Dajto ukončí vysielanie v DVB-T
Autor: Towercom , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 30.04.2015

Na základe rozhodnutia vysielateľa televíznej stanice Dajto bude k 30.4.2015 ukončené vysielanie tejto stanice v 1. celoplošnom multiplexe DVB-T.



Digitálne terestriálne vysielanie (DVB-T) je jediná voľne prístupná platforma na Slovensku, ktorá poskytuje divákom príjem obľúbených televíznych staníc úplne zadarmo. Popularita tejto platformy je vysoká, televízny signál prostredníctvom DVB-T v roku 2015 prijíma vo svojej domácnosti takmer 33% populácie SR vo veku 15-79 rokov. Zdroj: Prieskum GfK, február 2015.

„Našim cieľom je poskytovať televízne vysielanie divákom bezodplatne, o to viac nás mrzí rozhodnutie vysielateľa ukončiť vysielanie Dajto v DVB-T, cez ktoré prijíma tretina slovenských domácností zadarmo aj túto televíznu stanicu“ povedal Roman Fischer, generálny riaditeľ Towercom, a.s., spoločnosti prevádzkujúcej terestriálne vysielanie.


O spoločnosti Towercom, www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhlasových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercomu patria najvýznamnejšie slovenské a české televízne a rozhlasové stanice, prevádzkovatelia GSM/UMTS sietí, významní poskytovatelia telekomunikačných služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších korporácií.

100% vlastníkom akcií spoločnosti Towercom, a.s. je skupina infraštruktúrnych fondov Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi významných správcov svetových aktív.


Michal Šuran, Marketing Manager, Towercom, 30. 4. 2015

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21691/dajto-ukonci-vysielanie-v-dvb-t/