poprvé zachytily tato zvířata v jejich přirozeném prostředí. Díky tomu můžeme z bezprostřední blízkosti a všech myslitelných úhlů sledovat půvabné zrození malé pandy ve vysoko položené jeskyni v horách Qinling ve Východním Himálaji a hřejivou lásku, kterou chová samice pandy ke svému mláděti. Ale také divoké a dravé střety mladých pandích samců, kteří s přicházejícím jarem začínají soupeřit o budoucí družky, nebo drsné podmínky přežití panující v zasněžených horách během zimního období. Tedy scény ze života pand, jaké nikdy nedokáže nabídnout žádná zoologická zahrada na světě.


19. 1. 20.00 – Katastrofální dovolené II (1. díl)

Dvoumetrový aligátor kousne turistu v Coloradu přímo do tváře. Kvůli náhlému poryvu větru babička z Kalifornie spadne během svého prvního seskoku padákem. Řidič sněžného skútru se v Montaně pokouší uniknout lavině. Podomácku vyrobená lanovka v Maine se nečekaně přetrhne. Vítězka soutěže ve vytváření soch z ledu v Rusku se nešťastnou náhodou zapálí. Patnáctimetrový balon v podobě soba s červeným nosem Rudolfa se během slavnostní vánoční přehlídky ve Virginii neplánovaně vyfoukne. To je jenom vzorek nešťastných událostí, které zachycuje druhá řada dokumentárního seriálu Katastrofální dovolené.


19. 1. 21.00 a 21.30 – Lovci bouří (Tornáda na východě Oklahomy; Tornáda v Iowě)

Nejsou to typičtí lovci bouří – zaměřují se na rychlé a vyloženě improvizované akce. Nepoužívají žádné technologicky vyspělé vybavení, žádné vynálezy ani antény. Po ruce mají jenom mobil a mapu. Oblohu zato dokážou číst jako v knize, a proto si zvykli spoléhat čistě jenom na vlastní vzdělání a instinkt. A kromě toho, že nás, diváky, ve svém dokumentárním seriálu vtáhnou do srdce divokého počasí, navíc nám prozradí a poučí nás o velkém množství zajímavých meteorologických faktů. Simon Brewer a Juston Drake jsou Lovci bouří.


20. 1. 21.00 – Velikáni gotiky: Dosáhnout k nebesům – 1. část

Díky velkolepé architektuře katedrál a často i jejich excesům se dnes dá zpětně sledovat historie celé Velké Británie i aspirace a ambice místních křesťanů. Prohlédněte si různé styly stavitelství, které jsou sice na dosah ruky, ale ať už jde o velikány gotiky v Liverpoolu nebo Coventry, jeden od druhého se liší. Pokrývají totiž celou dlouhou dobu od normanské vznešenosti až po dnešní odvážné moderní interpretace. Dokumentární film Velikáni gotiky: Dosáhnout k nebesům zároveň odkrývá komplikované, nebo dokonce tajuplné pozadí vzniku a stavby nejslavnějších katedrál: Cantebury byla první gotickou katedrálou v celé Británii a znamenala začátek architektonické revoluce a její základy sahají až k nejslavnější vraždě středověku.


21. 1. 20.00 – Záhady přírody II (Sloní hřbitov)

V květnu 2007 došlo v indickém státě Západní Bengálsko k záhadné události – ve vyschlém řečišti byla nalezena rodinná skupina posvátných zvířat, slonů. Když dorazili úředníci ze správy lesů na místo, bylo už vyschlé koryto řeky plné více než tří tisícovek zvědavců. V Indii jsou sloni uctíváni jako posvátná zvířata, lidé jim přinášeli květiny a modlili se za ně. Všichni chtěli vědět, proč sloni zemřeli. Úředníci zjistili, že se jedná o dvě dospělé samice, jednu dospívající samici a dvě mláďata. Sloni neměli žádná viditelná zranění nebo příznaky nemoci či otravy, pytláctví bylo také vyloučeno. V minulosti zemřelo v Indii několik slonů po zásahu elektrickým proudem, ve vyschlém řečišti ani blízkém okolí však žádné elektrické vedení není. Mohl snad slony zabít blesk, když se nad ránem prohnala krajinou prudká bouře?


23. 1. 20.00 – Velká podmořská dobrodružství II (Kosatka dravá)

Již od pradávna děsil námořníky tvor, který si možná ne tak zcela právem vydobyl pověst nebezpečného zabijáka – kosatka dravá, ikona oceánů, černobílý tvor, jehož hřbetní ploutev dorůstá délky 2 metrů a tělo až 9 metrů. Probereme život kosatek, zejména jejich známé volání, a také dialekty jednotlivých rodin. Vyslechnete si příběh, kdy hejno kosatek zachránilo vyčerpaného jelena, který chtěl přeplavat vodní kanál. Můžeme jen konstatovat, že kosatky jsou vysoce společenští tvorové.


23. 1. 21.00 – Velrybí hlídka

Velrybí hlídka je dokumentární film o neobyčejné, strastiplné cestě 17 tisíc keporkaků, kteří opouštějí svá letní loviště v antarktických vodách a vydávají se na místo páření v tropické oblasti u západního pobřeží Austrálie. Je to cesta, již keporkaci podnikají už několik tisíc let. Zároveň je to cesta plná útrap a nebezpečí. Divoké zimní bouře také dokážou napáchat velké škody, ale největší ohrožení pro keporkaky představuje člověk – potenciálně smrtící labyrint pastí v podobě sítí, bójí a lan. Zaplést se do nich může znamenat pomalou a bolestivou smrt. Naštěstí je tady elitní tým přírodovědců vedený zkušeným veteránem a zachráncem velryb Dougem Coughranem, který je vždy v pohotovosti. Říkají si Velrybí hlídka.


24. 1. 19.00 – Příběhy starých Egypťanů (Bitva u Megidda)

Nejambicióznější mini série o starověkém Egyptě, který kdy vznikl, je plný skvělých herců, dramatických scén i povedených digitálních efektů ve filmové kvalitě. Příběhy starých Egypťanů vyprávějí o historii slavné říše z pohledu jejích obyčejných obyvatel. Každý ze čtyř dílů je průřezem celou společností v době klíčových změn v historii – od vzniku impéria přes ztrátu nezávislosti až po závěrečný rozkvět egyptské civilizace na březích Nilu.


24. 1. 21.00 – Tajný život psů

Není pochyb, že my, lidé, psy přímo zbožňujeme. Člověk a šelma psovitá žijí bok po boku už tisíce let. Ale kolik toho o svém nejlepším příteli skutečně víme? Tajný život psů využívá špičkový um zdatných kameramanů k tomu, aby se naším nejoblíbenějším společníkům dostal nejen pod srst, ale i pod kůži. Zjistěte více o jejich super smyslech nebo neobyčejném chování a nezpochybnitelné loajalitě. Ze všeho nejvíce se však tento dokumentární film zabývá zvláštním vztahem mezi psem a člověkem. Dozvíte se nové zajímavosti o tom, že nám psi rozumí, mají nás rádi a v některých případech můžou svým páníčkům zachránit nebo prodloužit život. Tento dokument dokazuje, že evoluční úspěch tohoto druhu je oboustranně prospěšný. Navíc sleduje životní cestu titulních hrdinů od štěňátka až k mateřství a vypráví několik úžasných příběhů o tom, jak se psi ze slepých a hluchých novorozenců mění v neobyčejně sofistikovaná zvířata.


25. 1. 20.00 – Kouzla Davida Blainea: Závrať

Představte si, že stojíte na celých třicet metrů vysokém a pouhého půl metru širokém pilíři uprostřed Bryant Parku ve městě New York. A to po dobu 36 hodin bez jakéhokoli jištění. Vítr zuří, tělem se rozlévá bolest a s ní přichází také halucinace. David Blaine to dokázal a v dokumentárním filmu Závrať z cyklu Kouzla Davida Blainea znovu servíruje excelentní, úchvatnou dávku magie a iluzí. Dole se srocují davy, které žasnou a sledují kaskadérský kousek, během něhož by jediné zaváhání nebo chvilka spánku znamenaly nevyhnutelnou a jistou smrt. Vydrží?


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky:

premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 18. 1. 2015


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/UWgW2u Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.01.2015 • Tajemný život čmeláků na Prima ZOOM
02.01.2015 • Tipy na víkend 3. 1. – 4. 1. 2015
31.12.2014 • Extra tip na Film+: Agenti dementi 2
26.12.2014 • Tipy na víkend 27. 12. 2014 – 28. 12. 2014
24.12.2014 • Extra tip na Film+: Pokojný bojovník
19.12.2014 • Tipy na víkend 20. 12. 2014 – 21. 12. 2014

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist