Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 01:02:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Únorové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Europe , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 30.01.2015


Placený filmový kanál Cinemax uvede během únorových pondělků tři klasická díla, jejichž autorem je francouzský režisér Claude Lelouch (nar. 1937). V roce 1960 založil vlastní produkční společnost, při realizaci svých příběhů často spoléhá na hereckou improvzaci. Ve své obsáhlé filmografii líčí spletitou podobu novodobých milostných vztahů, do nichž vesměs zasahují fatální náhody. K jeho dalším známým titulům patří snímky Cesta zhýčkaného dítěte (1988) a Bídníci 20. století (1995), jejichž hlavní role ztvárnil Jean-Paul Belmondo.



MUŽ A ŽENA (Un homme et une femme)

Slavná milostná romance, kterou režisér zpestřil symbolickými barvami a vynalézavým snímáním. Titulní pár se seznámí v Deauville, kam filmová skriptka Anne (Anouk Aimée) a automobilový závodník Jean-Louis (Jean-Louis Trintignant) jezdí za svými dětmi. Sblížení ovdovělého muže a šaramantní vdovy však komplikují jejich vzpomínky na bývalé partnery. Cituplný příběh podmalovaný melancholickou hudbou Francise Laie byl oceněn dvěma Oscary (za scénář a nejlepší neanglicky mluvený film). V klíčové scéně kamera krouží kolem ústřední dvojice a ilustruje její opojné shledání.

1966 | 99 minut | 12 | romantické drama
Režie: Claude Lelouch
Hrají: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh, Valérie Lagrange, Antoine Sire

Pondělí 2. února 2015, 20:00 hod.


CELÝ JEDEN ŽIVOT (Toute une vie)

David Goldman se seznámí se svou budoucí ženou koncem druhé světové války. Jejich setkání se odehraje ve vlaku, který transportuje zpět do Francie židy zachráněné z koncentráku. To odstartuje komplikovaný příběh mapující dvacáté století ve třech etapách. Film má dvanáct hlavních postav, jeho protagonisté (Marthe Kellerová a Charles Denner) se v něm objevují v trojrolích.

1974 | 142 minut | 12 | romantické drama
Režie: Claude Lelouch
Hrají: Marthe Keller, André Dussollier, Charles Denner, Carla Gravina, Charles Gérard

Pondělí 9. února 2015, 20:00 hod.


EDITH A MARCEL (Edith et Marcel)

Drama o různorodých variantách moderních citů kombinuje dva příběhy. Rekapitulace vztahu slavné francouzské šansoniérky Edith Piaf a boxera Marcela Cerdana, který zahynul při leteckém neštěstí, se prolíná s fiktivním příběhem jiné dvojice. Tu tvoří Margot a Jacques, kteří si léta dopisovali, aniž měli možnost se setkat. Sledují však srdceryvný osud Edith a Marcela v médiích... „Pochopil jsem, že film může nechat znovu ožít mé zmizelé hrdiny, že je dokonce nástrojem reinkarnace,” podotkl Claude Chabrol.

1983 | 155 minut | 12 | romantické drama
Režie: Claude Lelouch
Hrají: Evelyne Bouix, Marcel Cerdan Jr., Jacques Villeret, Francis Huster, Jean-Claude Brialy

Pondělí 16. února 2015, 20:00 hod.


BANSHEE III.

Třetí řada seriálu z původní produkce Cinemaxu začíná zhruba měsíc po masakru v kostele. Lucasova milá Carrie žije odloučená od manžela a dětí. Ve dne vede spořádaný život servírky, v noci se drží starých známých. Bývalý gangster Lucas, který v zapadlém městečku působí jako šerif, obtížně skrývá před kolegy svou skutečnou identitu. Spolu s ostatními policisty řeší nový konflikt mezi amišem Proctorem a rváčem Littlestonem z kmene Kinabo. Mezitím vymyslí riskantní plán, jak pro sebe a své kumpány vydělat milióny dolarů.

2015 | 55 minut | 18 | kriminální
Režie: Loni Peristere
Hrají: Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Rus Blackwell

Úterý 10. února 2015 v 22:05 hod. a dále každé úterý, vždy ve 22:00 hod.


TAJNÉ HRÁTKY (Afternoon Delight)

Třicetiletá Rachel žije se svým úspěšným manželem a synem v luxusním domě v bohaté čtvrti Los Angeles. Hýčkaná, leč znuděná žena v domácnosti se cítí frustrovaná kvůli nedostatku erotických povyražení. Jedné noci se vypraví do striptýzového baru, kde se seznámí s devatenáctiletou striptérkou. Rachel se dívku rozhodne zachránit, nabídne jí práci chůvy a nastěhuje ji k sobě do domu. Od té chvíle se hrdinčin život změní k nepoznání... Úsměvný příběh o absurdních ženských ambicích a mužské vrtošivosti získal cenu za režii na festivalu Sundance.

2013 | 93 minut | 12 | komedie
Režie: Jill Soloway
Hrají: Kathryn Hahn, Juno Temple, Josh Radnor, Jane Lynch, Jessica St. Clair

Neděle 1. února 2015, 20:00 hod.


JACK REACHER: POSLEDNÍ VÝSTŘEL (Jack Reacher)

Americký thriller – realizovaný podle knihy Lee Childa – sleduje pátrání po okolnostech masakru pěti zdánlivě náhodných obětí. Z brutálního zločinu je usvědčen bývalý ostřelovač, který si v beznadějné situaci vyžádá asistenci svého tajuplného známého. Tím je někdejší vojenský policista Jack Reacher, jenž spolu s advokátkou Helen odhaluje podezřelé souvislosti monstrózní kauzy. Zároveň se opakovaně stává terčem zákeřných útoků. Postupně vyjde najevo pravý důvod střelby i fakt, že domnělý vrah byl vmanévrován do zákeřného spiknutí... Příběh, zpestřený efektní automobilovou honičkou, vrcholí přestřelkou v opuštěném lomu. Klíčového padoucha, jenž má hrůzné zkušenosti ze sovětských lágrů, zosobnil Werner Herzog.

2012 | 125 minut | 12 | thriller
Režie: Christopher McQuarrie
Hrají: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, David Oyelowo, Werner Herzog

Sobota 7. února 2015, 20:00 hod.


LET (Flight)

V prologu amerického dramatu zkušený kapitán Whitaker díky riskantnímu manévru nouzově přistane s letounem, kterému selhala téměř všechny přístroje. Při havárii zemře šest lidi, včetně letušky Triny, jež byla kapitánovou milenkou. Při vyšetřování incidentu však vyjde najevo, že pilot je alkoholik, který navíc pravidelně šňupe kokain. Zápletka se točí kolem faktu, že kvůli alkoholu – nalezenému v jeho krvi – hrdinovi hrozí vězení. Kromě feťačky Nicole pilotovi pomáhají rovněž kamarád Charlie a právník Lang. Překvapivý obrat nastane v momentě, kdy se zdá, že obviněný muž vyjde z vyšetřování čistý.

2012 | 133 minut | 15 | katastrofické drama
Režie: Robert Zemeckis
Hrají: Denzel Washington, Don Cheadle, Kelly Reilly, John Goodman, Bruce Greenwood

Sobota 14. února 2015, 22:55 hod.


PAŠERÁK (The Mule)

Australská kriminální komedie líčí zdánlivě rutinní pašeráckou akci s neblahými důsledky. Naivní moula Ray se pod vidinou tučného výdělku nechá zlákat svým kamarádem k ilegálnímu transportu drog z Thajska. Převáží je ve vlastních útrobách, orgány na australském letišti však jeho krkolomný plán odhalí. Ray o obsahu svého žaludku odmítá přiznat pravdu a je odvezen do střeženého hotelu. V něm má být sledován tak dlouho, dokud nepromluví, nebo dokud jeho tělo nevydá usvědčující důkazy. Hlavní roli ztvárnil Hugo Weaving známý jako zákeřný agent Smith z trilogie Matrix.

2014 | 98 minut | 12 | kriminální komedie
Režie: Angus Sampson, Tony Mahony
Hrají: Hugo Weaving, Angus Sampson, Leigh Whannell, Ewen Leslie, Geoff Morrell

Sobota 21. února 2015, 20:15 hod.


HALIMINA CESTA (Halimin put)

Bosenská muslimka Halima se snaží nalézt ostatky svého muže a syna, kteří byli zabiti v občanské válce a zakopáni ve společném hrobě. Identifikaci lze provést pouze pomocí DNA, Halima však není biologickou matkou zemřelého mladíka. Tajemství rodiny z malé vesnice vyplouvá na povrch a otevírá bolestné téma pošramocených sousedských vztahů. Zbývá jediná možnost – nalézt synovu skutečnou matku, kterou nikdo neviděl přes dvacet let... Bosenské drama podle skutečných událostí – uvedené na předloňském Febiofestu – bylo oceněno na festivalech v Tallinu a Pule.

2012 | 93 minut | 12 | drama
Režie: Arsen Anton Ostoji
Hrají: Alma Prica, Olga Pakalovi, Mijo Juriši, Mustafa Nadarević, Miraj Grbic

Neděle 22. února 2015, 20:00 hod.


DVOJNÍK (The Double)

Hrdinou britské adaptace stejnojmenné novely z pera F.M. Dostojevského je nesmělý a zakřiknutý samotář. Simon James pracuje v anonymním úřadě a obdivuje svou kolegyni z rozmnožovny. Jeho fádní život se změní v okamžiku, kdy do úřadu nastoupí jeho dvojník James, který má všechno, co Simon postrádá. Sebejistý nováček se s dvojníkem spřátelí, začne ho bezostyšně využívat a svede i jeho platonickou lásku. Simon se osmělí příliš pozdě... Příběh s ponurou atmosférou připomíná díla Franze Kafky i přepis jeho románu Proces od Orsona Wellese.

2013 | 89 minut | 12 | komedie
Režie: Richard Ayoade
Hrají: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowská, Wallace Shawn, Yasmin Paige, Noah Taylor

Sobota 28. února 2015, 20:30 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink, freeSAT a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor 2/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a freeSAT na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Europe, 30. 1. 2015, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/0CX2i4 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.02.2015 • Únorové lahůdky 6. týdne na Prima ZOOM
31.01.2015 • Únorové premiéry na HBO Comedy a HBO Go
29.01.2015 • Nalaďte si v únoru na National Geographic Channel
29.01.2015 • Vuelta a España na Eurosportu až do roku 2020
29.01.2015 • NOVA Sport v roce 2015 přinese Evropskou ligu UEFA, MotoGP, Wimbledon, ATP a další nové exkluzivní sportovní přenosy
28.01.2015 • Každodenní zázraky: kanál Viasat Explore nabízí neobyčejný pohled na obyčejné věci

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist