Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:06:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Mikrofestival Miloše Formana zahájí Velikonoce v České televizi

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 26.03.2015



Čtyři filmy Miloše Formana ve čtyřech dnech, a poprvé ve vysokém rozlišení: Hoří, má panenko, Přelet nad kukaččím hnízdem, Valmont a Amadeus, premiéru tří dokumentů, rodinnou klasiku i tradiční Pomozte dětem odvysílá o letošních Velikonocích Česká televize.


Velikonoce ve jménu Miloše Formana v České televizi zahájí režisérův první barevný film a zároveň druhá neproměněná nominace na Oscara Hoří, má panenko. Další snímky, Přelet nad kukaččím hnízdem a Valmonta, pak Česká televize odvysílá v sobotu a v neděli. Čtveřici uzavře film, který ve své době vyvolal „mozartománii“, Amadeus, a to v rozšířené režisérské verzi.

„Mikrofestival Formanovy tvorby bude páteří letošního velikonočního programu. Ještě nikdy jsme tyto snímky nevysílali v jediné sezoně a ještě nikdy jsme je našim divákům nenabídli ve vysokém rozlišení,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich a dodává: „Doprovodným programem pak vlastně bude série Jaroslava Papouška o rodině Homolkových, kde se v dětských rolích objeví Formanové hned dva, Petr a Matěj.“

Velikonoce v České televizi přinesou i tři dokumentární premiéry. Malý mnich představí ve třech příbězích chudé oblasti bhútánského venkova, kde přetrvává tradiční zvyk mít v každé rodině aspoň jednoho mnicha, který musí od dětství dodržovat pevný řád plný modliteb a odříkání.

Dokument 10 % Afriky o muži, který prodělal několik těžkých onemocnění, ukazuje, že handicap nemusí brát pozitivní pohled na život a naopak naznačuje cestu, na kterou by se možná měli vydat mnozí z nás.

Tajemství věstonických Venuší zase slibuje dobrodružné až detektivní pátrání. Spor o pravost další sošky nalezené tentokráte v Horních Věstonicích ve své době totiž zdaleka přesáhl hranice Československa a vyvolal dokonce několik soudních sporů. Nakonec soška zmizela. Relativně nedávno po její existenci začal pátrat docent Karel Valoch, erudovaný archeolog a pamětník.

Ke svátečnímu vysílání České televize patří i velikonoční požehnání papeže Františka Urbi et Orbi, které Česká televize nabídne v přímém přenosu na ČT2 v neděli 5. 4. od 11:55 hod. a další pořady spjaté s liturgickými a velikonočními tradicemi.

První program České televize pak v sobotu 4. dubna odvysílá i velký charitativní pořad Pomozte dětem, který se, stejně jako loni, ponese v duchu StarDance.

Sérii výpravných pohádek a rodinných filmů na prvním programu České televize doplní o Velikonocích Déčko, které se stane doménou dětské animované tvorby. Pro děti odstartuje na webu ww.decko.cz v neděli 29. března také interaktivní kalendář, který je hravou formou seznámí s historií velikonočních svátků a lidovými zvyky.

Pro milovníky hudby a moderního divadla přinese speciální program ČT art. Divákům nabídne například obnovenou premiéru sedmidílného zpracování životního osudu skladatele Giussepe Verdiho nebo záznam jednoho z nejslavnějších muzikálů všech dob, Cats. O sobotním večeru si na ČT art přijdou na své příznivci fenoménu Cirque du Soleil.

Na tři Oscary nominovaný britský film Billy Elliot zas potěší všechny příznivce baletu. Příběh malého chlapce, kterého místo boxu učaruje klasický tanec, uvede druhý program 3. dubna večer.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.03.2015 • Tisková zpráva z 6. zasedání RRTV, konaného dne 24. 3. 2015
27.03.2015 • Když Kaiser a Lábus potkají třetího klauna…
24.03.2015 • Sheryl Crow ve středu premiérově odkryje svůj životní příběh
24.03.2015 • Premiéra akčného trileru Tokarev porazila konkurenčnú tanečnú šou!
24.03.2015 • Občan K. - půl roku pod cizí identitou dnes na ČT art
23.03.2015 • Show Jana Krause – 25. 3. 2015

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist