Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 01:35:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

AXN, AXN Black, AXN White: Duben – měsíc detektivky

  Autor: AXNPress Czech , e-mail: AXNPress_Czech@spe.sony.com Přidané: 27.03.2015


V dubnu se podíváme na zoubek kriminálním živlům. Vraždy, přepadení, loupeže i únosy budou řešit ti nejlepší detektivové v čele se Sherlockem Holmesem a úspěšnost bude stoprocentní. Na AXN nás čekají dvě premiéry (Námořní vyšetřovací služba LA VI. a Myšlenky zločince X) a také několik opakování úspěšných seriálů (na příklad Bez hranic, Falco, Hannibal II, Jak prosté II a III, Sherlock III, Vražedná čísla II a III, Námořní vyšetřovací služba VIII nebo Havaj 5-0 I). AXN WHITE přinese Grand Hotel a AXN BLACK premiéru Spartakus: Válka zatracených...



AXN - premiéra

MYŠLENKY ZLOČINCE (Criminal Minds, S10) – premiérová 10. řada

Myšlenky zločince je strhující napínavý seriál o elitním týmu analytiků FBI, kteří sestavují osobnostní profily sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. Šéfem týmu je zvláštní agent Jason Gideon (Mandy Patinkin), špičkový analytik FBI. Mezi jeho spolupracovníky mimo jiné patří zvláštní agent, dr. Spencer Reid Matthew Gray Gubler), nepochopený génius, zvláštní agent Aaron Hotch (Thomas Gibson), muž se smyslem pro rodinu, který dokáže z lidí dostat pravdu a odhalit jejich tajemství. Každý člen týmu přichází s vlastním okruhem expertíz, které přesně vymezují útočníkovy motivace a určují emocionální impulsy, které mohou odstartovat další zločin.

USA, 2005-2015
Řady: 10 (zatím)
Hrají: Shemar Moore, Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Kirsten Vangsness, A.J. Cook, Joe Mantegna, Paget Brewster a další

Od 8. dubna každou středu ve 21:00 a 22.00 hod. (vždy dvě epizody za sebou) na AXN


NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA: L. A. (NCIS: Los Angeles) – premiéra šesté řady

Zvláštní agent "G" Callen je jako chameleon, který se dokáže proměnit v kohokoliv, když je třeba proniknout do zločineckého podsvětí. Jeho parťákem je zvláštní agent Sam Hanna, který sloužil u námořnictva, zažil bojové akce v Afghánistánu i v Iráku a je expert na sledování těch, kdo používají monitorovací zařízení a dodávají důležité informace. Týmu pak pomáhají: zvláštní agentka Kensi Blye, bystrá dcera zavražděného příslušníka námořní pěchoty, která žije pro adrenalin, jejž přináší práce v utajení; operační psycholog Nate Getz, který dokáže proniknout do lidské mysli, vyprofiluje cíl a sleduje duševní stav agentů před, v průběhu i po skončení jejich mise; zvláštní agent Dominic Vail, nejnovější člen týmu, který sice má vysokou kvalifikaci, ale chybějí mu praktické zkušenosti, a Henrietta “Hetty” Lange, která dohlíží na zázemí svých spolupracovníků a dokáže pro tým sehnat cokoliv. Tato jednotka vyzbrojená nejnovější špičkovou technikou je vysílána do akcí, v nichž jde o život. Její členové ví, že se mohou spolehnout jeden na druhého, aby mohli dělat to, co je nezbytné pro ochranu národních zájmů.

Zajímavosti:

• LL Cool J (Sam Hanna) často odmítá dubléra – chce, aby jeho fanoušci věděli, že do své role dává vše.
• Pracovní názvy seriálu byly NCIS: Legend (odkaz na seriál NCIS, kde v právě v epizodě s tímto názvem byl nový spin-off představen), NCIS: OSP (Office of Special Projects) a NCIS: Undercover.
• Epizoda „Touch of Death“ uzavírá crossover, který začíná v seriálu Havaj 5-0 v epizodě „Pa Make Loa“ (v angličtině „Touch of Death“). Callen a Sam (NCIS: LA) a Danny a Chin Ho (Havaj 5-0) vystopovat podezřelého z uchovávání smrtícího viru.
• I další crossover propojila Havaj 5-0 a Námořní vyšetřovací službu: Los Angeles. Tentokrát se na Havaj zaletěla podívat Kensi.

USA, 2009-2015
Řady: 6 (zatím)
Hrají: Daniela Ruah, Chris O'Donnell, Barrett Foa, LL Cool J, Eric Christian Olsen, Renée Felice Smith

Od 2. dubna každý čtvrtek ve 21:00 hod. na AXN



AXN WHITE - premiéra

GRAND HOTEL (Grand Hotel) – premiéra třetí řady

Tajemství šlechtické rodiny vlastnící hotel uprostřed pohádkové přírody, jsou temnější, než se zdají být. V roce 1905 přijíždí do Grand hotelu nový číšník Julio Olmedo, který chce zjistit pravdu o zmizení své sestry.

Drama / Mysteriózní
Španělsko, 2011 – 2013
Hrají: Adriana Ozores, Amaia Salamanca, Yon González, Eloy Azorín, Fele Martínez a další

Třetí řada od 21. dubna každé úterý ve 21.45 hod.



AXN BLACK

SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH (Spartacus: War of the Damned)

Do vzpoury se zapojilo na tisíce osvobozených otroků a Spartakus se připravuje na válku s Římem. Senát hledá podporu u Marca Crassa. Ten, s pomocí mladého Julia Caesara, musí potlačit sílící povstání. Gaius Claudius Glaber je mrtev. Od jeho porážky uplynulo už mnoho měsíců a rebelská armáda, vedená Spartakem a jeho generály, Crixem, Gannicem a Agronem, pokračuje ve vítězném tažení proti Římu. K povstalcům se připojují další tisíce osvobozených otroků a řady rebelů začínají ohrožovat i mocnou římskou armádu. Spartakus je víc než kdy jindy odhodlán jednou pro vždy svrhnout Římskou republiku. Spartakus: Válka zatracených vyvrcholí v epickou bitvu, která nemá obdoby.

O sérii Spartakus:

Spartakus (v originále Spartacus) je americký seriál, jehož první epizoda byla odvysílána v USA v lednu 2010. Seriál je inspirován historickou postavou Spartaka (hraje Andy Whitfield), thráckým gladiátorem, který v letech 73-71 př. n. l. vedl největší povstání otroků proti Římské republice. Výkonní producenti Steven S. DeKnight a Robert Tapert se zaměřili na příběh Spartaka od časného života až do počátku historických záznamů. První řada pojmenovaná jako Spartakus: Krev a písek (Spartacus: Blood and Sand) byla vysílána v roce 2010 a měla 13 dílů, desetidílná druhá řada Spartacus: Vengeance (Pomsta) byla vysílána v roce 2012. Roku 2011 vznikl seriálový prequel, minisérie Spartakus: Bohové arény. Třetí a zároveň poslední řada seriálu nese název Spartacus: War Of The Damned (Válka zatracených).

Histrický / akční
USA, 2012
Hrají: Andy Whitfield, John Hannah, Lucy Lawless, Peter Mensah, a další

Na AXN Black od 27. dubna každé pondělí ve 22:00 a 23:15 hod., vždy dva díly za sebou



Nejlepší seriály z produkce AXN

BEZ HRANIC (Crossing Lines) – první řada

TŘETÍ ŘADA SE PRÁVĚ NYNÍ NATÁČÍ V PRAZE! Seriál Bez hranic, odehrávající se na mnoha vzrušujících místech Evropy, sleduje speciální jednotku kriminalistů zřízenou pod Mezinárodním trestním soudem (MTS), která má za úkol vyšetřovat zločiny přesahující hranice států, chytat zločince a předvést je před spravedlnost… Nesourodý tým působící v nepoužívaném skladišti pod MTS bojuje s byrokratickými, právními i kulturními překážkami, zatímco se pokouší předvést nebezpečné pachatele před spravedlnost. Je to také ale příběh o vykoupení a pomstě. Carl Hickman (William Fichtner), raněný a zdiskreditovaný newyorský policista, je zachráněn skupinkou nepravděpodobných zachránců. Louis Daniel (Marc Lavoine), hlava elitního mezinárodního policejního týmu, se nejen snaží dostat za mříže nejbrutálnější zločince, ale touží také po pomstě za smrt svého syna.

Postavy a obsazení:

• Donald Sutherland hraje Michela Dorna, polského inspektora Mezinárodního trestního soudu, který má kvůli svému židovskému původu děsivou vzpomínky na své dětství. Proto také přijal pozici inspektora – aby mohl stíhat válečné zločince.
• William Fichtner prý původně opravdu chtěl být agentem FBI a získal titul z trestního práva. Nakonec si ale vybral herectví a k detektivní práci se dostal třeba jako agent Carl Hickman v seriálu Bez hranic.
• Hickman byl detektiv newyorské policie, kvůli vážnému zranění pravé ruky ale musel odejít do důchodu. Se zločinci bojuje se stejnou vervou jako s neustávající bolestí.
• Vedoucím týmu je Louis Daniel, kterého hraje známý francouzský herec a hudebník Marc Lavoine. Marc byl v rodné Francii dokonce oceněn rytířským Řádem čestné legie.
• Bývalého rváče a zastánce IRA, nyní odborníka na zbraně Tommyho McConnela hraje irský herec Richard Flood. Zatímco pro ostatní členy týmu se týden připravovaly účesy a make-up, Richard Flood mezitím podstoupil taktický trénink a seznamoval se s různými zbraněmi, aby mohl přesně zahrát svou postavu. Celý týden podle něj „byl fantastický!“
• Další člen týmu pochází z Německa. Jmenuje se Sebastian Berger a hraje ho Tom Wlaschiha, který se narodil v Drážďanech. Pro tento typ projektu se dokonale hodí, protože mluví anglicky, německy, rusky a francouzsky. Tom Wlaschiha není žádný začátečník – pracoval v Německu i v zahraničí, vidět jste jej mohli např. v seriálu Hra o trůny, objeví se v novém filmu Rona Howarda Rivalové.
• Než se přidala k týmu, byla krásná Italka Eva Vittoria součástí operací proti italské mafii. Hraje ji Gabriella Pession, která se sice narodila na Floridě, ale od šesti let žila v Itálii. Kvůli zranění musela skončit nadějnou krasobruslařskou kariéru.
• Posledním členem týmu je kriminální analytička Anne-Marie San, kterou si zahrála Moon Dailly – bilingvní francouzská Američanka, která vyrůstala v mnoha zemích celého světa.

O natáčení:

Část seriálu se natáčela ve Francii, většina natáčení ale probíhala v Praze. Fichtner si svůj pobyt v Praze užil. Dokonce v ní po dobu natáčení žil s celou rodinou. Jeho nejstarší syn byl ve stejnou dobu v Praze na studijním pobytu. Fichtner se svěřil: „Tohle natáčení bylo jedním z nejlepších okamžiků mého života.“ Kromě českých lokací v seriálu uvidíte také české herce, třeba Kláru Issovou nebo Karla Rodena.

Francie / Německo / USA, 2013 –
2 řady natočeny, třetí se právě nyní natáčí (kromě jiného i v ČR)
Hrají: Donald Sutherland, William Fichtner, Marc Lavoine a další

První řada: Od 26. dubna každou neděli ve 12:40 a 13.40 hod. vždy 2 epizody za sebou na AXN


FALCO – PŘÍBĚH POLDY (Falco) – první řada

Rok 1991: čtyřiadvacetiletý detektiv Alexander Falco má vše, co by si mohl přát – milující manželku, právě narozenou dcerku i práci svých snů. Když je ale při jednom policejním zásahu postřelen do hlavy, všechno ztratí... Rok 2013. Falco se po dlouhých 22 letech probouzí z kómatu do naprosto jiného světa. Obklopen moderními technologiemi a zcela odlišným životním stylem zjišťuje, že se změnilo úplně vše, co znal. Postupně si zvyká na nový život, novou rutinu a nakonec vstupuje zpět ke své původní policejní jednotce, aby mohl i nadále bojovat se zločinem.

První řada: Od 12. dubna každou neděli v 17.00 hod. na AXN (vždy 2 díly za sebou)
Druhá řada: od 7. dubna každé úterý ve 23.00 hod. na AXN



HANNIBAL (Hannibal) – druhá řada

V poslední epizodě první řady skončil Will Graham (Hugh Dancy) v Baltimorské věznici pro duševně choré zločince za vraždy, které spáchal Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen). Willovi konečně dojde, co je Hannibal ve skutečnosti zač, ale nejdřív musí dokázat, že sám je psychicky zdravý, a přesvědčit své nejbližší o své nevině. Jack Crawford (Laurence Fishburne) řeší svůj vztah k Willovi a přemýšlí, zda je jeho chráněnec ve skutečnosti opravdu chladnokrevný vrah. Obrací se proto na člověka, kterému zcela důvěřuje – Hannibala Lectera. Will je pod zámkem, a tak se Hannibal může stát Jackovým novým poradcem při řešení kriminálních případů. Hannibal se ale zmítá mezi pudem sebezáchovy a nesmírnou touhou mít Willa nablízku, i když přesně to mu jeho psychiatrička Bedelia du Maurier (Gillian Anderson) nedoporučuje. Smrtící tanec dvou géniů pokračuje a už nikdy nebude nic jako dřív.

Také druhou sérii má na svědomí osvědčený tandem – scenárista Bryan Fuller (Hrdinové, Řekni, kdo tě zabil) a režisér David Slade (30 dní dlouhá noc, Hard Candy). Seriál byl natočen na motivy románů Thomase Harrise a líčí život doktora Lectera ještě před tím, než ho potkáme v celovečerních filmech Červený drak a Mlčení jehňátek. Doktor Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) úzce spolupracuje s FBI a pomáhá Willu Grahamovi (Hugh Dancy) s profilováním nebezpečných sériových vrahů.

USA, 2013 –

Od 4. dubna chvíli před půlnocí na AXN



O SONY PICTURES TELEVISION:

Sony Pictures Television (http://www.sonypicturestelevision.com) a Sony Pictures Entertainment company patří k vůdčím společnostem na poli televizního průmyslu. Po celém světě produkuje a distribuuje programy všech žánrů, včetně seriálů, televizních filmů, divadelních představení a rodinné zábavy na všech platformách. SPT disponuje jednou z největších databází celovečerních filmů a televizních pořadů. Může se pochlubit bohatým programovým složením, které zahrnuje velmi sledované televizní hry, seriály, originální animované pořady a v hlavním vysílacím čase dramata, komedie a televizní filmy oceňované kritiky.

SPT si také drží čelní pozici na poli mezinárodní televizní produkce – vytváří více než 6,000 hodin vlastního programu, spolupracuje s místními partnery a produkuje obsah v lokálním jazyce. Pořady prodává do přibližně sedmdesáti zemí světa. Kromě americké produkce, má SPT v současnosti pobočky ve 32 zemích a vlastní nebo spoluvlastní 16 produkčních společností ve 12 zemích Portfolio mezinárodní televizní sítě SPT zahrnuje 124 kanálů ve 159 zemích s více než 840 miliony diváckých domácností. SPT také vytváří originální obsah pro TV i SPE Premium video webové stránky, Cracle. SPT dále vlastní americkou produkční společnost Embassy Row a je spolumajitelem kabelového sítě Game Show Network(GSN), TV kanálu 3D 3net, populárních horor / thriller webových stránek FEARnet a obchodní společnosti ITN Networks, DrOz.com nebo PlayStation.


Pro satCentrum připravila Kristina Maixnerová, AXN CZ/SK, 27. 3. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.04.2015 • Hra o trůny® bude uvedena 12. 4. 2015 současně ve více než 170 zemích
27.03.2015 • Objevujte v dubnu přírodu na Nat Geo Wild
26.03.2015 • Dubnové programové tipy HBO a HBO HD
25.03.2015 • Nalaďte si v dubnu na National Geographic Channel
24.03.2015 • Cestování červí dírou s Morganem Freemanem na Prima ZOOM
23.03.2015 • CS film TV vysílá už deset let

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist