Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 20:11:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

CS film TV vysílá už deset let

  Autor: Československá filmová společnost , e-mail: info@csfilm.cz Přidané: 23.03.2015


CS film, televize českých a slovenských filmů, kterou si aktuálně předplácí přes milión českých a slovenských domácností, oslaví 29. dubna desetileté vysílání. Za toto období prošla několika změnami. V prosinci roku 2007 byl filmovému vysílání (denně od 12:00 hod do 24:00 hod) předřazen speciální program pro děti CS film dětem, který se posléze proměnil na televizní kanál CS mini.


Noční proud na CS film TV pak byl od února 2013 nahrazen vysíláním Horor film TV. CS film TV ročně odvysílá v premiérách a reprízách 2 232 filmů a 250 magazínů a dokumentů o filmu. Filmy nejsou přerušovány reklamou a magazíny a dokumenty vznikají ve vlastní produkci, stejně jako některé snímky pro děti. Všechny tři televizní stanice, CS film, CS mini a Horor film plně provozuje Československá filmová společnost Leoše Pohla a Jana Jurky.

„Věřili jsme tematické šíři, divácké přitažlivosti a kvalitám českého a slovenského filmu a proto jsme na ně vsadili. A to se vyplatilo nám i divákům. Ti se dnes obrací k CS filmu nejen jako ke zdroji zábavy, ale oceňují naši televizi i jako zdroj průběžných informací o světu domácího i zahraničního filmu a o československé filmové klasice,“ zdůrazňuje Leoš Pohl, spoluzakladatel Československé filmové společnosti.

A co v dubnu CS film TV nabídne? „Od 5. do 26. dubna odvysíláme každou neděli od dvacáté a od dvaadvacáté hodiny oblíbený celovečerní film a každý čtvrtek od dvacáté hodiny pak budeme v premiéře uvádět nové české snímky. Vrcholem se stane 26. duben, kdy na televizní Den s CS filmem připravujeme samé divácké hity,“ přibližuje program Jan Jurka, druhý spoluzakladatel.

Na Den s CS filmem televize od 12:00 hod a pak každou sudou hodinu odvysílá tyto filmy: Cesta do pravěku, Poslední propadne peklu, Pumpaři od zlaté podkovy, C. a K. polní maršálek, Anděl na horách a Poslušně hlásím.

Čtvrteční premiéry nabídnou Modelky s.r.o., Skoro úplně vymyšlený film, Maturita, Nic proti ničemu. Na CS film TV budou mít dále premiéru snímky: Pátek není svátek, Noční jezdci, V podstatě jsme normální, Čarodějky z předměstí, Případ mrtvého muže a Smrť šitá na mieru. Nebudou chybět ani perly české filmové klasiky jako: Bílá paní, Pobočník Jeho Výsosti, Král Šumavy, Valentin Dobrotivý, Dovolená s Andělem či Dobrý voják Švejk.


CS film TV nabízí každou druhou hodinu celovečerní český nebo slovenský film. Opírá se o promyšleně a vyváženě namíchaný programový mix, kterým se nemůže pyšnit žádná podobná televize: filmová dramata, komedie, detektivní příběhy, perly ze zlatého fondu české kinematografie, obnovené premiéry filmů slavné české vlny šedesátých let, filmy na přání. Programová skladba je dále doplňována o Filmové noviny (denní zpravodajství ze světa filmu), o zapomenuté i věčně živé Filmové písničky, podvečerní okénko dětských animovaných filmů a také o filmy o filmu a filmové soutěže. Těší se dlouhodobě rostoucí oblibě, zvláště ve věkové skupině 35 až 64 let. Vysílá denně ve všech významných českých a slovenských kabelových, satelitních a IPTV televizních sítích.


PhDr. František Malina, Československá filmová společnost, 23. 3. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.04.2015 • Hra o trůny® bude uvedena 12. 4. 2015 současně ve více než 170 zemích
23.03.2015 • National Geographic odvysílá dvoudílný film Proč zabili Ježíše
22.03.2015 • To nejlepší cestování, jaké si dovedete představit, ve 13. týdnu na Prima ZOOM
21.03.2015 • TV tipy Universal Channel ve 13. týdnu
20.03.2015 • UFC na NOVA Sport už od pondělí 23. března 2015
20.03.2015 • Premiérový seriál na Viasat Nature: Sirotčinec pro nosorožce

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist