Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 05:51:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Únorové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.01.2015


V únoru uvidíme na placeném filmovém satelitním a kabelovém kanálu HBO v Nedělních premiérách filmy HOBIT: ŠMAKOVA DRAČÍ POUŠŤ, ZLODĚJKA KNIH, GRANDHOTEL BUDAPEŠŤ a PHILOMENA. Tipem měsíce bude šestidílný krimiseriál produkce HBO Europe WATAHA. Nenechte si dále ujít český film ZEJTRA NAPOŘÁD a snímky FOO FIGHTERS: SONIC HIGHWAYS – OSM LEGEND, MINULOST, NEBRASKA, POD KŮŽÍ a také ceremoniál THE EE BRITISH ACADEMY FILM AWARDS 2015...



Tip měsíce:

WATAHA

Šestidílné kriminální drama, které v produkci polské HBO realizoval tandem Kasia Adamiková a Michał Gazda, začíná bombovým útokem. Ten zabije příslušníky pohraniční stráže dislokované v Bukovských vrších. Přežije pouze jediný muž – kapitán Rebrow, který při tragédii ztratí přítele i milovanou Ewu. Snaží se na vlastní pěst odhalit motivy zločinu a zjistit, kdo za ním stojí. Oficiální vyšetřování je ale v rukou úředníků státního zastupitelství...

Úterý 10. února ve 21:00 hod., dále následující úterý ve 21:00 a ve 21:25 hod.



Nedělní premiéry

HOBIT: ŠMAKOVA DRAČÍ POUŠŤ (The Hobbit: The Desolation of Smaug)

Pokračování adaptace Tolkienovy knihy Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky líčí další dobrodružství Bilbo Pytlíka a jeho druhů. Titulní hrdina spolu s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky absolvuje nebezpečné putování, jehož cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království. Skupinka potká kožoměnce Medděda a v lese plném nástrah se střetne s houfem obřích pavouků. Když se jim podaří uniknout ze zajetí záludných elfů, pokračují k Jezernímu městu a nakonec až k pověstné Osamělé hoře. Otevřou tajný vchod a Bilbo ukradne Šmakovi vzácnou relikvii. Drak poté svede s trpaslíky rozhodující bitvu...

2013 | 155 minut | 12 | fantasy
Režie: Peter Jackson
Hrají: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Stott, Graham McTavish

Neděle 1. února 2015 ve 20:00 hod.


ZLODĚJKA KNIH (The Book Thief)

Titulní postavou americko-německého dramatu – realizovaného podle stejnojmenného bestselleru australského spisovatele Markuse Zusaka – je dospívající dívka, jež se během druhé světové války octne v pěstounské péči manželů v německém maloměstě. S pomocí nové rodiny a židovského uprchlíka Maxe, kterého ukrývají před nacisty ve sklepě, se naučí číst. Síla slov a literárních příběhů znamená pro ohroženou dvojici možnost úniku před válečnými krutostmi. Vnímavé hrdince nakonec pomůže přežít... Retro o síle ducha líčí každodennost slušných lidí, vržených do absurdní doby teroru a masového vyhlazování.

2013 | 126 minut | 12 | válečné drama
Režie: Brian Percival
Hrají: Geoffrey Rush, Emily Watson, Sophie Nélisse, Ben Schnetzer, Nico Liersch

Neděle 8. února 2015, 20:00 hod.


GRANDHOTEL BUDAPEŠŤ (The Grand Budapest Hotel)

Dějištěm fantaskní koláže se společensko-kritickými prvky je fiktivní hotel ležící v blíže neurčené oblasti v Alpách. V šedesátých letech se tu autor obskurního vyprávění setkal se starým Zerem Mustafou, který mu vypověděl svůj osud. Na počátku třicátých let Zero jako mladičký válečný uprchlík pracoval v hotelu, kterému vládl přísný správce Gustav. Společně prožili dramatická dobrodružství, když na zámku – patřícímu Gustavově příznivkyni – ukořistili starý obraz. Vzbudili tím nevoli domnělého dědice drahocenného plátna, který na ně poslal zabijáka. Tomu padne za oběť několik nevinných lidí... Pitoreskní kronika pracuje se stylizovaným obrazem a nápaditou hudbou, mísící různé žánry.

2014 | 96 minut | 152 | absurdní komedie
Režie: Wes Anderson
Hrají: Ralph Fiennes, Tony Revolori, Fahrid Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody

Neděle 15. února 2015, 20:00 hod.


PHILOMENA

Britský film těží ze skutečných událostí, jež popsal ve své knize novinář Martin Sixsmith. Líčí setkání se starnoucí Philomenou, s níž se vydal po stopách jejího syna. Philomena v mládí náhodně otěhotněla a v klášteře porodila chlapce, kterého si v jeho útlém dětství osvojili adoptivní rodiče. Po padesáti letech se hrdinka rozhodne svého potomka najít a spolu se zmíněným žurnalistou po něm pátrá v USA. Vyjde najevo, že Philomenin syn vyrostl v harmonické rodině, působil v Bílém domě a jako homosexuál zemřel na AIDS. Také on usilovně pátral po své matce... Příběh o hledání ztracené sebeúcty se prolíná s průhledy do novodobých britských dějin poznamenaných katolickými předsudky.

2013 | 94 minut | 12 | drama
Režie: Stephen Frears
Hrají: Judi Dench, Steve Coogan, Sophie Kennedy Clark, Mare Winningham, Barbara Jefford

Neděle 22. února 2015, 20:00 hod.



Nenechte si ujít:

FOO FIGHTERS: SONIC HIGHWAYS – OSM LEGEND (Foo Fighters: Sonic Highways)

Dokumentární seriál z produkce HBO vznikl u příležitosti 20. výročí zrodu americké rockové skupiny Foo Fighters. Sleduje vznik nového alba během turné kapely po USA a čerpá z hudebního dědictví osmi amerických velkoměst – Chicaga, Austinu, Nashvillu, Los Angeles, Seattlu, New Orleans, Washingtonu a New Yorku. V každém ze zmíněných měst byla nahrána jedna píseň, každá nahrávka je spjata s místními hudebními legendami. Také samotné texty vznikaly v experimentálním stylu: Grohl se při jejich psaní inspiroval autentickými zkušenostmi, rozhovory i osobnostmi. Svůj dokument charakterizoval jako „milostný dopis dějinám americké hudby“.

2014 | 59 minut | 12 | dokumentární seriál
Režie: David Grohl

Čtvrtek 5. února 2015, 21:30 hod. a každý čtvrtek, 21:20 – 21:50 hod.


THE EE BRITISH ACADEMY FILM AWARDS 2015

Britská akademie filmového a televizního umění (BAFTA) podporuje, propaguje a rozvíjí audiovizuální tvorbu. Nejlepší díla každoročně ohodnocuje prestižními cenami známými pod zkratkou BAFTA, jež jsou považovány za předvěst Oscarů. Britská akademie oceňuje výrazné tvůrčí počiny z britské i světové produkce, uvedená ve Velké Británii během uplynulého roku... Slavnostní předávání cen BAFTA letos proběhne 8. února v londýnské Královské opeře. Zkrácený záznam ceremoniálu odvysílá kanál HBO během následujícího sobotního podvečera.

Sobota 14. února 2015, 17:55 hod.


MINULOST (Le passé)

Ahmad přijíždí po čtyřech letech do Paříže. Jeho francouzská manželka Marie ho požádala, aby dorazil z Teheránu kvůli dořešení formalit ohledně jejich rozvodu. Během svého krátkého pobytu Ahmad odhalí konfliktní vztah své ženy s její dospívající dcerou Lucií. Ahmad se snaží svéhlavou dívku přivést k rozumu. Mezitím vyplouvají na povrch další intimní propletence i obecnější úskalí liberální společnosti... Civilní drama o konfrontaci různorodých kultur – nominované na Zlatý glóbus – se odvíjí v obdobném duchu jako autorův slavný film Rozchod Nadera a Simin.

2013 | 125 minut | 12 | drama
Režie: Asghar Farhadi
Hrají: Bérénice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa, Pauline Burlet, Elyes Aguis

Sobota 7. února 2015, 20:00 hod.


ZEJTRA NAPOŘÁD

Prolog českého filmu se odehrává v Hong Kongu, odkud lehkomyslný selfmademan Petr dováží zboží na kšeft. Zásilka triček, kterou zprostředkoval pro bezohledného šíbra, se ale ukáže jako bezcenná a neprodejná. Petr se z prekérní situace snaží vykličkovat tím, že podnikne putování po Čechách. Rozpoutá se série bizarních setkání, do nichž se zapletou jeho pragmatický kamarád a svůdná přítelkyně Tereza. Její upřímný zájem však sebestředný Petr dlouho přehlíží... Groteskní skládanka s překvapivým rozuzlením vypráví o novodobé povrchnosti a hledání skutečných hodnot.

2014 | 94 minut | 12 | romantické drama
Režie: Rudolf Havlík
Hrají: Pavel Batěk, Vica Kerekes, Filip Blažek, Jiří Lábus, Klára Issová

Sobota 14. února 2015, 20:00 hod.


NEBRASKA

Hlavní postavou amerického komorního dramatu je umanutý stařík, jenž se ze svého útočiště v Montaně vydá do státu Nebraska. Důvodem obskurního putování je jeho přesvědčení, že banální reklamní leták mu zaručuje pohádkovou výhru, která z něj udělá boháče. Cesta do rodného kraje, na níž tvrdohlavého muže doprovází jeho dospělý syn, znamená příležitost k rekapitulaci vlastních kořenů, lákavých snů i zmaněných příležitostí... Černobílý film, komponovaný v pozvolném tempu a nabízející sondu do každodennosti současné Ameriky, byl nominován na šest Oscarů.

2013 | 110 minut | 12 | drama
Režie: Alexander Payne
Hrají: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Bob Odenkirk, Stacy Keach

Pátek 20. února 2015, 20:00 hod.


POD KŮŽÍ (Under the Skin)

Hlavní postavou hypnotické sci-fi, která zahajovala loňský Fresh Film Fest, je svůdná mimozemšťanka. Femme fatale v podobě sličné šoférky jezdí dodávkou po skotském venkově a zabíjí náhodně vytipované stopaře, jejichž těla prodává svým kumpánům. Nakonec začne ke svým obětem cítit soucit... Ponurý příběh s lynchovskými prvky realizovaný předlohy Michela Fabera vypráví o zhoubné sexualitě a fatální osamělosti. Kuriozitou je účast Kryštofa Hádka v epizodní roli českého surfaře...

2013 | 104 minut | 15 | psychologické sci-fi
Režie: Jonathan Glazer
Hrají: Scarlett Johansson, Paul Brannigan, Jeremy McWilliams, Kryštof Hádek, Lynsey Taylor Mackay

Pátek 27. února 2015, 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI Slovakia, freeSAT, Magio TV, T-Home a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 28. 1. 2015, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.



Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/q0qd30 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.01.2015 • Každodenní zázraky: kanál Viasat Explore nabízí neobyčejný pohled na obyčejné věci
28.01.2015 • Premiéra seriálu FARGO dnes, 28. 1. 2015 na AMC [ 1 ]
27.01.2015 • WATAHA - nový kriminální seriál z produkce HBO
27.01.2015 • TV KINOSVĚT nabídne krimi, tajemství medicíny, smrtící živly a ještě více záhad a paranormálních jevů
26.01.2015 • Objevujte v únoru přírodu na Nat Geo Wild
22.01.2015 • Jak se stát z hráče počítačových her profesionálním závodním jezdcem?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist