Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 08:11:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dubnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Europe , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 30.03.2015


Placený filmový kanál Cinemax v dubnu uvede m.j. snímky: PIANO, TA ZVLÁŠTNÍ LÁSKA, CO DĚLÁME V TEMNOTÁCH, CINEMA VERITE, ŽIVOT JE SNADNÝ, KDYŽ ZAVŘETE OČI, BEZ KORMIDLA, VOJAČKY, NA POKRAJI SLÁVY, ANDĚLÉ S OCELOVÝM HLASEM a KRÁTKÁ HISTORIE ROZKLADU...



PIANO (The Piano)

Hrdinkou nekonvenčního milostného dramatu z poloviny 19. století je němá Ada, jež opustí Skotsko a společně se svou dcerkou přesídlí na Nový Zéland. Stane se manželkou bohatého obchodníka, po boku obhroublého muže však zůstává uzavřená a odcizená. Nový impuls do jejího neradostného života však vnese negramotný soused. Ada jej začne zasvěcovat do tajemství hudby a jejich lekce hry na klavír přerostou ve vášnivý vztah. Magické podobenství o drsné přírodě a síle ducha získalo tři Oscary: za scénář a za ženské herecké výkony Holly Hunter i mladičké Anny Paquin.

1993 | 116 minut | 12 | romantické drama
Režie: Jane Campion
Hrají: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin, Kerry Walker

Pátek 3. dubna 2015, 20:00 hod.


TA ZVLÁŠTNÍ LÁSKA (Love Is Strange)

Hlavními postavami úsměvného průhledu do gay komunity v současných Spojených státech – uvedeného na loňském karlovarském festivalu – jsou dva muži, kteří se rozhodnou zpečetit svůj dlouholetý vztah sňatkem. Po romantickém obřadu na Manhattanu následuje oslava v kruhu přátel a rodiny. Když se však o sňatku dozví ředitel katolické školy, kde učí George, vyhodí ho z práce. Ztráta zaměstnání otřese finanční situací dotyčného páru, který se musí odstěhovat z drahého bytu v centru. George se poté nastěhuje k dvojici homosexuálních policistů, Ben do rodiny svého brooklynského synovce...

2014 | 91 minut | 12 | drama
Režie: Ira Sachs
Hrají: John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei, Cheyenne Jackson, Manny Perez

Sobota 4. dubna 2015, 20:30 hod.


CO DĚLÁME V TEMNOTÁCH (What We Do in the Shadows)

Novozélandská paradokumentární groteska vypráví o čtveřici upírů, jež žijí ve starém domě, mají manýry přerostlých puberťáků a touží po návštěvách nočních klubů. Novým členem obskurní party se stane mladý Stu, jemuž koluje v žilách skutečná krev. Přestárlým exotům přinese cenná ponaučen ohledně moderních technologií, stylu oblékání i nonkonformního chování... Bizarní koláž – protkaná parodickými odkazy a prezentovaná na loňském MFF v Karlových Varech – karikuje pokleslá klišé upírského žánru.

2014 | 82 minut | 12 | komediální horor
Režie: Jemaine Clement, Taika Waititi
Hrají: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh, Stuart Rutherford, Cori Gonzalez-Macuer

Neděle 5. dubna 2015, 20:00 hod.


CINEMA VERITE

Dokumentárně laděné drama, realizované v produkci HBO, poodhaluje zákulisí reality show An American Family z počátku sedmdesátých let minulého století. Jejími protagonisty se stali manželé Loudovi (hrají je Tim Robbins a Diane Lane) ze Santa Barbary. Pořad, který předznamenal pozdější skandální průhledy do lidského soukormí, zasáhl do vztahu ústřední dvojice i do životů jejích pěti potomků. Na Billa se provalilo jeho sukničkářství, Pat se octla v palbě kritiky kvůli podpoře homosexuální orientace svého syna... Retro se silným mravním podtextem bylo před
třemi roky uvedeno během oscarové noci v pražském kině Světozor.

2011 | 86 minut | 12 | drama
Režie: Shari Springer Bermanová, Robert Pulcini
Hrají: Diane Lane, Tim Robbins, James Gandolfini, Patrick Fugit, Kathleen Quinlan

Sobota 11. dubna 2015, 20:30 hod.


ŽIVOT JE SNADNÝ, KDYŽ ZAVŘETE OČI (Vivir es fácil con los ojos cerrados)

Hrdinou španělské nostalgické komedie – inspirované skutečným příběhem – je učitel angličtiny, který zbožňuje Beatles a své žáky vyučuje pomocí jejich textů. Když Antonio zjistí, že John Lennon natáčí ve městě Almería film Jak jsem vyhrál válku, vypraví se za ním. Vydává se na cestu přes celou zemi, aby svůj idol poznal osobně. Vytoužený kontakt se ale ukáže jako mimořádně komplikovaný... Melancholické retro známého španělského filmaře – uvedené na loňském Febiofestu – vypráví o mámivých snech, hvězdných manýrách i nečekaných setkáních...

2013 | 104 minut | 12 | drama
Režie: David Trueba
Hrají: Javier Cámara, Natalia de Molina, Francesc Colomer, Ramon Fontserè, Rogelio Fernández

Neděle 12. dubna 2015, 20:00 hod.


BEZ KORMIDLA (Rudderless)

Ředitel reklamní agentury Sam se těžce vzpamatovává z nečekané smrti svého syna Joshe. Přežívá na hausbótu, kde marně hledá útěchu v pití. Jednoho dne však v Joshově pozůstalosti najde krabici plnou demo nahrávek a písničkových textů. Díky nalezeným songům si svého syna znovu připomene a objeví jeho neznámé stránky. Joshovy písně pak předvede v místním baru, kde se dá dohromady s mladým Quentinem. Společně založí kapelu Rudderless, která pro oba muže znamená východisko z jejich trablů.

2014 | 101 minut | 12 | hudební drama
Režie: William H. Macy
Hrají: Billy Crudup, Anton Yelchin, Felicity Huffman, Selena Gomez, Laurence Fishburne

Sobota 18. dubna 2015, 20:15 hod.


VOJAČKY (Zero Motivation)

Zohar a Daffi jsou nejlepší kamarádky, které tráví vojnu na jihu Izraele. Společně sdílejí svá soukromá tajemství i zálibu v hraní počítačových her. Daffi věnuje veškerou energii snaze o převelení do Tel Avivu. Zohar se obává, aby až do konce vojny nezůstala jedinou pannou na odlehlé základně. Jejich přísná velitelka usiluje o povýšení. Plány trojlístku mladých žen však zhatí příchod nové rekrutky... Izraelská černá komedie z armádního prostředí měla světovou
premiéru na newyorském festivalu Tribeca.

2014 | 97 minut | 12 | černá komedie
Režie: Talya Lavie
Hrají: Dana Ivgy, Nelly Tagar, Shani Klein, Heli Twit, Meytal Gal

Neděle 19. dubna 2015, 20:15 hod.


NA POKRAJI SLÁVY (Almost Famous)

Americké retro oceněné Oscarem za původní scénář nahlíží do zákulisí showbyznysu očima patnáctiletého mladíčka, jenž touží po žurnalistické kariéře. Snaživý William dostane za úkol pořídit exkluzivní rozhovor se skupinou Black Sabbath. Seznámí se jejich předkapelou – fiktivní formací Stillwater, s níž vzápětí absolvuje koncertní turné. Poznává také skupinku rozdováděných fanynek vedenou odvázanou Penny Lane... Scenárista a režisér Cameron Crowe ve svém autobiograficky motivovaném snímku ukazuje kuriózní cestu k dospělosti. Líčí také pozadí rockového cirkusu a úskalí novinářského řemesla.

2000 | 118 minut | 12 | hudební drama
Režie: Cameron Crowe
Hrají: Patrick Fugit, Billy Crudup, Frances McDormand, Kate Hudson, Jason Lee

Pátek 24. dubna 2015, 20:00 hod.


ANDĚLÉ S OCELOVÝM HLASEM (Iron Jawed Angels)

Americký televizní film z produkce HBO oceněný Zlatým glóbem rekapituluje skutečné události, jež ve dvacátých letech minulého století vedly k uzákonění rovnoprávnosti žen. Dvě kurážné aktivistky Alice Paulová (Hilary Swank) a Lucy Burnsová (Frances O´Connor) odešly ze společenství sufražetek a založily jeho radikálnější odnož. Systematicky protestovaly vůči bezpráví a trpělivě utužovaly své sebevědomí. Navzdory četným perzekucím nakonec uspěly a dosáhly oficiálního prosazení 19. dodatku ústavy. Ten ženám umožnil volit i být volen do státních funkcí.

2004 | 118 minut | 12 | dobové drama
Režie: Katja von Garnier
Hrají: Hilary Swank, Frances O‘Connor, Anjelica Huston, Molly Parker, Julia Ormond

Sobota 25. dubna 2015, 20:00 hod.


KRÁTKÁ HISTORIE ROZKLADU (A Short History of Decay)

Pětatřicetiletý Nathan žije v newyorském Brooklynu a marně se snaží prorazit jako spisovatel. Po bolestném rozchodu s partnerkou navíc musí odjet na Floridu za svými rodiči. Otec právě prodělal mrtvici, bezmocná matka trpí Alzheimerovou chorobou. Během péče o postižené seniory dostane Nathan užitečnou lekci o životě, lásce i skutečném dozrávání. Mezitím odhaluje tajemství kontroverzního soužití svých rodičů. Jedním z výkonných producentů této hořké komedie byl Miloš Forman.

2014 | 90 minut | 12 | komedie
Režie: Joseph Sargent
Hrají: Bryan Greenberg, Linda Lavin, Emmanuelle Chriqui, Harris Yulin, Kathleen Rose Perkins

Neděle 26. dubna 2015, 20:00 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink, freeSAT a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor 5/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a freeSAT na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Europe, 30. 3. 2015, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.04.2015 • Hra o trůny® bude uvedena 12. 4. 2015 současně ve více než 170 zemích
31.03.2015 • Dubnové premiéry na HBO Comedy a HBO Go
29.03.2015 • Dubnové premiéry na Viasat Explore, History a Nature
29.03.2015 • To nejzajímavější nabízí Prima ZOOM ve 14. týdnu
28.03.2015 • TV tipy Universal Channel ve 14. týdnu
27.03.2015 • Objevujte v dubnu přírodu na Nat Geo Wild

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist