Úspěchy českého biatlonu poutají diváky
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 27.01.2015
Nedělní biatlonová štafeta žen se stala nejsledovanějším biatlonovým přenosem závodů Světového poháru v historii ČT. Zisk stříbrných medailí českých biatlonistek vidělo průměrně 705 tisíc diváků a tedy 27 % všech, kteří se v neděli odpoledne dívali na televizi. Dopolední štafeta mužů pak byla historicky druhým nejúspěšnějším přenosem Světového poháru.


„Spolu se zvyšující se atraktivitou biatlonu u české veřejnosti stoupá i zájem diváků. Sledovanost jednotlivých podniků Světového poháru od nového roku kontinuálně roste. Zatímco závody v Oberhofu zpočátku ledna sledovalo průměrně tři sta pět tisíc diváků, v Ruhpoldingu jich bylo již tři sta devadesát tisíc a tento víkend v Anterselvě dokonce čtyři sta devadesát pět tisíc. Průměrná sledovanost biatlonu se zvyšuje i v mezisezónním srovnání,“ komentuje vedoucí Výzkumu programu a auditoria České televize Renata Týmová.

Nedělní přenos ženské štafety sledovalo v průměru 705 tisíc dospělých diváků. Štafetu mužů vidělo 519 tisíc diváků (při podílu na publiku 23,8 %).


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21303/uspechy-ceskeho-biatlonu-poutaji-divaky/