Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:38:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

10 důvodů proč sledovat Formuli 1 na Sport1 HD a Sport2 HD

  Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 11.03.2015


Sezona 2015 Formule 1 přichází exkluzivně už tento týden na sportovních stanicích Sport1, Sport1 HD a Sport2, Sport2 HD. F1 je jedním z nejsledovanějších sportovních seriálů této planety, zahalený mnoho zajímavými fakty. Miliardové rozpočty, souboje nejlepších jezdců, nejmodernější technologie, stovky konstruktérů a miliony diváků žijících jen pro Formuli 1. To vše již tento víkend v HD kvalitě, aneb 10 důvodů proč sledovat letošní sezonu F1 na Sport1 / HD a Sport2 / HD.


1. Velké ceny F1 loňského ročníku 2014 sledovalo po celém světě více jak 425 milionů lidí. V důsledku celosvětového trendu přesunu vysílání na placené programy se může jednat o mírný pokles, ale na výnosech z prodeje televizních práv vedení F1 jen ve Velké Británii zaznamenalo nárůst o 110 %.


2. Formule 1 ročně generuje 45 miliard korun zisku. Necelé dvě třetiny se vrací týmům ve formě různých odměn a příspěvků. Způsob distribuce napříč týmy ale není rovnoměrný: Ferrari bere například 5,2 miliardy, oproti tomu tým, který skončí poslední v pořadí předchozího ročníku, jen 250 milionů korun.

3. Rozpočty týmů F1 se velmi liší. Největší odhadovaný rozpočet má Mercedes ve výši 12,5 miliardy korun a 1300 zaměstnanců. Oproti tomu Marussia, která bojuje o přežití, má rozpočet pouhých 1,5 miliardy korun a 220 zaměstnanců.

4. Kumulované náklady na výzkum a vývoj (R&D) současné generace motorů F1 čtyř automobilek Mercedes, Renault, Ferrari a Honda se blíží hranici jedné miliardy eur (přibližně 27 miliard korun).

5. Velké ceny F1 se jely na 73 tratích ve 36 zemích. Pouze Velká Británie a Itálie hostila velkou cenu v každém roce od svého vzniku v roce 1950. Velká cena Austrálie 2015 bude 917. závodem formule 1.

6. Víkendu velké formule 1 se zúčastnili piloti 42 různých národností (mezi nimi i dva Češi Tomáš Enge a Jan Charouz). Vedou Britové se 159 piloty, po jednom zástupci ve formuli 1 mají Čile, Čína, Hongkong, Maďarsko, Izrael, Lichtenštejnsko, Maroko, Polsko a Thajsko.

7. Přenosy všech závodů v HD kvalitě. Právě vysoké rozlišení bude přidanou hodnotou na sportovních stanicích Sport1 HD a Sport2 HD. Každý detail v tom nejlepším rozlišení.

8. Studio Formule 1 hodinu před každým závodem. Sportovní stanice Sport1 / HD a Sport2 / HD chystají hodinový formát studia nabitý těmi nejnovějšími informacemi a novinkami ze zákulisí.

9. Profesionální analýzy. Analytici Jan Charouz a Štefan Rosina jsou připraveni rozebrat každou situaci a to přímo ve studiu. Podělí se i o své zkušenosti a prozradí jejich odhady a predikce na nastávající závody.

10. On-site reportér přímo v centru dění Velké ceny. Sport1 HD a Sport2 HD chystají živé vstupy z většiny Velkých cen. On-site reportér Ondřej Voršilka přinese živě ty nejnovější informace a záběry, ke kterým se běžný divák nedostane. Už tento víkend exkluzivně na sportovních stanicích Sport1 / HD a Sport2 / HD sledujte Velkou cenu Austrálie.


O AMC Networks International – Central Europe

AMC Networks International – Central Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central Europe portfolio čítá 12 televizních stanic ve čtyřech žánrech: sport: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, zábavně-vzdělávací: Spektrum, TVPaprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film Mánia, Film+ a Film Café. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD, služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony. AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky Sundance Channel a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Ondřej Vácha, PR manager, 11. 3. 2015


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/LDMfyY Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.04.2015 • Hra o trůny® bude uvedena 12. 4. 2015 současně ve více než 170 zemích
18.03.2015 • Velké kontinentální cesty po železnici pokračují od 19. března třetí řadou
12.03.2015 • Rossiniho Jezerní paní v sobotním satelitním přímém přenosu z Metropolitní opery
10.03.2015 • Trocha vraždění na Prima ZOOM
10.03.2015 • UFC exkluzivně na NOVA Sport
09.03.2015 • freeSAT nabídne exkluzivní přenosy ze závodů formule 1 na kanálech Sport1 a Sport2 a v HD kvalitě na Sport2 HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist