Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:36:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Kanál Viasat History uvádí nový seriál Hradní tajnosti

  Autor: CHILLICOM/Viasat TV , e-mail: info@viasathistory.cz Přidané: 03.03.2015


13. století bylo známé jako zlatý věk výstavby hradů, kdy boje mezi jednotlivými šlechtickými rody vedly k budování stále větších a lépe chráněných sídel, z nichž mnohá přečkala řadu staletí. Avšak podrobné informace o stavebních postupech dávno upadly v zapomnění. Kanál Viasat history proto přináší nový seriál Hradní tajnosti, v němž historici znovu objevují ztracená tajemství dávných stavitelů.


Vědci se již dlouho zajímají o tajemství historických staveb – tehdejší stavební postupy, používané materiály a technologie. Například omítka dříve vydržela po staletí, dnes se její trvanlivost počítá řádově na roky a dosud se nepodařilo zjistit proč.

Seriál Hradní tajnosti seznamuje diváky s projektem historiků Ruth Goodmanové, Petera Ginna a Toma Pinfolda, jehož cílem je vybudovat skutečný středověký hrad pouze s pomocí nástrojů, technik a materiálů ze 13. století. Usilují přitom o maximální autenticitu a nepoužívají proto žádné moderní pomůcky. Svého úkolu se vydali zhostit do Burgundska, na hrad Guedelon.

Guedelon je největším světovým archeologickým experimentem – stojí za ním 25 let zasvěcených bádání a objevování zapomenutých dovedností a odborných znalostí středověkých hradních stavitelů. Tým prožívá každodenní život dělníků na stavbě a učí se středověkým řemeslům a dovednostem uplatňovaným při stavbě monumentálních pevností. Zkoumá, jak způsoby vedení války ovlivňovaly podobu hradů, jak bylo uspořádáno jejich hospodářství a jak měly hrady zajištěnu soběstačnost, aby vydržely často mnohaměsíční a v řadě případů dokonce i mnohaletá obléhání. Objevují, co se dělo za jejich zdmi a zjišťují, oč byl středověký svět a jeho lidé vzdělanější, pestřejší a dovednější, než se mnohdy v dnešní době domníváme.

Členové týmu seriálu Hradní tajnosti již mají dřívější zkušenosti z praktických archeologických experimentů, mezi něž patří rekonstrukce života na zemědělských usedlostech eduardovské a viktoriánské doby i válečných období. Nový projekt však bude podstatně náročnější.

Seriál Hradní tajnosti vysílá kanál Viasat History vždy ve středu ve 20:00 hod., a to od 4. března do 1. dubna 2015.

Pro více informací o televizním kanálu Viasat History navštivte profil na Facebooku s názvem Viasat History nebo webovou stránku viasathistory.cz.


O společnosti MTG´s Viasat Broadcasting:

MTG´s Viasat Broadcasting je součástí mezinárodní mediální skupiny Modern Times Group (MTG) pokrývající čtyři kontinenty a zahrnující bezplatné a placené televizní kanály, rádio a produkci obsahu. Společnost Viasat Broadcasting poskytuje bezplatné i placené televizní kanály, které jsou k dispozici na vlastních satelitních platformách Viasat , sítích třetích stran a TV obsah je také distribuován prostřednictvím internetu. Skupina MTG je rovněž největším akcionářem v CTC Media, což je přední ruský nezávislý televizní vysílatel. Modern Times Group je rozrůstající se společnost kotována na Nasdaq OMX stockholmské burze. Pro více informací navštivte www.mtg.se.


Lukáš Kapinus, CHILLICOM


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/16o5qc Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.03.2015 • Velké kontinentální cesty po železnici pokračují od 19. března třetí řadou
02.03.2015 • TV tipy Universal Channel v 10. týdnu
02.03.2015 • Velmi dobrodružné cesty na Prima ZOOM v 10. týdnu
01.03.2015 • Březnové filmové lahůdky na Cinemaxu
28.02.2015 • Březen na Universal Channel
27.02.2015 • Nalaďte si v březnu na National Geographic Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist