Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 12:51:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Progres Digital: Zápasy MS 2015 v hokeji pouze v celoplošné síti DVB-T MPX1a/RS7 v HD kvalitě a navíc bezplatně

  Autor: Progress Digital , e-mail: info@mux7.cz Přidané: 30.04.2015




Hokejový šampionát, který začíná v pátek 1. května, můžete v televizi sledovat i ve vysoké kvalitě HDTV (High-Definition Television) a navíc bez poplatků.


V tuto chvíli zemská celoplošná digitální televizní síť MPX1a/RS7 je jedinou platformou v ČR, která umožní sledovat hokejové zápasy nadcházejícího MS 2015 ve vysoké kvalitě HDTV a navíc bez poplatků. Podrobnější informace o tom, jak si tuto televizní síť diváci naladí na své domácí antény, naleznou na stránkách operátora Progress Digital s.r.o. www.mux7.cz.

Všichni diváci, kteří již uvedenou síť přijímají nebo si ji stihnou do pátku 1. května, naladit, budou moci na svých televizorech prostřednictvím programu ČT Sport HD živě sledovat nejen všechna utkání našich hokejistů, ale samozřejmě také i zápasy ostatních týmů, některé z nich ze záznamu.

Celoplošná síť MPX1a/RS7, umožňuje bez poplatku příjem i dalších televizních programů v nejvyšší kvalitě: ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, a ve standardním rozlišení ČT:D / ČT art, Retro Music Television a KINOSVĚT TV.
Společnost Progress Digital, která je operátorem sítě rozšířeného veřejnoprávního multiplexu České televize provozuje po celé ČR celkem 25 vysílacích lokalit. Přehled jejich umístění, včetně vysílacích kanálů a ostatních technických parametrů sítě, která v tuto chvíli pokrývá 85 % obyvatel, naleznete na http://www.mux7.cz/images/Dokumenty/KANALY__MPX1a_RS7.pdf

„Zážitek sledování kvalitních hokejových výkonů našich hokejistů můžeme umocnit sledováním obrazu v HD rozlišení a společně fandit našemu týmu až do konečného vítězství…“, řekl v souvislosti s nadcházejícím MS v hokeji 2015, RNDr. Radim Pařízek, majitel mediální skupiny, jejímž je operátor sítě Progress Digital s.r.o. součástí.


Tři snadné kroky, jak naladit ČT sport v HDTV kvalitě

HDTV rozlišení při pětinásobně vyšším počtu obrazových bodů umožňuje zobrazovat podstatně větší obrazové detaily než v případě vysílání v kvalitě SD. Obraz tak může být ostřejší, jasnější a rovněž podání barev je podstatně věrnější. Obraz je proto vhodné sledovat i ze vzdálenosti tří výšek obrazu (3H) oproti 6H u standardního rozlišení.

1. Jako první krok na svém televizním přijímači spusťte automatické ladění. Zkontrolujte, zda v nabídce programů na vašem televizoru přibyla stanice ČT sport HD.

2. V případě, že se nové programy nenaladí, zkuste pootočit anténu ve směru vysílače. Pro určení přesné lokality vysílače můžete využít webové stránky provozovatele sítě www.mux7.cz, sekce „dokumenty“. Upozorňujeme, že dosměrování antény a současné zachování stávajících programů bude úspěšné v případě, že se nový vysílač nachází v obdobném směru jako vysílač stávající, ze kterého divák přijímá televizní signál.

3. Pokud dodatečná korekce antény nebude dostačující, bude nutné pořízení další antény se slučovačem signálu na stávající kabelový svod, která bude instalována směrem na nový vysílač. V případě, že není možné realizovat instalaci svépomocí, můžete kontaktovat infolinku provozovatele vysílání 595 694 669. Na uvedené lince můžete získat také kontakt na partnerskou servisní firmu v místě vašeho bydliště.


O společnosti Progress Digital:

Společnost Progress Digital s.r.o. je součástí mediální skupiny Radima Pařízka. Progress Digital realizuje výstavbu a provozování Regionální sítě 7 (součást rozšířeného veřejnoprávního Multiplexu 1a), včetně jejího dalšího rozšiřování, která vysílá TV stanice ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT 4 Sport HD, ČT:D/Art, Retro Music Television, KINOSVĚT TV a rozhlasové stanice Radio Čas a Radio Čas Rock.


Martin Roztočil, Progress Digital, 30. 4. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.04.2015 • Formula 1 v Plustelke
30.04.2015 • Dajto ukončí vysielanie v DVB-T
21.04.2015 • České Radiokomunikace rozšiřují RS 8 o nový vysílač Veselský kopec – Nový Jičín
07.04.2015 • DAB+ ve Štětíně: vyšší výkon, nižší kóta a opět horizontálně
03.04.2015 • Kino Barrandov zahájí vysílání v MUX 3 dnes, 3. dubna 2015
05.03.2015 • ORF bude vysílat volně i v DVB-T2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist