Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:57:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Fantasticky nabitý 8. týden na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.02.2015



V 8. týdnu se vydáme se na cestu pěšky, po moři, letadlem, vlakem i pod hladinu. Zkrotíme divoká zvířata, objevíme ztracená království, vystopujeme zločince, odhalíme záhady přírody, historie i duše. Nejrozmanitější zážitky nabízí Prima ZOOM.


Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Jak člověk zkrotil zvířata; vydáme se Pěšky po Evropě; když se uprchlík snaží vyhnout spravedlnosti a vyrazí na útěk, začíná Válka lovců lidí; hrůzostrašné zážitky vylíčí Exorcisté v akci; snímek Jak Čelisti změnily svět popíše jak filmový trhák změnil svět žraloků; dozvíte se také Jak Nero zachránil Řím a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 hod. a 20.00–22.00 hod.:

16. 2., 19.00 – Jak člověk zkrotil zvířata (Na počátku byl vlk)

Jaký vliv měl člověk na zvířata okolo něj? Jak se z kočky stal domácí mazlíček? Jak se z pratura vyvinula kráva? Býval Fido kdysi dávno divokým vlkem? Dokumentární film Jak člověk zkrotil zvířata má podobu pátrání (a nalézaní) nových stop v oblasti archeozoologie. Podívejte se, jak lidé dokázali zkrotit divoká zvířata a změnit je pro své potřeby do tvorů, které můžeme vlastnit, uplatnit, využít, manipulovat, nebo dokonce sníst a občas i milovat.


17. 2., 19.00 – Pěšky po Evropě (Pobřežím Cornwallu)

Pěší túry se staly novým evropským trendem. Jsou ekologické. Prospívají zdraví. A jsou zážitkem, který můžete sdílet. Množství těch, kteří se pěším túrám s radostí a gustem věnují, se v Německu, Holandsku a Velké Británii během několika posledních let zdvojnásobilo. Pětidílný dokumentární seriál Pěšky po Evropě vybírá nejkrásnější, nejlepší a nejzajímavější trasy v různých koutech Evropy - Cornwall, Německo, Španělsko, Francie či Kréta. Díky leteckým záběrům (cineflexové záběry krajiny z helikoptéry) vám neunikne nic z epické krásy okolní krajiny ani při pohledu z tepla domova. K tomu připočtěte poutavé příběhy o místních zajímavostech: starých vesnicích, klášterech, hradech, zámcích, hospodách i vinicích. Nechybí dokonce ani kulinářské tipy nebo umělecké zážitky.


17. 2., 20.00 – Ztracená království: Afrika I (Etiopie)

První várka čtyř dílů senzačního dokumentárního seriálu Ztracená království představuje neobyčejné příběhy starověkých afrických civilizací. Moderátor dr. Gus Casely-Hayford, který je expertem na dějiny umění, odhaluje zapomenutou historii předkoloniální éry Černého kontinentu. Ve vizuálně nádherných epizodách porovnává moderní Afriku s dávnou slávou jejích království a během cesty dech beroucí krajinou vzpomíná na jejich dávno zašlý lesk. Díky pomoci dalších archeologů a historiků série Ztracená království vypráví příběh o pyramidách v Súdánu, zkoumá hrdou minulost Etiopie, z trosek Velkého Zimbabwe cestuje do exotických obchodních měst na pobřeží indického oceánu a vzpomíná na Zlatý věk Mali. Těšte se na hodně
zajímavé objevování historie Afriky.


17. 2., 21.00 – Dobyvatelé sedmi moří (Ferdinand Magellan)

Ferdinand Magellan a sir Francis Drake zůstávají i v dnešní době nejzajímavějšími objeviteli v moderních dějinách světa. Jako první na svých lodích obepluli zeměkouli. Bez nesmírné síly vůle by se jim to nikdy nemohlo podařit. Ale kromě vlastních osobních ambicí je hnaly kupředu také politické a mocenské zájmy Španělska a Velké Británie. Dvoudílný film Dobyvatelé sedmi moří odhaluje skutečné motivy, které vedly k Magellanově a Drakeově výpravě. Vychutnejte si příběh o slávě, bohatství a snaze dosáhnout nesmírného vlivu, který se neobejde bez zákulisních machinací a manipulací. Užijte si klasické námořní objevování.


18. 2., 19.00 – Válka lovců lidí (Jde o každou minutu)

Když se uprchlík snaží vyhnout spravedlnosti a vyrazí na útěk, firmy zaměřené na poskytování kaucí jsou mu rychle v patách. Aby motivovali lovce lidí k rychlému dopadení uprchlíka a znovu získání propadlých peněz, pořádají nejrůznější soutěže. Reality show s dokumentárními prvky nazvaná Válka lovců lidí popisuje a přibližuje přesně takovou soutěž konkurenčních klání. Tři různé týmy z kalifornské firmy Bad Boys Bail Bonds podnikají závod s časem. Mají pouhých pět dní na to, aby dostali za mříže celý seznam podezřelých. Velký risk je pro ně velký zisk.


18. 2., 20.00 – Záhady přírody III (Levharti ze slamů)

Indie má problém. V okolí velkých měst, která jsou poblíž rozsáhlejších lesů, se začínají objevovat levharti napadající místní lidi. Situace došla tak daleko, že tamní levharti dokonce ulovili několik místních malých dětí. Počet těchto útoků každý rok stoupá. Poslední útoky se dokonce udály v tak velkém městě, jako je Bombaj. Místní lidé se přiklánějí k názoru, že levharti začali lovit na předměstí velkých aglomerací toulavé psy, kteří se v Indii v poslední době neuvěřitelně přemnožili. Vědci jim dávají za pravdu, poukazují však na jinou skutečnost, která tento problém způsobila. V indické přírodě vymizel místní mrchožrout – sup. Ten byl spolehlivý likvidátor mršin, kterých jsou v Indii miliony denně. Dnes mršiny žerou jen toulaví psi. Ptáci, kterých byla ještě v minulém desetiletí ve zdejší přírodě milionová hejna, z devadesáti procent vymřeli. Vědci dlouho hledali příčinu tohoto masového vymírání a ekologické katastrofy. Po dlouhém bádání se vědcům podařilo zjistit, že příčinou selhávání jater a ledvin supů jsou léky, které jsou podávány místním užitkovým zvířatům. Ty zůstávají v tělech uhynulých zvířat, která pak supi žerou. Supí tělo se však s těmito léky není schopno vyrovnat a ptákům kolabují játra a ledviny. Vědci se snaží vytvořit speciální chovný program na záchranu místního supa a zároveň tlačí na indickou vládu, aby užívání nebezpečných léků pro domácí zvířata zakázala a zavedla v místní společnosti užívání jiných, ekologicky šetrných léků.


19. 2., 20.00 – Stealth: Neviditelný letoun

V roce 1999 byl uprostřed války zuřící na kosovských planinách sestřelen jediný americký neviditelný stíhací letoun F-117 a zrodila se záhada, která přetrvává dodnes. Maskovaná letadla a vozidla vznikla za druhé světové války jako odpověď na neustálé vylepšování radaru. Během následující Studené války se nadále vyvíjely a po vynálezu a letounu F-117, jediného funkčního letadla kompletně založeného na maskovacích technologiích, dosáhly pomyslné dospělosti. Dokumentární film Stealth: Neviditelný letoun se ohlíží za legendárními maskovanými stroji, jako byly U-2 a bombardér B-2 ve tvaru netopýřího křídla, které vydláždily cestu pro dnešní novou generaci. Pozadu ale nezůstává ani vývoj antimaskovacích technologií, jež pátrají po letadlech ukrytých na obloze. Digitální triky, zkušení piloti i vědečtí experti odhalují svět neviditelných letounů – svět, kde je jediným cílem nechat pilota i jeho stroj zmizet před našimi zraky i sluchy, aby mohli dokonale ovládnout nebesa.


20. 2., 19.00 – Exorcisté v akci

Knězi i laici z Mezinárodního sdružení exorcistů popisují vlastní hrůzostrašně zážitky ze setkání se skutečnými silami zla. Podle některých z nich jsou démoni mezi námi už od úsvitu lidstva. Tvrdí, že tito démoni už po celá milénia vedou nesmiřitelnou válku proti lidstvu a že právě v této chvíli všude kolem nás zuří velká bitva. Jenže těch, co ví, jak se jim postavit a vzdorovat, už zbývá jenom pár. Některé z jejich příběhů o vymýtání spatřují světlo světa vůbec poprvé.


20. 2., 20.00 – Jak Čelisti změnily svět

Filmový trhák Čelisti proslavil v létě roku 1975 velkého žraloka bílého po celém světě. Samotná titulní melodie stačí k tomu, že si lidé od té doby dvakrát rozmyslí, jestli si skočí zaplavat do mořských vln! Žraloci se stali zosobněním zla. Začali být nemilosrdně pronásledováni a loveni, což mořskému ekosystému způsobilo velké škody. Ale jak roky míjely, film Čelisti získal mnohem pozitivnější poselství. Inspiroval totiž celou novou generaci, kterou žraloci fascinují. Po čtyřiceti letech od premiéry filmu se sešli vědci, oběti útoku žraloka, potápěči, rybáři a ochránci životního prostředí, aby se společně ohlédli za tím, jak Čelisti stály na počátku nového rovnocenného vztahu mezi žralokem a člověkem.


20. 2., 21.00 – Bizarní obyvatelé moří

V mořích a oceánech na naší planetě číhají tvorové divnější než cokoli, co bychom si dokázali představit i v těch nejdivočejších nočních můrách. Cenami ověnčený kameraman John Boyle a renomovaný odborník na oblast Rudého moře John McIntyre spojili síly, aby společně natočili speciální dokumentární film. V Bizarních obyvatelích moří se jim po několika letech snahy podařilo zachytit nejdivnější podmořská stvoření ze všech koutů světa pod hladinou. Nechybí mezi nimi medúza připomínající hada, která může dorůst až do délky 40 metrů a má celé tělo pokryté smrtícími žahavými buňkami – přesto jí chybí mozek. Blízká setkání podivného druhu zahrnují i kalmara kanibala, žraloka, který neumí plavat, ale pohybuje se chůzí po mořském dně, hlubinnou rybu, jež je stejně škaredá jako nebezpečně rychlá, nebo zabijáckého elektrického rejnoka a plejádu fantastických a úžasně zbarvených stvoření, která jako by vypadla ze sci-fi. Vydejte se hluboko pod hladinu oceánu za bytostmi bizarnějšími než cokoli, co si dokážete představit.


21. 2., 19.00 – Jak Nero zachránil Řím

Psalo se 19. července léta Páně 64. Řím stojí na pokraji katastrofy. Srdce impéria sžírá nenasytný oheň. Vina za to, kdo požár způsobil, nakonec padne na císaře Nera. Následující dva tisíce let jeho odkaz nese hanbu za to, že zatímco jeho město hořelo, císař se věnoval hře na housle. Jenže když plameny ustoupily, byl to ve skutečnosti právě Nero, kdo postavil celé město zpátky na nohy. Následně se mu tím podařilo způsobit převrat v západní architektuře a navždy změnit tvář i podobu celého Říma.


22. 2., 20.00 – Nejdrsnější vlaky světa (Vietnam)

Dnes míříme do Vietnamu, kde je nejbombardovanější železnice světa. Kvůli jejímu významu – spojení severu země s jihem – byla jedním z hlavních cílů za válek, které Vietnam absolvoval. Výprava začíná na hranicích s Čínou ve městě Dong Dang. Po cestě je mnoho tunelů, ve kterých se vlaky při bombardování skrývaly, Vietnamci také dělali pontony, na kterých byly koleje – v noci po nich přejížděly vlaky a přes den se skryly, aby trať vypadala jako nefunkční. Projdeme se také po trati vedoucí mezi domy. Vlaky tu jezdí brzy ráno nebo pozdě večer, přes den se na kolejích žije – pracuje, sedí, prostě vše. Koupíme si lístek ke stání na cestu trvající 15 hodin na Expres znovusjednocení, který propojuje Hanoj a Ho Chi Minhovo město. To vše je vietnamská železnice.

Vychutnávejte život s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM dosáhla v lednu rekordní návštěvnosti na svém webu (319 365 RUest) a rekordní počet zobrazení (4 060 540 PV). Děkujeme všem čtenářům!

Minulý týden také zabodoval první díl seriálu Nejdrsnější vlaky světa se 151 tisíci diváků (CS 15+), nejsledovanější dokument 2015 a po seriálu Miroslav Zikmund: Cesta stoletím nejsledovanější dokument bloku „Život naostro“.

Zdroj: ATO-Mediaresearch a Netmonitor


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky:

premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 16. 2. 2015


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/syxizZ Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.02.2015 • Co nás čeká v úterním a středečním zápase LM UEFA?
16.02.2015 • VRAŽEDNÁ PRÁVA - vražedně dobrý seriál se po zimní přestávce vrací na AXN
14.02.2015 • Nat Geo Wild vás zve na Týden s velkými kočkami
13.02.2015 • Jolanta P. I. Čajkovského a Bartókův Modrovousův hrad v sobotním satelitním přímém přenosu z Metropolitní opery
12.02.2015 • Neslavte Valentýna, dívejte se na AXN
11.02.2015 • Detektivové havárií letadel 2. světové války vyšetřují záhadná letecká neštěstí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist