Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 09:16:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 1. 4. 2015

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 30.03.2015



Herec Petr Rychlý, lékařka a mecenáška Dadja Altenburg-Kohl a endokrinolog Luboslav Stárka se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 1. dubna ve 21.35 na Primě.


Petr Rychlý – jeden z nejznámějších českých herců působící v televizi i na divadelních prknech, oblíbený moderátor i bavič.


Prof. MUDr. Dadja Altenburg-Kohl – lékařka, mecenáška, členka Mecenášského klubu Národního divadla a galeristka, která od ministra kultury převzala koncem února ocenění za svou činnost a stala se historicky první nositelkou titulu Mecenáš české kultury. Mecenášství je u nás velmi výjimečné. Mecenáš za svou finanční podporu nepožaduje (na rozdíl třeba od sponzora) žádnou protislužbu. Profesorka Dadja Altenburg-Kohl je původním povoláním lékařka, která od 70. let žila v tehdejším západním Německu, kde vedla velkou farmaceutickou firmu. Velkorysými částkami přispěla na řadu kulturních aktivit a počinů: např. na dokument Občan Havel, na nákup drahých mistrovských houslí, na zrestaurování slavné Hynaisovy opony atd. V pražské Nerudově ulici vybudovala soukromé muzeum moderního umění, ale podporuje i vědu či preventivní medicínu.


Prof. MUDr. RNDr. Luboslav Stárka DrSc. – uznávaný český endokrinolog, který se zabývá problematikou, výzkumem a vysvětlením fenoménu partnerské lásky. Proč nám buší srdce, potíme se a přihlouple se usmíváme, když jsme zamilovaní? Čím to je, že někdo je věrný, a jiný střídá partnery jako ponožky? Cit, který se lidé po staletí snaží popsat co nejvzletnějšími slovy, už vědci dokážou pojmenovat jediným chemickým vzorcem. C8H11N, to je zjednodušený způsob, jakým se pokusili vyjádřit, co se v člověku odehrává, když je zamilovaný. S nadsázkou vzato, milenci by si měli šeptat: „Nadledvinko moje“ nebo „Drahý hormone“. Obvyklá fráze „Moje srdíčko“ je nesmyslná. Srdce totiž s láskou moc společného nemá. V jednotlivých fázích zamilovanosti zaplavují těla milenců rozdílné hormony.

A dnešní doba je typická tím, že láska jako objekt zájmu se přestěhovala do vědeckých laboratoří. „Láska má svá stadia – jednotlivé fáze zamilovanosti. Jejich podkladem jsou určité biologické děje v organismu. Na světě už jsou první hypotézy. Dá se očekávat, že toto atraktivní, ale i společensky přínosné studium bude pokračovat poměrně rychle,“ vysvětluje Luboslav Stárka. V každé fázi zamilovanosti se podle něj uvolňují jiné hormony. Úplně na začátku jde o hormony, které jsou zaznamenávány při stresu. V dalších fázích lásky přebírají hlavní úlohu endorfiny, které způsobují, že se cítíme spokojeni, šťastni, a proto chceme s partnerem být co nejvíce. „Ve třetím stadiu už dvojici ovlivňují hormony, které člověka směrují k péči o potomky. Nastupuje hormon oxytocin,“ vysvětluje Luboslav Stárka. Podobně jako třeba hmyz, i lidé si vybírají partnera podle pachu, aniž to tuší. Vlastně tím všechno začíná. Vědci už dost přesně vědí, co tu či onu reakci u zamilovaných lidí způsobuje. Může se tedy stát, že zanedlouho bude možné namíchat jakýsi koktejl lásky.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 1. dubna ve 21.35 na Primě.

Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.03.2015 • Nejsledovanějším pořadem sobotního večera se stala Česká Miss 2015 na Primě, bodoval i páteční Kurýr na Prima COOL
30.03.2015 • Akčný kinohit Útek z väzenia najsledovanejším programom nedele! Markíza ponuku konkurencie prevalcovala...
30.03.2015 • Velká šance pro Malé mnichy
27.03.2015 • Tisková zpráva z 6. zasedání RRTV, konaného dne 24. 3. 2015
27.03.2015 • Když Kaiser a Lábus potkají třetího klauna…
26.03.2015 • Mikrofestival Miloše Formana zahájí Velikonoce v České televizi

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist