Krásy nizozemské přírody na Prima ZOOM
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 05.05.2015
Vychutnejte si nejsenzačnější záběry blízké evropské přírody v jednom z nejoceňovanějších dokumentů. Přírodní miniseriál vás provede čtyřmi ročními obdobími divoké oblasti poblíž Amsterodamu. Vizuální podívaná na Prima ZOOM vás nenechá chladnou.


Poznejte nádhernou přírodu Nizozemí: od 6. 5. ve 21.00 – Krásy nizozemské přírody

Krásy nizozemské přírody (3 díly, v premiéře každou středu od 21.00)

Dechberoucí óda na ryzí krásu představuje nejkrásnější a nejživější prostředí mokřad v celé Evropě. Oblast Oostvaardersplassen v Holandsku, která leží pouhé tři desítky kilometrů od metropole Amsterodam, je unikátním experimentem ve stylu – necháme přírodu, ať si dělá, co chce. Jen během čtyřiceti posledních let se šest tisíc hektarů stalo domovem několika vzácných druhů ptáků, včetně orla mořského, který z Holandska vymizel na konci středověku, a největšího stáda divokých koní na území Evropy, jež čítá okolo tisíce hlav.

V srdci jedné z nejhustěji zalidněných evropských zemí leží oblast, jež se stala celosvětovým symbolem dynamické a přizpůsobivé matky přírody. Jedná se o nejnavštěvovanější dokument v nizozemských kinech, který získal spoustu cen a „nizozemského Oscara“. Rozhodně si tuto sérii nemůžete nechat ujít!

6. 5. – Jaro: Nový život
13. 5. – Léto: První krůčky
20. 5. – Podzim a zima: Jak přežít

Přírodní krásy pro vaše oči.


www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21714/krasy-nizozemske-prirody-na-prima-zoom/