Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:15:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Soutěž ASTRA Talent zná své vítěze

  Autor: SES/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 27.01.2015


Čtvrtý ročník dětské výtvarné soutěže ASTRA Talent, kterou pořádala společnost SES ASTRA (NYSE Paris Euronext a Luxembourg Stock Exchange: SESG) v 9 zemích v regionu střední a východní Evropy již zná své vítěze. Poroto složená z umělců a učitelů umění vybrala dvanáct vítězných kreseb. Stejně tak bylo oceněno dalších šest dětí, jejichž kresby získaly nejvíc hlasů v hlasování veřejnosti.


Soutěž probíhala konkrétně v České republice, Bulharsku, Chorvatsku, Maďarsku, Polsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku a Rumunsku.

Vítězné obrázky si můžete prohlédnout na http://www.astratalent.eu/vyhry/. Z českých účastníků v soutěži uspěla Sára Zahradníková s obrázkem „Jeníček a Astra“.

V loňském roce si mohly děti vybrat jakékoliv téma se satelitní tématikou a naplno tak předvést svoji kreativitu Talentová soutěž ASTRA Talent probíhala od 1. října do 30. listopadu 2014 a zúčastnit se mohli všichni mladí umělci ve věku od 8 do 15 let.

Celkově bylo do soutěže pozváno 944 škol ze všech účastnických států. Za každý nahraný obrázek na webové stránky soutěže ASTRA daruje 1 euro chorvatskému Červenému kříži, čímž chce přispět k podpoře vzdělávání dětí základních škol v oblastech postižených loňskými povodněmi v Chorvatsku, Srbsku a Bosně a Hercegovině.

První ročník soutěže ASTRA Talent se uskutečnil v roce 2011 za účelem pomoct vybraným neziskovým organizacím a podporovat děti v základních školách, aby se dozvěděli o technologického vývoje prostřednictvím umění.

„Soutěž ASTRA Talent si za dobu svého fungování vybudovala renomé a každý rok se nám sejde více a více přihlášených obrázků. Letošní rekordní počet přihlášek nás těší o to více, že se zároveň sešlo tolik umělecky povedených kreseb, které vykazovaly vysokou uměleckou kvalitu. Zároveň představují nezanedbatelný příspěvek k důležité činnosti chorvatského Červeného kříže“, vysvětluje Barbara Uzunowa-Drymer, ředitelka marketingu společnosti SES v regionu CEE.

"Podpory společnosti SES ASTRA si velmi vážíme stejně jako široké podpory mladých umělců, kterým velmi děkujeme za účast. Jejich tvořivost nám pomáhá přinášet pomoc potřebným,“ říká prohlášení vydané chorvatským Červeným křížem.

V průběhu dvouměsíčního trvání soutěže navštívil stránky www.astratalent.eu rekordní počet uživatelů, ten činil 82 825 unikátních návštěvníků a celkově bylo zobrazeno 3 905 521 stránek.


SES Astra na sociálních sítích:

Twitter: https://twitter.com/SES_Satellites
Facebook: www.facebook.com/ASTRA.CZSK
YouTube: www.youtube.com/SESVideoChannel
Blog: www.ses.com/blog
SES galerie: www.ses.com/4245221/library


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje více než 50 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. Skupina SES (kód na burzách NYSE Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na www.ses.com.


O Chorvatském Červeném kříži

Chorvatský Červený kříž je národní organizací Červeného kříže Chorvatské republiky se sídlem v Záhřebu, který uznala vláda Chorvatské republiky, Mezinárodní výbor Červeného kříže (ICRC) a Mezinárodní federace Červeného kříže a organizace Červený půlměsíc (IFRC). Chorvatský Červený kříž poskytuje své služby prostřednictvím národní organizace v Záhřebu a 130 poboček Červeného kříže, které jsou právnickými osobami působícími v okresech, městech i obcích. Chorvatský Červený kříž je nezávislou nevládní organizací poskytující služby a činnosti s cílem pomáhat lidem v nouzi. V rámci své každodenní činnosti se Chorvatský Červený kříž stará o ochranu a zlepšování zdraví, sociální péči a vzdělávání v oblasti zdraví a humanitární pomoci a propaguje mezinárodní humanitární právo a ochranu lidských práv. Chorvatský Červený kříž se řídí sedmi základními zásadami Mezinárodního Červeného kříže a hnutí Červený půlměsíc: humanita, nestrannost, neutralita, nezávislost, dobrovolná služba, jednota a univerzálnost.


Marek Němec, PRAM Consulting, 27. 1. 2015


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/b3XsDS Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.12.2014 • PF 2015
24.12.2014 • Šťastné a veselé Vánoce vám přeje satCentrum!
05.09.2014 • Telekom rozchodí technológie pod značkou Pôjdeto
14.07.2014 • Vyhlásenie k technickým problémom počas finále MS
15.05.2014 • RTVS: Bránime právo divákov na bezbariérový a bezplatný prístup k HD obsahu
11.05.2014 • RTVS umožnila verejnú projekciu prenosov z hokejových MS 2014

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist