Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 11:53:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

TV KINOSVĚT nabídne krimi, tajemství medicíny, smrtící živly a ještě více záhad a paranormálních jevů

  Autor: Československá filmová společnost , e-mail: info@kinosvet.cz Přidané: 27.01.2015


TV KINOSVĚT, televize dokumentárních a hraných filmů, se rozhodla v programovém schématu v roce 2015 posílit divácky nejoblíbenější žánr, a to záhady a napětí. Od 23. února postupně nasadí ve svých tematických programových blocích rozdělených na Záhady a tajemno, Paranormální jevy a Krimi a katastrofy české premiéry devíti amerických dokumentárních sérií.


Jedná se o seriály Smrtící živly, Expedice se špatným koncem (katastrofický žánr), FBI: velké případy (kriminální žánr), Diagnózy X (mystery a medicínský žánr), Paranormal, Svět záhad, Znamení ďábla a Severská mystéria (mystery žánr). Ve své televizní premiéře navíc uvede i německou sérii Pátá dimenze (mystery žánr) a americkou sérii Kosmos – Vesmírná odysea s Carlem Saganem (vesmír).

„Vsadili jsme především na záhady a napětí, tedy na žánr, který patří na placených televizních kanálech co do divácké obliby mezi nejrychleji rostoucí. Naši diváci ovšem mají špičkové pořady tohoto žánru zdarma. Často se jedná o až šokující záležitosti. A je jedno, zda řádí tsunami nebo možná ďábelské síly,“ říká Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, která TV KINOSVĚT provozuje.

Diváci se mohou dále těšit na unikátní minisérii Předpověď počasí pro rok 2050 z filmotéky Světové meteorologické organizace a na řadu samostatných dokumentů, například Hitler a okultismus či Svobodní zednáři a ztracený symbol. Průběžně vysílaná série V boji sledující nasazení a aktivity armády USA bude doplněna o nový, volně skládaný dokumentární Magazín Severoatlantické aliance. TV KINOSVĚT rovněž uvede nové řady sérií Záhady vesmíru z filmotéky ESA a Skryté poklady z filmotéky UNESCO.

Tolik ve stručnosti jarní nabídka TV KINOSVĚT. Její sledovanost od září minulého roku pravidelně roste. Denně ji sleduje okolo 100 000 diváků.


FBI: Slavné případy (FBI: Criminal Pursuit, USA) je průkopnický seriál, který přibližuje práci agentů této organizace. Diváci se mohou těšit na odhalení těch nejvíce sofistikovaných zločinů – od podvodů, teroru až po vraždy.

Seriál Smrtící živly (Full Force Nature, USA) zachycuje ničivou sílu hurikánů, lavin, záplav, tsunami a dalších pohrom, které proměňují tvář světa i lidské životy. Nabízí očitá svědectví i autentické záběry z místa katastrof. Série Expedice se špatným koncem (Expeditions to the Edge, USA)se věnuje výpravám vědců a soukromníků, které doprovázela smrt, nebo katastrofy.

Seriál Diagnózy X (Diagnosis X, USA) natáčený se skutečnými lékaři i se známými herci pak mapuje záhady medicíny založené na skutečných případech. Takových, kde by možná neuspěl ani doktor House!

Série Paranormal (Missing Link, USA) hledá chybějící články mezi realitou a nadpřirozenem a zkoumá historické a přírodní anomálie a paranormální jevy: mino jiné poltrgeisty, nadpřirozená úmrtí, hony na čarodějnice či satanisty.

Seriál Svět záhad (Mysterious Worlds, USA) řeší tajemství spjatá s vampyrismen, starodávnými proroctvími nebo třeba s kruhy v obilí. Jde o propracované podvody nebo o zprávy shora?

Znamení ďábla (Beyond Human Limits, USA): exorcismus a vymítání ďábla, šokující práce s tělem, stigmata a podobně. Jsou jevy vymykající se vysvětlení projevem nadpřirozených, ať už božských či ďábelských sil, nebo psychickými projevy?

V sérii Severská mystéria (Northern Mysteries, USA) zkoumá moderátor Kenneth Walsh záhadná zmizení, fantastická setkání a další podivné skutečnosti a skryté legendy spjaté se severskými zeměmi.

Předpověď počasí 2050: Meteorologové a televize řady zemí světa, od USA přes Brazílii až po Německo či Namibii, vytvořili na popud Světové meteorologické organizace krátké videopředpovědi pro vybrané zářijové dny 2050. Předpovědi z budoucnosti nejsou optimistické:Spojené státy: přepokládáme hurikány na východním pobřeží a vlna veder zasáhne Chicago….Island:I nadále očekáváme vyšší teploty a déšť místo sněhu….

Série Pátá dimenze (Dimension PSI, Německo)se věnuje takovým otázkám jako: Je možné číst myšlenky? Kontaktovat mrtvé? Být zrozen v jiném životě? Ovlivňují tento svět nadpřirozené síly? Tisíce lidí věří, že ano a vědci z celého světa se snaží objevit pravdu o záhadných úkazech.

V seriálu Vesmírná odysea (Cosmos, USA) vezme diváky známý, dnes již zesnulý Carl Sagan na cestu nekonečným vesmírným oceánem a mimo jiné je zavede do oblasti galaxií vzdálených až osm miliard světelných let

TV KINOSVĚT je neplacená televize, která pokrývá na 85 % populace v České republice. Je ji možné dále sledovat v kabelových a v IPTV sítích, v terestrické regionální síti č. 4, která pokrývá Prahu, Středočeský kraj a Mostecko a denně od 20:00 hod do 22:00 hod. rovněž na satelitní platformě Skylink.


František Malina, Československá filmová společnost



Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/u5j3ne Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.01.2015 • Premiéra seriálu FARGO dnes, 28. 1. 2015 na AMC [ 1 ]
27.01.2015 • WATAHA - nový kriminální seriál z produkce HBO
26.01.2015 • Objevujte v únoru přírodu na Nat Geo Wild
22.01.2015 • Jak se stát z hráče počítačových her profesionálním závodním jezdcem?
21.01.2015 • NEPLEŤTE SI KRIMINÁLKY - Kriminálka Miami, Námořní vyšetřovací služba, CSI, NCIS…
19.01.2015 • Vzrušující Rok mistrů 2015 na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist