Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 20:54:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Prima COOL oslavila šesté narozeniny

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 02.04.2015


Ve středu 1. dubna oslavila Prima COOL se svými diváky své šesté narozeniny pořádnou oslavou, nazvanou COOL Day, která proběhla ve zcela zaplněné pražské La Fabrice. Na fanoušky a diváky COOLu čekal maraton premiérových dílů Simpsonových, koncert rappera Ektora a spousta další zábavy.


Narozeninovou oslavou provázela zpěvačka a moderátorka COOLspectora Klára Vytisková. „COOL je pro lidi mladé duchem. Přeji tedy COOLu, aby jeho diváci „duševně“ nezestárli a zachovali mu přízeň i v sedmém roce vysílání,“ řekl marketingový ředitel FTV Prima Aleš Pýcha při krájení zeleného dortu.

Jedním z největších lákadel pro COOLáky byla exkluzivní projekce prvních třech premiérových dílů z 26. řady Simpsonových, které mohli zhlédnout jako první v republice a navíc na velkém plátně. Žlutá rodinka bodovala epizodami Šáša na odpis, Na jedné lodi a Mama sendvič.

Obrovský zájem zaznamenali i YouTubeři z pořadu Hrajeme s Alim – Stejk, Naprosto retardovaný, Jmenuju se Martin, Erem Movie, Verča či MenT, který září na You.bo. Ačkoliv slavil COOL, dárky dostávali jeho diváci, a to v rámci mnoha soutěží o ceny od Simpsonových či z Top Gearu, jež završila tombola s hlavní cenou v podobě snowboardu NITRO CINEMA COOL, který byl vyroben v limitované edici 100 ks přímo pro COOL. Na parketu fanoušky Primy COOL dostala do varu nejen taneční skupina Pentifull, ale i DJ Bigles a DJ Poeta, moderátor radia SPIN.

V eSuba RedBull Zone se fanoušci gamingu mohli utkat se soupeři a stát se Ultimátním hráčem COOL Day. Navíc měli jedinečnou možnost pobavit se s předními českými profesionály z týmu eSuba o hrách League of Legends, Counter Strike, FIFA, Hearthstone, TrackMania a otestovat své dovednosti proti těm nejlepším z nejlepších. Na Red Bull simulátorech navíc po celý večer probíhaly závody o zajímavé ceny.

Vyvrcholením večera byl koncert rappera Ektora, který představil tracky nejen z nového úspěšného alba Detektor.

Na oslavu zavítaly i známé tváře, jako například hlas Primy COOL Honza Dolanský, moderátoři Re-play Mikuláš Tuček a Bětka Trojanová, zpěvačka Tonya Graves, herci Zdeněk Piškula, Marek Zeman, herečka Gábina Heclová, fotograf Tomáš Třeštík nebo Petr Jákl, s nímž Prima COOL koprodukovala jeho úspěšný thriller Ghoul.

V rámci oslav byl vyhlášen i první ročník ankety o nejlepší skiareál bestCOOLpark, jehož vítězem se stal Skiareál Klínovec. Na druhém místě se umístil Skiareál Špindlerův Mlýn a třetí místo získal Snowbitch.cz C(SNOWPARK)L Vítkovice. Partnery 6. narozenin Prima COOL byly CineStar Club, AGIP, Invelt – distributor vozů BMW, rádio SPIN a You.bo.


Šestý rok Primy COOL v číslech (od 1. dubna 2014 do 31. března 2014)

Nejsledovanějším pořadem se stal zápas Ligy mistrů UEFA, v němž se spolu utkaly týmy Chelsea FC a Paris St. Germain, vysílaný 8. dubna 2014. V druhém poločase toto utkání sledovalo 474 tisíc diváků starších patnácti let s podílem na sledovanosti 15,88 %. Téměř totožný úspěch zaznamenal i druhý nejsledovanější pořad, kterým je rovněž zápas Ligy mistrů UEFA, kdy se ve fotbalovém duelu 22. dubna 2014 proti sobě postavily týmy Atlético Madrid a Chelsea FC. V druhé polovině utkání sledovalo 467 tisíc diváků s podílem na sledovanosti 15,76 %.

Pokud bychom ve stejném období brali v potaz pořady vyjma sportu, umístila by se na všech třech předních příčkách sledovanosti filmová trilogie Kurýr. Třetí díl Kurýra 28. března 2015 sledovalo 344 tisíc diváků starších patnácti let s podílem na sledovanosti 9 %.

Kanál Prima COOL zaznamenal v uplynulém roce i pozitivní vývoj podílu na sledovanosti. Za leden až březen 2015 je podíl na sledovanosti vyšší než za stejné období v roce 2014, což se týká podílu jak celodenního, tak v prime time. První měsíce roku 2015 se mohou chlubit jedněmi z nejvyšších podílů na sledovanosti od 1. dubna 2014. Měsíc leden 2015 má 3. nejvyšší podíl na sledovanosti v čase 6.00-03.00 h, a to ve výši 3,43 %.

Nejsledovanějším seriálem od 1. dubna 2014 jsou Simpsonovi, které si 5. ledna 2015 nenechalo ujít 246 tisíc diváků starších patnácti let s podílem na sledovanosti 6,5 %. Stejný počet diváků starších patnácti si v totožném období připsal i seriál Teorie velkého třesku, konkrétně dne 21. ledna 2015, kdy se pyšnil podílem na sledovanosti ve výši 6,81 %.

Úspěch zaznamenal i seriál Kurýr, který dosáhl nejvyšší sledovanosti od počátku roku 2014. Dne 27. března 2015 jej vidělo 187 diváků starších patnácti let s podílem na sledovanosti 5,52 %. Stal se tak zároveň nejsledovanějším seriálem za měsíc březen 2015. V březnu si skvěle vedl i seriál Grimm, který dosáhl 3. nejvyšší sledovanosti od svého uvedení 9. března 2015, jelikož ho sledovalo 153 tisíc diváků starších patnácti let s podílem na sledovanosti 3,7 %.

Prima COOL má nejvyšší afinitu ze všech terestrických televizních stanic u mužů ve věkové skupině 15-45 let. A se svými pořady boduje Prima COOL i na internetu. Nejúspěšnějším online pořadem na Prima COOL je Autosalon, který si za uplynulý rok připsal včetně bonusových materiálů 12,6 milionu zahájených přehrání. Mezi Top 5 nejsledovanějších online pořadů dále patří Applikace, Re-play, Živí mrtví a Bořiči mýtů.

Zdroj: ATO – Mediaresearch & GemiusStream


Nikol Klevcovová, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 2. 4. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.03.2015 • Česká televize a Otevřená společnost otevírají diskusi o svobodném přístupu k informacím
12.03.2015 • ČRa: Podle průzkumu využívá cloud v Česku už víc než 40% firem
10.03.2015 • Televize Nova hledá příští SuperStar! Přihlásit se můžete už dnes
10.03.2015 • Finále Studentské Thálie 2015
08.03.2015 • Večerníček má novou galerii - provází v ní Miroslav Táborský
27.02.2015 • Rozhlas a televízia Slovenska hľadá spolupracovníkov do rozhlasového a televízneho spravodajstva

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist