Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 18:09:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Exorcisté a Čelisti - dva páteční tipy na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 20.02.2015


Páteční večer přinese dva fascinující snímky. Mezinárodního sdružení exorcistů tvrdí, že jsou démoni mezi námi už od úsvitu lidstva. Tito démoni už po celá milénia vedou nesmiřitelnou válku proti lidstvu a právě v této chvíli prý všude kolem nás zuří velká bitva. Jenže těch, co vědí, jak se jim postavit, už zbývá jen pár. Jak probíhá takový boj v praxi? Odhalte příběhy o vymýtání, které spatřují světlo světa vůbec poprvé.


Filmový trhák Čelisti proslavil velkého žraloka bílého po celém světě a žraloci se stali zosobněním zla. Začali být nemilosrdně pronásledováni a loveni, což způsobilo škody ekosystému. Ale film také inspiroval celou generaci, kterou žraloci fascinují. Po čtyřiceti letech od premiéry filmu se sešel rozmanitý tým lidí, aby se ohlédl za tím, jak Čelisti stály na počátku nového vztahu mezi žralokem a člověkem. Prima ZOOM odhaluje pravdu.


Dejte si pozor:

20. 2., 18.55 hod. – Exorcisté v akci
20. 2., 20.00 hod. – Jak Čelisti změnily svět


Exorcisté v akci

Film se věnuje vymítačům ďábla – exorcistům. Církev dokonce založila skupinu exorcistů, která pomáhá kněžím. S jedním z nich (Adam Blai) vyrážíme do domu v Pittsburghu, kde majitel, žena a syn hovoří o tom, co se v domě dělo – přesouvání věcí, pozorování stínů lidských postav, zvláštní stavy obyvatel atd. V roce 2002 a 2003 došlo ke zhoršení a povolán byl kněz, který udělal vše, co mohl, dokonce tu uskutečnil i mši. Vysvěcení atd. ale nepomáhalo a povolán byl Adam Blai, který se pustil do boje s démony domu.

Navštívil ho několikrát a pozoroval věci, jako stékání krve po zdech apod. Jednoho dne se dokonce na jeho hlavě objevily krvavé škrábance, které zase po chvíli zmizely. V domě byla asi 100 let neotevřená komora, kam nebyl žádný přístup. Měl nutkání se do prostoru podívat, a tak probourali tenkou zeď. Objevily synovy kostky lega a také hračky a věci předchozích majitelů. Krom toho tu byl papír s kresbou domu, nějaké rodiny a na druhé straně postavy Molocha – démonické postavy ze starého zákona, spojované s obětováním dětí. Konečně zjistil, proti komu bojuje. Podle historek se v domě možná odehrávaly nelegální potraty.

Při závěrečném procesu se tak podařilo vyhnat odhaleného démona a od té doby (7 let) už je v domě klid. S Adamem dále míříme do Los Angeles, kde je továrna, v níž údajně straší. Majitel Andy to předchozím nájemníkům nechtěl věřit, ale nainstaloval zvukové senzory a ty zachytily podivné a děsivé zvuky. Nastražil také kamery a ty zachytily pohyb věcí. Adam tu v minulosti provedl modlitby a žádost o požehnání, což nakonec pomohlo. Zůstalo však mnoho nezodpovězených otázek. Pokračujeme za dalším případem – ženou, kterou při jejím věštění ovládly zlé síly. Začala mít děsivé vize a zavolala Adama, který jí dal posvěcenou svíci. To ale nepomohlo, a tak přijel nyní znovu s procedurou – zřeknutí se jakéhokoli spojení s démony a duchy, které navodila při věštění. Dá jí nějaké další rady a prozatím odjíždí.

Posledním případem je žena, která se v mládí věnovala hledání duchů. Tak se s nimi nejspíše propojila a ukázalo se to ve stáří, když hlídala vnuka, trpícího autismem. Právě na vnuka se duchové zaměřili a on měl zvláštní stavy, kdy křičel a plakal tolik, že padl vyčerpáním. Mnohdy i na něco ukazoval a je známé, že si autisté neumí vymýšlet – neumí lhát. Žena se také jednoho rána probudila s třemi škrábanci na tváři. Matka řešila stav chlapce s psychology, ale ti na nic nepřišli. Až když sama viděla podivného ducha, pohybujícího se po místnosti, zavolala Adama. Ten domu požehnal, pomodlil se a situace se rázem změnila. Když se chlapec vrátil, místo křiku se začal smát, skákal po posteli a objal Adama, jako by ho zachránil. Autisté přitom něco jako objetí nevyhledávají. Seznamte se se zajímavými příběhy na vlastní oči.


Jak Čelisti změnily svět

V roce 1975 Steven Spielberg natočil hororový film Čelisti. Knižní předlohu napsal Peter Benchley, který se doslechl o velkém žraloku lidožravém, který byl v Americe chycen. Veřejnost tím byla velmi ovlivněna a nyní, když někoho napadne žralok, tak se volá po odplatě. Velký počet útoků žraloků na člověka je v Austrálii. Jeden z napadených lidí se každoročně navzdory nebezpečí účastní plaveckého závodu. Tento muž byl v roce 1974 napaden žralokem a přišel o část nohy.

Po zhlédnutí filmu v roce 1975 se mnoho lidí začalo bát chodit plavat. Mělo to negativní důsledky. Žraloci byli loveni ve velkém. Mělo to i pozitivní následky. Sám spisovatel Peter Benchley začal šířit pravdu o tom, jací žraloci jsou. Mnoho lidí se také díky filmu dalo na průzkum oceánu. Jeden z vědců se díky čelistem dal na mořskou biologii. V dokumentu pitvá jednoho z velkých žraloků. Ukazuje divákům, že žraloci se dožívají vyššího věku, než se myslelo.

Další z badatelů zkoumá žraloky přímo pod vodou a bez ochranné klece. Další průkopník studia žraloků je Rodney Fox. Ten pracoval i na filmu Čelisti a vymyslel potápění v klecích. Sám byl napaden žralokem, a proto chtěl proti nim nějakou ochranu. Důležitým článkem filmu je zmínka o vojácích z Druhé světové války, kteří byli údajně napadeni žraloky. Nyní jeden z vědců zkoumá žraloky a jejich sociální vztahy. Zajímavost, kterou zjistil, je, že mají své oblíbené partnery. Čelisti se pro mnohé staly inspirací pro výzkum žraloků. Oceán se dostal do médií. Rodney Fox, i když byl pokousán, nyní hájí žraloky.

Reprízy:

Exorcisté v akci Jak Čelisti změnily svět
23. 2. v 14.30 23. 2. v 15.40
26. 2. ve 23.05 27. 2. v 0.05
1. 3. ve 10.50 1. 3. ve 11.45
5. 3. ve 2.45 5. 3. ve 3.30
7. 3. v 6.15 7. 3. v 7.20


Dejte si pozor s Prima ZOOM.

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/esjQpH Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.03.2015 • Velké kontinentální cesty po železnici pokračují od 19. března třetí řadou
21.02.2015 • Nejslavnější operní scéna světa zveřejnila program satelitních přenosů nové The Met: Live in HD sezóny 2015/16
20.02.2015 • HBO uvede minisérii podle knihy J. K. Rowling - CASUAL VACANCY (Prázdné místo)
17.02.2015 • Rekordní sledovanost Eurosportu během FIS MS v alpském lyžování 2015
17.02.2015 • Exkluzivní premiéra Better Call Saul už příští čtvrtek na AMC
16.02.2015 • Co nás čeká v úterním a středečním zápase LM UEFA?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist