Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:38:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Historická, bojovná, záhadná, ale také ženská Prima ZOOM v 16. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 12.04.2015


Prima ZOOM bude tento týden plná bitev a soubojů, zajímavých žen, podivuhodností přírody, tajemství, trošky konspirace, ale také historických superstar. Dokumentární skvosty pro vás: Žena na konci světa II vás opět zavede za zajímavými ženami z celého světa, ovšem jak vypadá taková 99% žena?; nadchne vás okázale natočený dokumentární film, který je biografií jedné z nejslavnějších a nejosvícenějších panovnic – Kateřina Veliká.

Fascinující tajemství odhalí Podivuhodný svět rostlin – představte si, co by mohly vyprávět, kdyby dokázaly odpovídat; Za obřími krajtami s Nigelem Marvenem se vydáme na Floridu a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM. Na co jiného se koukat, že? Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!



Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00 hod.:

13. 4., 19.00 – Masožravec I (Konec civilizace: Aljaška)

Spisovatel, lovec a dobrodruh Steve Rinella se i nadále věnuje své vášni, kterou je lov zvěře všeho druhu – a následné přípravě masa na ohni. V dalších dílech Masožravce představuje zajímavé i méně obvyklé techniky lovu. V doprovodu bratra Matta se však tentokrát vydává do Turecka na tábornický krocaní řízek, do americké pouště na kontroverzní lov pumy, do Mexika za bizony, na Nový Zéland za místními jeleny, divočáky a divokými tahry nebo se v závěrečném svátečním speciálu věnuje přípravám večeře na Díkůvzdání – ovšem zcela po svém.


13. 4., 20.00 – Proti všem živlům (1. díl)

Seriál Proti všem živlům odhaluje vědu, která se ukrývá za hrozivou podobou nejničivějších přírodních katastrof zachycených na kameru. Pečlivé vyšetřování prozrazuje, co tyto hrůzy způsobilo a jak jsme se z nich poučili, abychom jim v budoucnosti mohli účinně předcházet. Seznámíme se s lidmi, kteří tváří v tvář nelítostným vyhlídkám přežili. Poslechneme si vědce, kteří věnovali své životy snaze porozumět ničivým přírodním fenoménům. Mocné síly země, vody, větru a ohně nás ovlivňují každý den – někdy nenápadně, jindy však mají smrtící důsledky. A právě v tu chvíli, kdy se z obyčejných výkyvů počasí stává něco nečekaného, si uvědomíme, že život je jednou velkou nekonečnou bitvou Proti všem živlům.


14. 4., 19.00 a 19.30 – Žena na konci světa II (Indie: Žena z krysího chrámu; Samoa: 99% ženy)

V další zajímavé sérii se opět vydáme za ženami z různých koutů světa. Krásná moderátorka Martyna Wojciechowská je nejen editorkou magazínu National Geographic, ale i odvážnou cestovatelkou. Martyna představuje divákům neobyčejné dámy a provádí je různými kulturami, náboženstvími i profesemi. Vydáme se do Indie, Austrálie, Mexika, Ghany, Nepálu, a dokonce na ostrov Samoa, kde najdete 99% ženy – jak ovšem vypadá taková 99% žena?


14. 4., 20.00 – Kateřina Veliká – 1. část

Okázale natočený dokumentární film je biografií jedné z nejslavnějších a nejosvícenějších panovnic, ruské carevny Kateřiny Veliké. Zachycuje její slavnou vládu, modernizaci říše, nové myšlenky, které se týkaly zdravotnictví i vzdělání, ale také nekompromisní a nelítostný přístup k válčení jako prostředku rozšířit území a svůj vliv. Nechybí ani bouřlivá romantická posedlost Kateřiny Veliké milencem, princem Potěmkinem, který se stal jejím spoluvládcem. Herečka Emily Bruni vychází z Kateřininých osobních zápisků a korespondence a vrací život jedné z nejmocnějších a nejvášnivějších žen dějin.


15. 4., 20.00 – Podivuhodný svět rostlin

Mluvíte s květinami? Představte si, co by mohly vyprávět, kdyby dokázaly odpovídat. Zdánlivě mírumilovný Podivuhodný svět rostlin je ve skutečnosti krutým bitevním polem, na kterém nepřetržitě zuří boj o holé přežití. Podívejte se, jak některé dravé rostliny využívají pasti a lákavě barevné květy k tomu, aby nalákaly a lapily kořist, zatímco jiné vypouštějí odpudivé pachy, aby odradily a odehnaly nepřátele. Experti odhalují nejvíce fascinující tajemství Podivuhodného světa rostlin.


15. 4., 21.00 – Za obřími krajtami s Nigelem Marvenem

Přestože krajty tmavé pocházejí z jihovýchodní Asie, dokumentarista a ochránce životního prostředí Nigel Marven je nečekaně objevil na Floridě. Jak se tam dostaly? Překvapivě velice jednoduše: uprchly do volné přírody z terárií chovatelů, kteří si je pořídili a hýčkali jako domácí mazlíčky. Dnes už poměrně dost početná populace krajt tmavých různými způsoby ovlivňuje floridskou přírodu. Zatím ne příliš negativně, ale jak dlouho to ještě bude místní domácí fauna a flóra schopná ustát?


17. 4., 19.30 – Odhalení: Konspirační spisy I (Falešní světoví vůdci)

Dnes se podíváme, jak jsou na tom s konspiračními teoriemi světoví vůdci. 2. května 2011 byl v Afghánistánu zabit Usama bin Ladin. Údajně. Mohlo jít ale o dvojníka? Nesrovnalosti a teorie panují již o královně Alžbětě I., také o Georgi Washingtonovi. Dvojníci tak možná nahrazují významné osobnosti už dávno. Např. Stalin měl údajně dvojníky hned čtyři v obavách před Němci. Adolf Hitler měl také hned několik dvojníků a 30. dubna 1945 možná nebyl zabit on, ale právě jeden z nastrčených mužů. Jediným důkazem byl otisk zubů, podle kterého šlo skutečně o Hitlera, zůstává ale mnoho nejasností. FBI byla později zaplavena dopisy lidí, kteří tvrdili, že viděli Hitlera živého. Spisy jsou tak rozsáhlé, že lze předpokládat, že i samotná FBI věřila Hitlerovu přežití a úprku, a to údajně do Argentiny. Nakoukneme i do extrémní vize budoucnosti, kdy mají lidé své klony pro případ nutnosti. Nahrává tomu fakt, že lidské klonování není zakázáno ve všech státech USA. Dalším dvojníkem budoucích vůdců by se tak mohl stát nastrčený vycvičený klon…


18. 4., 18.00 – Michelangelo Superstar

Stvoření Adama a Evy, jejich vyhnání z Ráje nebo potopa světa. Michelangelovo dílo je plné apokalyptických fantazií a představ i působivých motivů. To proto, že tragické příběhy o vině a pokání, zločinu a trestu ho fascinovaly už jako mladého umělce. Seznamte se, co hnalo dopředu jednoho z nejznámějších umělců naší historie, jaké vize si hýčkal i jaké úzkosti ho trápily. Dozvíte se také, že kromě ambicí se často potýkal i s vnitřním hněvem nebo vlastními pochybami.


18. 4., 19.00 – Tajemství skrytá v prachu (Pompeje – objevování města)

Dobrodružné archeologické příběhy z dokumentárního seriálu Tajemství skrytá v prachu fascinují laiky i odborníky. V následujících epizodách zažijeme napínavé expedice a přidáme se k Ernstu Herzfeldovi na jeho poslední výpravě do Persepole v roce 1923; procestujeme Mexiko s mužem, který rozluštil kód aztéckého kalendáře; v Angkoru navštívíme největší před industriální město na světě; budeme sledovat, jak Isidoro Falchi objeví důkaz existence tajemných Etrusků nebo jak Alfred Merlin zakládá obor podmořské archeologie a objevuje vraky lodí ztracených na dně Středozemního moře. A odkryjeme spoustu další tajemství.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 12. 4. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.04.2015 • Co nás čeká v úterním a středečním zápase LM UEFA?
11.04.2015 • Hra o trůny® bude uvedena 12. 4. 2015 současně ve více než 170 zemích
11.04.2015 • TV tipy Universal Channel v 16. týdnu
10.04.2015 • Premiérový seriál Zvedání domů na Viasat Explore
09.04.2015 • Nejslavnější dostih světa Velká národní 2015 na NOVA Sport
07.04.2015 • Viasat Nature uvádí třetí řadu seriálu Pro lásku psů s populárním komikem Paulem O'Gradym

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist