Giro d´Italia tradičně na Eurosportu
Autor: Eurosport CZ , e-mail: info@eurosport.cz Přidané: 08.05.2015

Eurosport bude od 9. do 31. května 2015 vysílat 98. ročník druhého nejprestižnějšího cyklistického závodu světa Giro d´Italia. Eurosport nabídne z každé etapy přibližně tříhodinový přenos. Celkem se mohou diváci těšit na více než 65 hodin živého vysílání.


Každou etapu uvede i zakončí 15minutový magazín Giro Extra. Letošním expertem Eurosportu během Gira bude bývalý úspěšný cyklista a účastník 19 Grand Tour Juan Antonio Flecha. V magazínu představí divákům hlavní favority závodu, vlastní analýzy jednotlivých etap, klíčové body dne i postřehy a zajímavosti z italských silnic.

Diváci české verze Eurosportu se mohou těšit na řadu zajímavých hostů. Komentátor Štěpán Straka pozve do studia úspěšné cyklisty Františka Raboně a Petra Benčíka. Spolukomentátorem bude i šéfredaktor časopisu 53x11 Kamil Hofman.

Giro d´Italia startuje 9. května v Ligurii v San Lorenzo al Mare týmovou časovkou a skončí po 3481 kilometrech 31. května v Miláně. Na startu Gira bude i trojice českých cyklistů Leopold König, Roman Kreuziger a Petr Vakoč.

Eurosport vysílá živé cyklistické přenosy 200 dní v roce. Letos nabízí přibližně 1800 hodin cyklistických závodů. Jeho redakční tým tedy těží z dlouhodobých a bezkonkurenčních zkušeností.


O SKUPINĚ EUROSPORT

Eurosport Group je panevropská jednička ve sportovním vysílání. Je součástí Discovery Communications, čisla 1 na trhu světových poskytovatelů placených TV programů. Eurosport Group má 222 milionů kumulativních předplatitelů v 91 zemích v Evropě, Asii, Africe a na Blízkém východě. Kanál Eurosport – vlajková loď Eurosport Group – vysílá živě přes 5000 hodin sportovních přenosů ročně do 137 milionů domácností v 54 zemích a ve 20 jazykových mutacích. Eurosport.com je jedničkou na poli on-line sportovních portálů, který navštíví až 23 milionů uživatelů měsíčně. Eurosport Events je divize expertů společnosti v managementu a podpoře mezinárodních sportovních akcí.


Petr Nejedlý, česká redakce Eurosportu

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/21726/giro-d-italia-tradicne-na-eurosportu/