Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 16:29:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Václav Moravec se zaměří na stav duše - jeho Fokus odstartuje z Bohnic

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 19.01.2015


Václav Moravec představí už v úterý 3. února v České televizi svůj nový pořad. Cílem Fokusu Václava Moravce s podtitulem Lidé a proměny doby je zaměřit a analyzovat naléhavá témata, která utvářejí podobu společnosti, ale většinou unikají denní agendě médií. Dvouhodinový pořad bude Česká televize vysílat jednou měsíčně na ČT24, vždy živě a vždy z místa, které s aktuálním problémem souvisí.


„Zpravodajství České televize funguje jako celek, ve kterém jednotlivé pořady zkoumají a popisují konkrétní témata z různých úhlů pohledu a s různou hloubkou analýzy. Fokus Václava Moravce se bude věnovat takovým problémům, které často při řešení aktuálního dění opomíjíme nebo ani nevnímáme, jakkoli zásadní jejich vliv je. Fokus se tak stane živnou půdou a zdrojem témat nejen pro tradiční Otázky Václava Moravce, ale i velmi vhodně doplní stávající soubor zpravodajsko-publicistických pořadů České televize,“ říká generální ředitel Petr Dvořák.

Fokus VM navazuje na dlouholetou zkušenost Václava Moravce s vedením politických debat a volebních speciálů. „Chceme, aby na témata Fokusu, kterými budou obecně neduhy a nemoci evropské a západní civilizace i české společnosti, právě Otázky navazovaly," nastiňuje koncept Václav Moravec a dodává: „Ve Fokusu budou naši hosté nastolená témata analyzovat a navrhovat řešení. Do Otázek pak budeme zvát odpovědné představitele, kteří mají kompetence problémy řešit, ale neřeší je. A my se jich budeme ptát proč.“

Prvním tématem, které 3. února Fokus VM otevře, je stav duše. Hosty pozvanými do psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích budou neuropatolog a spisovatel František Koukolík, biskup Václav Malý, ředitel bohnické nemocnice Martin Hollý, adiktolog Michal Miovský či spisovatel Josef Formánek a do diskuse se zapojí rovněž odborné publikum. Pořad propojí reportáže dokumentující stav duše a její léčbu. Jednou z těchto sond bude například rozhovor s matkou schizofreničky, která útočila ve Žďáru nad Sázavou.

„Myslím, že Fokus může rozpoutat zásadní diskuzi. Chtěl bych, abychom nejenom nabídli ucelený pohled na dané téma, ale především rozproudili debatu s diváky. A to již před vysíláním skrze sociální sítě, během něj a zejména po něm, kdy doufáme, že bude diskuse nejen pokračovat, ale dokonce eskalovat. Věřím, že toto je nový rozměr, který Česká televize, jako televize veřejné služby, může a má nabízet,“ vysvětluje Václav Moravec.


Fokus VM se rozjel i po sociálních sítích

Fokus VM tak bude ojedinělý nejen prostředím, odkud se jednotlivé díly budou vysílat, ale i orientací na diváky, a to nejen přímo na místě, ale především skrze sociální sítě. „Sociální sítě se stanou prodlouženým prostorem Fokusu. Umisťovat na ně budeme exkluzivní obsah, který se jinde neobjeví, infografiky, statistiky, materiály ze zákulisí. Už teď komunikujeme nejen na Facebooku, Twitteru a Instagramu, ale jako jedni z prvních i prostřednictvím Snapchatu, který nyní baví především současnou generaci teenagerů," doplňuje Moravec. Na názory diváků bude tým Fokusu reagovat i během přímého přenosu.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/NffSLt Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.01.2015 • Rivalita mezi ženami a muži se vrací v sobotu večer na TV Prima
20.01.2015 • Oscarové filmy i Arnošt Lustig připomenou výročí osvobození koncentračního tábora Osvětim
16.01.2015 • Nové díly Znamení koně jsou o lásce ke koním, ale také o tvrdém byznysu
14.01.2015 • Sedmapadesát Českých lvů si mohou odnést filmy koprodukované ČT, dva z nich uvede nyní v premiéře
14.01.2015 • Fenomenálny úspech seriálu Horná Dolná a komédie Babovřesky!
13.01.2015 • V pátek startuje na svazích lyžařská soutěž o účast na Mistrovství České republiky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist