Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:27:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Společnost SES spolu s partnery úspěšně dokončila testování Ultra HD vysílání ze satelitu Astra v České a Slovenské republice

  Autor: PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 25.03.2015


Společnost SES (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) oznámila, že společné testy vysílání ve formátu Ultra HD ze satelitu ASTRA 3B ve střední Evropě ve spolupráci s Českou televizí, Rozhlasem a televizí Slovenska a Českými radiokomunikacemi byly úspěšně dokončeny.


Testovací vysílání bylo spuštěno 15. prosince 2014 a trvalo 3 měsíce, během kterých si v České republice a na Slovensku mohli naladit demo program "Test UHD Forum" ze satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23,5°E.

Kanál přenášel Ultra HD obsah od české a slovenské veřejnoprávní televize a bylo jej možné sledovat na 4K (ultra HD) televizním přijímači s podporou kompresního formátu HEVC na DVB-S2 tuneru.

Televizní a high-tech nadšenci také mohli sledovat premiéru Ultra HD vysílání v partnerských obchodech na ukázkových Ultra HD televizích s označením Astra. Více informací o vysílání ve 4K bylo k dispozici na přiložených letácích nebo na webu onastra.cz.

„Před deseti lety jsme vedli přechodu z SD na HD a dnes společnost SES se svými ASTRA satelity přenáší největší počet HD programů v Evropě. S vývojem TV usilujeme vždy o největší kvalitu vysílání a satelity SES jsou připraveny na první Ultra HD kanály a na vedoucí roli v přinesení Ultra HD jako budoucnosti televize do evropských domácností“, uvedl Martin Ornass-Kubacki, viceprezident a regionální ředitel společnosti SES Astra pro středovýchodní Evropu.

„Česká televize investuje do nových formátů a seriálů a vždy přináší obsah v té nejvyšší kvalitě, využívající nejmodernější na trhu dostupnou technologii. Ultra HD je dalším krokem na této cestě a jsme velmi rádi, že testy prokázaly, že Česká televize je připravena na vysílání v 4K formátu a věříme, že adopce Ultra HD bude mnohem rychlejší než v případě HD rozlišení. V rámci Ultra HD Fóra jsme připraveni se zasadit o jeho co možná nejbližší příchod o České republiky,“ řekl Ivo Ferkl, technický ředitel České televize.

„Nyní produkujeme a vysíláme všechny naše programy v HD a jsme potěšeni, že v budoucnu poskytneme náš původní obsah na Astra satelitech ve formátu Ultra HD. Testy prokázaly, že jsme připraveni, a věříme, že diváci si Ultra HD televize osvojí co nejrychleji, abychom mohli Ultra HD vysílání spustit komerčně," uvedl Václav Mika, generální ředitel RTVS.

„Věříme, že Ultra HD je formátem budoucnosti a vítáme tak příležitost definovat standardy s našimi strategickými partnery. Také věříme, že čeští a slovenští diváci si budou moci vychutnat Ultra HD obsah co nejdříve," řekl Martin Gebauer, CEO Českých Radiokomunikací.

I když byly testy Ultra HD vysílání v České republice a na Slovensku ukončeny, další testy stále probíhají či jsou v plánu. V současnosti lze nekódované (FTA) Ultra HD Astra demokanály sledovat z pozic 19,2°E and 28,2°E.


O společnosti SES:

SES (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu (ICP) a internetových služeb (ISP), operátory mobilních a pevných sítí a pro soukromí i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a excelence v satelitním oboru. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. SES vlastní podíl ve společnosti O3b Networks, satelitní sítě nové generace kombinující dosah satelitu s rychlostí optických vláken. Další informace lze nalézt na www.ses.com.


Jsme i na sociálních sítích:

Twitter: www.twitter.com/SES_Satellites
Facebook: www.facebook.com/ASTRA.CZSK
YouTube: www.youtube.com/SESVideoChannel
LinkedIn: www.linkedin.com/company/ses
Blog: www.ses.com/blog
SES studie: www.ses.com/18681915/white-papers
SES galerie: extranet.ses.com/18706236/pictures


Marek Němec, PRAM Consulting, 25. 3. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.03.2015 • Dardimandi volně z družice AzerSpace 1
25.03.2015 • Ebru TV volně z družice Astra 1M od 15. 4. 2015 s novým názvem QLAR
24.03.2015 • SRF Info HD volně z družice Hot Bird 13B
21.03.2015 • Ukrajinský mediální úřad odejme satelitní vysílací licenci stanici Euronews na Ukrajině
18.03.2015 • News Network volně z družice Astra 4A
18.03.2015 • Jak naladit Mňam TV?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist